bubolinka1 написа:Тукhttp://new.legalworld.bg/forum.php?topi ... &p=17&p=16 е описан сходен проблем. Казват, че ги е "налазил". Човека е умен, около и над 50-те. Издал е книги по интересни теми. Учен от БАН, който ги е вбесявал на събранията/ щото не е имало форуми /В съдебните решения е описано подробно това и са го изгонили/уволнили/, впоследствие възстановен от съда/естествено че поведението не е основание/. Човека е умен и способен, но "особняк", и технологиите му "въздействали като чук в главата" става ясно. Обсебен от виртуалните спорове около себе си. Може би и за мен това важи, защото нарушавам принципа си "че бях до тук".
Но заради сходството в характерите, което е типично, идва да покаже, че това не е "платен трол", който да пречи. Има такива хора, които го правят за удоволствие- те нямат съзнанието че пречат, дори напротив.
Постоянното споменаване на имената на участниците и обещание за физическа заплаха/ към мен/, биха могли да се разберат, че прекалено сериозно възприемаме дискусията и трудно се разделят реалния свят с виртуалния. Никой никого не споменава по имена не защото не ги знае, а защото не е нужно.Причината е, че общуването за едни е с желание да бъде лично, но няма как да бъде по този начин.
Аристотел е провел изследване за съдържанието на интимното отношение"с табла за сол". Споделянето на солта при хранене не е само жест на внимание, то е и общуване в което се споделят моментите на редуване на сладко със солено. Изживяват се общо,заедно, съвместно. Има наслада от интимност в отношенията между хората при споделяне на солта. Това социалните мрежи не могат да дадат. Такова желание прозира в тези наши два типични случая./ и не само тези двата/. Общо взето корена се състои в отхвърлянето, с което вече човек толкова свиква, че го очаква и вместо да се замисли и да се промени, избира по-лесното - да отвръща.
Тези лекарства са "трудни" за приемане. Приятни са дискусиите "как да променим света", но не са приятни дискусиите " как да променим себе си". Както стана дума по-горе,/ за да не го цитирам и да не се вади извод, че съм му подчинен, защото не съм/, всеки участва в някаква заблуда. Обяснението за това е просто/ но не му е тук мястото/. Идеята на тази изначална възможност за заблудата е предоставянето на възможността за промяна. Тя е изхода- смисъл и цел на предпоставената слабост. Ако желанието за промяна липсва, тогава положението става тежко. Дори най-малката заблуда може да се развие до проблем. За да се стигне до естествения въпрос - Към какво да се променим и кое да променим ? Аз имам своите отговори, няма да ги натрапвам, но те вървят заедно с причината- човека да бъде слаб, ако щете относително да бъде слаб /което е "препъни камък" за тея дето поназнайват нещичко/.
Надявам се, че никой тук не е стигнал до извода, че е много умен, много силен , много красив или безгрешен ? И да не ме упрекне сега някой, че искам да променям човек ? И така скрито да го манипулирам? Макар редуването на "тоягата" с "моркова" да са точно това, което и другите по-горе направиха, ще спомена, че промяна "му е майката".
Много е труден тоя български език, ако трябва да го прочете някой чужденец/ както аз четох за "солта" от английски/гуам зор е.
Наистина, желанието ми е да не си губя повече времето с тази тема.
П.С. Ако наистина искате да се изолира място от натрапници- не трябва да им се отговаря, докато не се променят/ не визирам никого/.Изкушението не е лесно и в него току-що паднах.
Ето, взе да ми се струва че, май има начин И да не се вдигат с толкова много цените за крайни клиенти, И да се подпомогне ВЕИ-индустрията, И да си отдъхне НЕК: Бих замразил огромна част от студения резерв. Грохващите инсталации, за начало. При общо 12+++GW инсталирана мощност, разликата до 6(-нека са 7 ) GW по максимумите, с експорта, ако се замразят /или съкратят поне двойно/ плащанията за студен резерв, ресурсът може да се пренасочи я към ВЕИ директно, я за рекапитализация на НЕК, я по някаква друга схема. Осигурява се охрана и, да речем, през 6 месеца, профилактичен контрол и... Предполагам, че някои ще скокнат но, това е немалък запас, който може да се направи оперативен, ако има политическа воля. Едва ли има икономически смисъл от такива свръхзапаси неработещи мощности. Особено, като /и днес/не се очертава да правят друго, освен да оскъпяват с разходи за всичко друго но, не и да произвеждат.sunny_boy-2 написа:Ще се стараем да избягваме всичко, което досега е правено по отношение на ВЕИ-тата. Това каза пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова, предаде репортер на Агенция "Фокус".
Тодорова заяви, че спрямо ВЕИ-тата са били предприети много действия, които се оказали в една или друга степен незаконни и допълни, че макар съдебната практика по отношение решенията на ДКЕВР да е противоречива, в основата си решенията на регулатора по отношение на ВЕИ-тата са били спрени като незаконни. Във връзка с назначения от предишния състав на комисията одит на ВЕИ-тата Тодорова коментира, че проверката не е приключила, а се намира в междинен етап. "Има междинен доклад, който ще бъде разглеждан и ще решим дали да продължи и в каква посока да продължи", обясни Тодорова.
"За в бъдеще не трябва да бъдат предприемани действия, за които има съмнения и за които комисията не е сигурна, че се взимат в съответствие със закона", коментира Тодорова. По думите й, по този начин не само се намалява доверието в институцията, но и се ангажира сериозен финансов и човешки ресурс в правната дирекция на ДКЕВР. "Имаме заведени 350 дела само през 2014 година, имаме над 1000 дела, които са на някакъв етап", съобщи Тодорова и подчерта, че освен , че е физически невъзможно да се справят с всички дела, заведени срещи комисията, те ангажират и сериозен финансов ресурс. Тодорова съобщи, че е имало отправено предложение да бъдат преразгледани всички договори, но обясни ,че това е трудна задача, тъй като компаниите във фотоволтаичния сектор са повече от 1 500.
Блудният син написа:.... При общо 12+++GW инсталирана мощност, разликата до 6(-нека са 7 ) GW по максимумите, с експорта, ако се замразят /или съкратят поне двойно/ плащанията за студен резерв, ресурсът може да се пренасочи я към ВЕИ директно, я за рекапитализация на НЕК, я по някаква друга схема. Осигурява се охрана и, да речем, през 6 месеца, профилактичен контрол и... Предполагам, че някои ще скокнат но, това е немалък запас, който може да се направи оперативен, ако има политическа воля. Едва ли има икономически смисъл от такива свръхзапаси неработещи мощности. Особено, като /и днес/не се очертава да правят друго, освен да оскъпяват с разходи за всичко друго но, не и да произвеждат.
-Егати ереста.
Foton написа:
Тошко, моля те, пиши всякакви глупости, каквито решиш, но не се занимавай с енергетика. От това явно не разбираш!
Ако не броим оплешивяването, моята кратуна изобщо не е "червена". Само дето, не се чуди защо нещо да не стане, а работи по принципа "защо не?"За теб и за останалите червени кратуни ще поясня защо имаме 13.7 GW инсталирани мощности, ползваме около 5-6GW максимум и пак е трудно да изведем някоя централа.
Това Е така, ала вкл/изкл се прави на блокове от няколко стотин MW. Поддържаш ли в добро състояние 5х200...а максимумите на потребление са долу-горе, кога свети най-силно. Пикът макс. е през лятото.ФтЕЦ: 1250часа годишно. Или 1000MW инсталирани се равняват на около 140 нон стоп on-line.
ВЕЦ: 3500 часа или 3000MW стават 1200
Направете си сами сметката какво се случва при положение, че изискването за стабилност на системата, наречено N-1, предвижда резерв, покриващ излизането в авария на най-гплемата мощност. В случая 1000MW.
И не забравяйте през цялото време, че освен студен резерв системата изисква и въртящ се резерв...
Малко данни има тук: http://www.tso.bg/uploads/file/Profile/ ... t_2012.pdf
Блудният син написа:.......Да, но мога за 5 годинии 30-50 млн лв да изградя еквивалента на 500 MW реактор без радиация. Тръгва за 10-15 сек, спира за 0,5 сек. Разпределено, коеф. на едновременност-произволен. Ти можеш ли?......
Mateev написа:Блудният син написа:.......Да, но мога за 5 годинии 30-50 млн лв да изградя еквивалента на 500 MW реактор без радиация. Тръгва за 10-15 сек, спира за 0,5 сек. Разпределено, коеф. на едновременност-произволен. Ти можеш ли?......
Не съществува енергиен обект, който да може да бъде изграден за по-малко от 1000 EUR/kW. Дори повечето енергийни обекти са с цена от порядъка на 2000 EUR/kW и нагоре. Ако случайно някой някога открие енергиен източник, който може да се построи за по-малко от 200-300 EUR/kW, то това ще обърне с краката нагоре цялата съвременна енергетика, и ще доведе до намаляване на цената на тока 2-3 пъти. С две думи ще предизвика РЕВОЛЮЦИЯ В СВЕТОВНАТА ЕНЕРГЕТИКА.
По енергийните проблеми на човечеството работят стотици хиляди изтъкнати учени в целия свят. Бюджетите, които се харчат в това направление, са стотици милиарди. И в един момент се появява един нискообразован български "изобретател", който публично обявява, че може да изгради енергиен обект с цена 30-50 EUR/kW. Невероятно, но факт. По-голяма простотия не бях чувал.
Lupus написа:"Луд умора няма, само много се поти."
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта