Среща на форума в Габрово на 05.03.2011

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот joro76 » 28.02.2011 20:11

[quote="Vandal"]Сега е и момента да се учреди нова асоциация която да защитава интересите на малките производители.
Една от основните и задачи да бъде програмата "100 000 покрива"
Само по този начин може да бъде създаден траен и устойчив бизнес в България.[/quote Ей това исках и аз да чуя колега на едно мнение сме да чуеме всички мнения и общо заедно да действаме
joro76

Мнениеот joro76 » 28.02.2011 20:17

Vandal написа:
Mateev написа:Ако ще създаваме нова асоциация, тя трябва да е САМО И ЕДИНСТВЕНО за малки и средни производители на ВЕИ. В никакъв случай не трябва да приемаме членове с мегаватови проекти. Основните искания на асоциацията трябва да бъдат за програма 100 000 покрива и за максимални облегчения по примера на Германия.

Мислете име - то е най-важното и още от него трябва да става ясно за какво се борим.

Точно така.
МАЛКИТЕ И СРЕДНИТЕ производители.
Миро, сега е момента да ги заведеш да разгледат Етъра.
Ако искаме да сме сила и да ни чуят, по-добър момент от този няма да имаме.
Всеки който има връзки в някоя медия, да ги призове за предстоящето събитие.
Не забравяйте какво ни подготвят американците:
http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov ... 82010.html
Ако това се случи наистина ще бъде НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.
И то Е на път да се случи именно затова защото не сме обединени.
AES Solar Energy готови да инвестират 400 милиона долара в България
На 28-ми юли, изпълнителният директор на AES Solar Energy, Робърт Хъмфил и посланикът на Съединените американски щати Джеймс Уорлик представиха пред журналисти проект на AES Solar Energy, който американската компания е готова да започне да реализира в България, веднага щом получи одобрение от българското правителство. Това съоръжение ще бъде на стойност 400 милиона долара, мощността му ще е 800 мегавата и то би било най-голямото подобно съоръжение в цяла Европа. Представителите на AES отговориха на въпроси, свързани с бюджетната ефективност на проекта, ефекта му върху околната среда и решенията, които трябва да бъдат взети от страна на българските власти, за да може този проект да стане реалност. Посланик Уорлик отбеляза, че проектът би представлявал още една стъпка към енергийната диверсификация, към която България се стреми, и че осъществяването му няма по никакъв начин да натовари финансово българската страна.

Последното изречение е една голяма ЛЪЖА
Ако неможем да прокараме нашите идеи, това ни чака.
Баце на срещата веднага ти стискам раката голямо БРАВО от мен
joro76

Мнениеот ferdy » 28.02.2011 21:32

Ще дойда и аз: 1 човек, без преспиване.

Излъгах малко. От мойта фирма ще съм само аз, но ще дойдат още двама души, утре ще потвърдя за тях.
Последна промяна ferdy на 28.02.2011 21:59, променена общо 1 път
ferdy

Мнениеот Vandal » 28.02.2011 21:54

ferdy,
Ти си по дефоулт включена но ще редактирам първи пост. :D

Матеев,
Във форума има 2231 региствивани потребителя.
Не е лошо през админ панела да изпратиш масов имейл на всички за това което искаме да направим.
БФА-100 000 покрива (примерно).
Последна промяна Vandal на 28.02.2011 22:05, променена общо 2 пъти
Аватар
Vandal

Мнениеот petyostoev » 28.02.2011 21:57

Ако ще учредяваме Асоциация ще трябва и време да излезе регистрацията в Търговския Регистър.И след това от нейно име да правим каквото трябва.Така,че май наистина няма време.
petyostoev

Мнениеот DanielDimov » 28.02.2011 22:08

Най-после :) и аз идвам.
DanielDimov

Мнениеот S_box » 28.02.2011 23:03

и аз съм там: 1 човек, без приспиване.
S_box

Day Energy

Мнениеот Day Energy » 28.02.2011 23:14

сега чета за намеренията, вие сте се преместили в "общи теми"..

опасението ми е, че без подготовка от "Габрово 2011" няма да има ползотворни резултати.

@Матеев, според мен дискусията в рамките на БФА не е приключила; имаме уточнение за среща в комисията; бях споменал да прехвърлим оттам дискусията тук, за да се обмислят нещата целенасочено...

@всички - kакво е вашето мнение, всички бяхте свидели колко време отне процеса след срещата "Пловдив 2010"?

DN
Последна промяна Day Energy на 01.03.2011 14:45, променена общо 1 път
Day Energy

Мнениеот Vandal » 01.03.2011 01:13

До колкото си спомням тогава БФА щеше да застане зад нашите решения.
В последствие това не се случи. Нещо повече. Там членуват големи
мастити западни компании на които въобще не им пука за малките централи.
Сега пък Газдов говори за рязко намаление на изкупната цена.
Въобще какво става с тази асоциация!
Day Energy, ти си делови човек. Ще се радвам ако се видим в Габрово.
Да дойдат и УС на БФА ако желаят.
п.п.
А,да. Забравих да спомена че Председателя на УС на БФА се е заел с бизнеса със зарядни станции за електромобили.
Може би там е разковничето.
Аватар
Vandal

...

Мнениеот Gio » 01.03.2011 07:22

Не, не е решение да се правят компромиси отново и да се получи отново същото, както с БФА. Тази организация доказа своето нежелание (и продължава да го доказва) да заработи за бизнеса на българите. Прощавайте, ама асоциацията на часовникарите постига по-големи успехи в епохата на мобилните телефони (на които само запалка никой не се сети да сложи), отколкото БФА е направила за българския фотоволтаичен бизнес във времето, когато наистина трябва да се положат неговите здрави законови основи. Трябва да вземат да махнат това "Б" отпред на абревиатурата си... ако разбира се изобщо се е имало предвид това да означава "Българска"...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Mateev » 01.03.2011 11:49

Не е виновна БФА. Тя постигна много през времето на нейното съществуване. В момента обира негативи, защото не можа да се пребори за всичко, което се искаше. Но труда, положен от активистите, беше огромен.

Вината е, че нашия сектор по презумпция е разцепен на две - малки и големи проекти. Това го няма при ветрогенераторите. Просто в България трябваше да има две асоциации - на малките и на големите проекти. Сега не знам дали вече не е късно. Закона за ВЕИ вече е факт. Следващата негова редакция сигурно ще е след 2 или 3 години, когато плана от 300MWp вече ще е изпълнен и преизпълнен. Дори и сега да направим нова асоциация, ще минат години, преди тя да успее да постигне нещо дребно в някоя наредба или друг подзаконов акт.

За да успее една нова асоциация, трябва да има поне няколко човека, които да жертват страшно много от личното си време. Ще се намерят ли такива хора. Ще се организират работни групи. Те трябва да се срещат многократно. Излизането с общ документ, съгласуван от всички заинтересовани, е бавно, тежко и мъчително изпитание. Ще отнема месеци. А такива документи ще трябва да генерираме непрекъснато, за да сме в крак с променящата се обстановка.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот joro76 » 01.03.2011 12:53

Mateev написа:Не е виновна БФА. Тя постигна много през времето на нейното съществуване. В момента обира негативи, защото не можа да се пребори за всичко, което се искаше. Но труда, положен от активистите, беше огромен.

Вината е, че нашия сектор по презумпция е разцепен на две - малки и големи проекти. Това го няма при ветрогенераторите. Просто в България трябваше да има две асоциации - на малките и на големите проекти. Сега не знам дали вече не е късно. Закона за ВЕИ вече е факт. Следващата негова редакция сигурно ще е след 2 или 3 години, когато плана от 300MWp вече ще е изпълнен и преизпълнен. Дори и сега да направим нова асоциация, ще минат години, преди тя да успее да постигне нещо дребно в някоя наредба или друг подзаконов акт.

За да успее една нова асоциация, трябва да има поне няколко човека, които да жертват страшно много от личното си време. Ще се намерят ли такива хора. Ще се организират работни групи. Те трябва да се срещат многократно. Излизането с общ документ, съгласуван от всички заинтересовани, е бавно, тежко и мъчително изпитание. Ще отнема месеци. А такива документи ще трябва да генерираме непрекъснато, за да сме в крак с променящата се обстановка.
Вижте колеги ;като не става да сме асоциация нека сме групата на малки средни предприемачи .Как ще го кажеме е без значение факта че е група ще понапрегне чиновниците малко по юнашката .
joro76

Мнениеот Vandal » 01.03.2011 13:08

Всеки реве че нещо трябва да се направи и когато се опитаме да го направим започваме да се услушваме.
Визирам хора които още не са заявили участие но в миналото уж бяха големи радетели на идеята.
Ще чакаме някой друг да свърши черната работа ли!
Аватар
Vandal

Мнениеот joro76 » 01.03.2011 13:29

[quote="Vandal"]Всеки реве че нещо трябва да се направи и когато се опитаме да го направим започваме да се услушваме.
Визирам хора които още не са заявили участие но в миналото уж бяха големи радетели на идеята.
Ще чакаме някой друг да свърши черната работа ли![/quoteНека и на тях едно добро да свършиме аз мисля че техните проблеми няма дя са по различни от нашите .Дано застанат с подписа си в документите
joro76

Мнениеот milen151 » 01.03.2011 14:12

БФА - членски внос 500лв.
Какво повече да говорим-ВХОД ЗА БЪЛГАРИ ЗАБРАНЕН
milen151

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии