Изглежда електромерчето работи мечта,.............. но само при една фаза и с оригиналната щипка.
Допълнителните две щипки, с които може измерването да се разшири до 3 фази
НЕ РАБОТЯТ КОРЕКТНО !!!Вече губя втори ден в разследване какво точно става и защо електромерчето започва да измерва глупости при 3 щипки и все още не съм открил проблема. Няма нищо написано и в Интернет на сайта на производителя, както и по световните форуми. Все пак производителя до момента е продал над 2 милиона бройки и ако имаше някакъв проблем, той би трябвало да се обсъжда по много форуми. Да, ама не. Имам чувството че проблема си е наш български и е предизвикан от българския дистрибутор.
Не се сдържах и му звъннах по телефона в почивен ден и се оказа, че той си няма никаква представа защо има проблем с трифазните щипки. Сподели ми че и други са се оплаквали и обеща в понеделник да си поиграят неговите специалисти, както и да звъннат във фирмата-производител.
Ето какво открих аз след няколкочасово ровене в интернет:
1. На сайта на производителя - НИЩО
2. На форума на производителя - НИЩО
3. На сайта на Българския дистрибутор - НИЩО
4. В официалната документация на устройствата - НИЩО
5. На един външен сайт обаче случайно открих възможна причина за проблема. Вижте този линк:
http://www.electricity-monitor.com/curr ... p-200.htmlВ текста с обяснение за щипките с червени букви пише, че те работят само с модел TREC, а нашето е ENVI:
IMPORTANT: Please note that these CT clamps are suitable for use only with the Current Cost TREC monitor or mini transmitteр.Освен това пише, че в горния ляв ъгъл трябва да се появи цифра с броя на фазите, но при нас си стои числото 1.
Тоест разширителните щипки не са съвместими с нашия модел на електромерчето и не ми е ясно защо дистрибутора това не ми го каза предварително, а ми ги продаде, при това цели два комплекта. Ами че то ако това електромерче не може да се използва в трифазни мрежи, аз ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ ДА ГО КУПЯ. А сега се прекарах с два комплекта на обща цена 450 лева с доставката.