Избори - 2013 година!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Избори - 2013 година!

Мнениеот nadzor » 14.05.2013 22:32

venkap написа:Началото на какво? Вгледай се в лицата на тези, които ще бъдат в следващото Народно събрание и ми отговори!

Началото на дясно обединение, с нови лидери, необременени с предишно управление, със заявка за управление при следващите избори.
И въпреки, че Lupus смята, че няма да спечелят в бъдещи избори, и сигурно няма да спечелят при тая криза и този ляв електорат, смятам, че само истински дясно управление може да оправи държавата. Време е да се поставят основите на истински дясното, а то е - на държавата не й е работа да прави бизнес и нейната намеса трябва да се сведе до минимум.
nadzor

Мнениеот agro » 15.05.2013 00:22

nadzor написа:Време е да се поставят основите на истински дясното, а то е - на държавата не й е работа да прави бизнес и нейната намеса трябва да се сведе до минимум.

Държавния бизнес и професионалните ни политици са двата мотора и първопричината за сегашното ни състояние на най-бедна държава в Европа. Те се подхранват едни други и не могат да съществуват едни без други /за сметка на данъкоплатеца/. Първата работа на БСП и Атака в енергетиката май ще бъде да възобновят Белене - първите от алчност, вторите от глупост. Ако това ще е коалицията, майка ни жална! А, забравих за БДЖ - отсега виждам как ще вземат нов държавно гарантиран заем, уж да го спасяват, а всъщност за година, година и половина парите ще потънат по сметките на партийните величия. Дано съм лош пророк.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Markov » 15.05.2013 20:15

И какво ще правят сега новите стари лица, предпочетени отново и отново от този нещастен български избирател?
Ще направят това, което ги караше Костов да направят веднага след като ББ се отказа да управлява. Програмно правителство разбира се. Само че никой няма да каже,че това беше правилната идея изказана от Костов. Някои не могат да помнят от преди 2 месеца.

Вече 12 години откакто Костов не е участвал в управлението, но през всичките тези години наистина беше превърнат в гръмоотвод на злобата, завистта и посредствеността на безпомощни негодници и некадърници, които не могат да носят отговорност за каквоти и да било.

Не можа да разбере този народ, че са важни не личностите а политиките които предлагат партиите. Че заплатите и пенсиите могат да нарастват само при възход на икономиката, и разумно събиране и разходване на бюджетните средства. А за да стане това са необходими реформи. А за да се правят реформи се иска много акъл и готовност да се превърнеш в гръмоотвод за следващите 12 години :)
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот estqwerty » 15.05.2013 21:28

след един спор на маса в кръчмата, този път наистина видях че си ги заслужаваме - много прост народ. без идеи. без желания. гласували за герб/бсп щото другите нямало да влязат.
ми заслужават си ги.
не е проблема в политиците и партиите....
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот lz1wvm » 15.05.2013 23:00

estqwerty написа:след един спор на маса в кръчмата, този път наистина видях че си ги заслужаваме - много прост народ. без идеи. без желания. гласували за герб/бсп щото другите нямало да влязат.
ми заслужават си ги.
не е проблема в политиците и партиите....

Да питам само.Задавал ли си въпроса защо няколко милиона хора,имат много различни виждания за партиите.А имат едно и също виждане за реалността в собственото си населено место.
Според мен и политиците имат трески за дялане,но или не ги виждаме,или не ги разбираме.
Нека някой да разясни,защо сме на това положение.Народа ли е виновен за това,или да търсим отговорност в политиката(общо казано,например партии,депутати,парламентаристи,лобисти и така нататък)
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Lupus » 15.05.2013 23:45

lz1wvm написа:....Народа ли е виновен за това,или да търсим отговорност в политиката(общо казано,например партии,депутати,парламентаристи,лобисти и така нататък)

Проблема е в самата система! Просто тя не пасва на нашата народопсихология. Само за 20г без твърдата ръка на Царя, Тато или който и да е там владетел, ние си разрушихме държавата, развратихме народа, създадохме си 5% олигарси (феодали, боляри) и 95 процента бедняци. Но да не се повтарям с писаното по други теми...
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот venkap » 16.05.2013 00:28

Lupus написа:
lz1wvm написа:....Народа ли е виновен за това,или да търсим отговорност в политиката(общо казано,например партии,депутати,парламентаристи,лобисти и така нататък)

Проблема е в самата система! Просто тя не пасва на нашата народопсихология.

Много изгодна позиция, която има за цел да прикрие грешките и недостатъците ни. Когато искаме да за воалираме истината, определяме проблема като комплексен, обосноваваме се с обективни причини и за гарнитура добавяме, че нещо в народопсихологията ни куца.
Lupus написа:Само за 20г без твърдата ръка на Царя, Тато или който и да е там владетел, ние си разрушихме държавата, развратихме народа, създадохме си 5% олигарси (феодали, боляри) и 95 процента бедняци. Но да не се повтарям с писаното по други теми...

И според теб, преди 20 години държавата е била в по-добро състояние...?
venkap

Мнениеот Lupus » 16.05.2013 08:29

venkap написа:
Lupus написа:

Проблема е в самата система! Просто тя не пасва на нашата народопсихология.

Много изгодна позиция, която има за цел да прикрие грешките и недостатъците ни. Когато искаме да за воалираме истината, определяме проблема като комплексен, обосноваваме се с обективни причини и за гарнитура добавяме, че нещо в народопсихологията ни куца.
Lupus написа:Само за 20г без твърдата ръка на Царя, Тато или който и да е там владетел, ние си разрушихме държавата, развратихме народа, създадохме си 5% олигарси (феодали, боляри) и 95 процента бедняци. Но да не се повтарям с писаното по други теми...

@venkap,
Опитай се поне за момент да се абстрахираш от политическите си пристрастия и да анализираш развитието на България през призмата примерно на икономическото развитие (или на благосъстоянието на хората, здравеопазването, образованието и т.н.) и сам си отговори!
А на проблема наистина трябва да се гледа комплексно, иначе с пипане тук там не става! Както с кръпки по асфалта добър път не става. И в двата случая се отварят нови, още по големи дупки. И идва момента, в който трябва да се махне стария и да се направи на ново.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот petyostoev » 16.05.2013 20:05

"Да свикаме нова десница по интернет"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1987787
petyostoev

Мнениеот Markov » 17.05.2013 10:14

И този умора няма. Къде ли не се вре. :D
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 17.05.2013 11:24

Markov написа:И този умора няма. Къде ли не се вре. :D

Аз съм го прекръстил на Любен Дилов - син, зелен, червен...
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот venkap » 17.05.2013 12:02

Lupus написа:
venkap написа:

@venkap,
Опитай се поне за момент да се абстрахираш от политическите си пристрастия и да анализираш развитието на България през призмата примерно на икономическото развитие (или на благосъстоянието на хората, здравеопазването, образованието и т.н.) и сам си отговори!
А на проблема наистина трябва да се гледа комплексно, иначе с пипане тук там не става! Както с кръпки по асфалта добър път не става. И в двата случая се отварят нови, още по големи дупки. И идва момента, в който трябва да се махне стария и да се направи на ново.

@Lupus,
Странно нещо се получава. На основата на твоите твърдения ти зададох простичък въпрос:
- Наистина ли вярваш, че преди 20 години страната е била в по-добро състояние?
Вместо да отречеш или потвърдиш твърдението си, ме обвиняваш в политически пристрастия.
Никога не съм се занимавал с политика нито пряко, нито косвено. Не съм бил член на никоя политическа партия, защото не съм имал потребност от това. Не съм присъствал никога на партийно събрание - винаги съм се чудил на хората, които имат потребност от това. Не съм присъствал на нито един митинг - не обичам масовото оглупяване. Този форум е единственото място, където съм и сега споделям разсъжденията си.
Ето моята "комплексна" оценка.
Още от 1990 година след първите "честни" избори разбрах следното:
- българина по душа е ляво мислещ човек и за 95% от населението западните ценности са чужди, непонятни и трудно приложими.
- българина бе доволен от живота си в старата соц система. Бе изненадан и неподготвен от промените настъпили в останалите соц държави и затова нашия преход е със криминален оттенък.
От това следва:
- огромното забавяне на реформите и приватизацията в периода 1990 - 1996 година, поради това, не политическата система, е причината за изоставянето ни от останалите държави в преход.
Дори само това е достатъчно да сме най-изостаналата страна. Обаче по-паметливите, освен закъснелите реформи, помнят хиперинфлацията, срива във финансовата и банковата система, което пък доведе до тотален срив в нереформираната икономиката.
- след 1997 година бяха проведени реформи, които са непонятни за по-голяма част от обществото. Парадокса се състои в това, че силите, които най-яростно се противопоставяха на реформите, сега в най-голяма степен се възползват от тях.
- след 2001 година всяко следващо правителство работи в по-комфортна среда от предходното, но това не се отразява положително върху живота на голяма част от населението.
- след 2005 година връщане на власт на БСП по изключително нечестен начин. Обществото нехае, простило великодушно на единствените виновници за състоянието на нацията и то само след 10 години от краха на последното им управление. Начало на съсипването на Енергетиката с проекти несъобразени с нуждите на икономиката. Никакви реформи. Време на безвремие. Първи симптоми за негативното влияние на международната криза върху родното стопанство..
- след 2009 година мутринско-милиционерско управление. Оставям го без коментар, защото не си заслужава да си хабя времето.
Това е моята комплексна оценка.
venkap

Мнениеот petyostoev » 17.05.2013 19:03

"Парламентарни избори по области: етнос, възраст и заетост"

http://ime.bg/bg/articles/parlamentarni ... i-zaetost/
petyostoev

Мнениеот nadzor » 17.05.2013 20:20

venkap написа:Не съм бил член на никоя политическа партия, защото не съм имал потребност от това. Не съм присъствал никога на партийно събрание - винаги съм се чудил на хората, които имат потребност от това. Не съм присъствал на нито един митинг - не обичам масовото оглупяване. Този форум е единственото място, където съм и сега споделям разсъжденията си.

Не мислиш ли, че вече не е въпрос на потребност, а на необходимост. Докато си пишем по форумите мантри, нищо няма да се промени в тая държава. На власт и с влияние в обществото ще са пожарникари, физкултурници, полицаи, мутри. И защо хора с образование и акъл се свенят да се включат в партии, митинги? Знам, че е тъпо, в партиите има много шлака, ама това е начина да се влияе в политиката. Как партиите да намерят качествени хора като са се скрили като мишки?
nadzor

Мнениеот venkap » 17.05.2013 22:22

nadzor написа:Не мислиш ли, че вече не е въпрос на потребност, а на необходимост. Докато си пишем по форумите мантри, нищо няма да се промени в тая държава. На власт и с влияние в обществото ще са пожарникари, физкултурници, полицаи, мутри. И защо хора с образование и акъл се свенят да се включат в партии, митинги? Знам, че е тъпо, в партиите има много шлака, ама това е начина да се влияе в политиката. Как партиите да намерят качествени хора като са се скрили като мишки?

Разбира се, че са необходими хора занимаващи се с политика. Аз не съм против политиците, а срещу конкретни политики, много от които са в противоречие с интересите на обществото. За мен движещ фактор е обществото а не политиците. Нима мислите, че политиците от развитите държави са извънземни или филантропи или някаква тайнствена категория от хора? Просто те са осъзнали, че техния успех е неразривно свързан с успехите им като нации.
venkap

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии