Петьо, това се случи. Имаше бонови книжки, нали? Е, ТЕ бяха инструментът. И после се видя, кой как се разпореди със своите акции - всичко стана според готовността на притежателите им. Светът е справедлив в ТОЗИ план: побеждават по-подготвените.petyostoev написа:"Волен Сидеров: Коалиция няма да има нито с ГЕРБ, нито с БСП"
http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/0 ... ail_mynews
"Цените, на които продадоха ЕРП-тата, бяха по-ниски от цените на проводниците, по които тече токът. Това не е инвеститор, защото той не отваря работни места, а затваря, влошава услугата и вдига цените. Такива инвеститори в кавички ги изгониха от Унгария, Албания. Държави, които се оказа,че държат повече на собствения си интерес. Инвеститор е този, които развива работни места, създава продукт тук."
Изглежда е прав,но дали има потенциала и ресурсите да се осъществи този план?
И може ли да се осъществи след като сме в ЕС?
Но защо ли да не може?
Не че съм му привърженик на Сидеров,но споменава и нещо за приватизацията,което напълно съвпада с мнението ми отпреди 15-20години,че на всички работещи тогава и на бившите работници /пенсионери/трябваше да се разпределят акциите на предприятията и да се търсят финансови ресурси за преустройствата им и конкурентно производство.
agro написа:Нека зададем въпроса по друг начин - какво щеше да е положението, ако "Енергото" не беше приватизирано? Аз не съм оптимист по въпроса, гледайки дереджето на малкото останали държавни структури и таксите, с които ни одират. Да не би Софийска топлофикация да е прокопсала, НЕК знаеме колко е добре, Напоителни системи нямат пари за заплати, очаквам всеки момент Български пощи да фалират/или да ги спасяваме с парите от нашите данъци/, БДЖ бере душа и да те е гнус да се возиш при тях, какво се случи с държавните банки всички видяхме и т. н., и т.н. Съществуването едновременно на частни и държавни бизнес структури в държава като нашата е еднопосочен канал за източване на пари от държавата към частните джобове. Така навремето беше направен "първият милион" на много от сега известните ни "бизнесмени", за който милион и досега те не искат да се говори. Сидеров го оставете, човека не е добре, така казват и тези, които го познават още от родния му Ямбол. Сега поне не мислим как да спасяваме от фалит ЕРП-тата и тока да е 2 часа има, 2 часа няма заради разпадаща се от старост неподдържана електропреносна мрежа.
Lupus написа:Ако това беше истинска приватизация от частен собственик, при сегашната ситуация на преоценка на лиценза нещата щяха да се сведат до чисто търговски спорове, а не до междудържавни отношения на страни, членки на ЕС!
venkap написа:приватизационната процедура не трябваше да включва цялата разпределителна мрежа, а само част от нея. Примерно една или две трети от нея.
agro написа:venkap написа:приватизационната процедура не трябваше да включва цялата разпределителна мрежа, а само част от нея. Примерно една или две трети от нея.
Първоначалната приватизация беше приблизително такава - две трети за купувача, една трета държавен дял...
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта