Търся да купя зарядно за такива акумулаторни батерии.С възможност за заряд и на други видове.
Нещо като това или подобно,но поне за 5 литиеви батерии.
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CDUQ9QEwAg
Въпроса е да не е менте.....
lz1wvm написа:Зарядното,което търся го има и в посочения сайт.Въпроса е че има цени от 20 до 80 лева,за този модел.На снимките пише също кое е копие и кое е оригинал.
Та и това ми беше въпроса,да не е менте,тъй като външно нямат никаква разлика.
Ако имате от вашите 10-15 бройки,нещо за продаване бих купил една.Въпроса е да е изпитано и да върши работа,за поне 5 литиеви батерии.
Трябва ми основно зареждащото устройство,но ако има и аксесоари към него ще е добре.
Инженер написа:А някой има ли мнение как трябва да постъпя ако трябва да зареждам акумулатора на електромобил.
Тези, които се предлагат ми се виждат много скъпи - около 3 и повече хилядарки/за оловен акумулатор/.А за литиев, са още по-скъпи.
Един примерен електромобилен акумулатор е 144 V и около 100 Ah.
Mateev написа:Купувал съм от Hobby King много и интересното е, че наистина в номенклатурата си имат както оригинални стоки, така и фалшификати. Интересното е и друго - в този сайт никога не лъжат. Имам от тях 384 ордера за над 100 000 долара и досега не са ме излъгали нито веднъж. Купувал съм от дадено зарядно както оригинала, така и копието. На външен вид са като две капки вода. Да, ама оригинала и до ден днешен си работи, а на копието му се разбръмча вентилатора още на 3-тия ден, а месец по-късно изгоря. Отворих го от любопитство, и установих, че компонентите му са запоявани на ръка от пияна китайка в петък в 4 часа след обяд.
Та искам да кажа, че ако искате оригинал, купете го от този сайт. Те няма да ви излъжат и със сигурност ще ви дадат най-ниската цена в целия свят. Произволна покупка от друг сайт може да ви пробута фалшификат на цената на оригинал. На външен вид наистина са неразличими, и много търговци се изкушават да заработят някой лев, продавайки ви уж оригинал на по-ниска цена от Hobby King. Да, ама това е невъзможно, както вече ви обясних. Щом цената е по-ниска, значи не е оригинал. Фалшификата може и да работи, може и не - всичко зависи какъв ви е късмета.
iMax B6 е най-масово продаваната зареждачка в целия свят. Може да се предполага, че тя е и най-фалшифицираната зареждачка. Сигурно я произвеждат поне 1000 китайски компании. При това положение ако искате оригинал, наистина трябва да си го купите от реномиран търговец, какъвто със сигурност е Hobby King.
Инженер написа:А някой има ли мнение как трябва да постъпя ако трябва да зареждам акумулатора на електромобил.
Тези, които се предлагат ми се виждат много скъпи - около 3 и повече хилядарки/за оловен акумулатор/.А за литиев, са още по-скъпи.
BulSpace написа:Инженер написа:А някой има ли мнение как трябва да постъпя ако трябва да зареждам акумулатора на електромобил.
Колега, като купуваш батерията попитай производителя за BMS с LCD екран е(от 800$ започват) или PCM няма индикатор за състоянието на батерията (започват от 120 $) за конкретния пакет батерии.
BMS и PCM са общо взето контролери за заряд и разряд и на многоклетъчни Li батерии. Към тях вече можеш да си включиш всякакъв източник на постоянен ток (соларен контролер, токоизправител, бензинов електро-генератор...)
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта