За "оставка" не съм писал никъде.
Mateev написа:........., но като алтернатива не предлагаш НОВ БАЛАНС с някакво по-друго РАЗУМНО УСТРОЙСТВО. Като алтернатива ....................Бих ти повярвал само ако предложиш ЦЯЛОСТЕН МОДЕЛ на обществото и на неговото УПРАВЛЕНИЕ, в който модел много внимателно да обмислиш как да ЗАДОВОЛИШ МИНИМАЛНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ на всеки един негов член,..................
Мнението ми беше реакция, че "двигателят-корупция" е нещо добро. Разбира се, че имам модел и на него уча децата си. Но още малко за корупционния модел. Той е разрушителен, защото не дава права според възможностите, а според т.нар."без правила- неписани правила" от които множеството страда, заради малцината.
Съжалявам, че се явява трудно да се обясни пагубния модел на "корупцията" като обобщен образ на стопанските престъпления, която унищожава всяко добро, както плевелите и туморите средата в която живеят. . Унищожават благоприятната среда, след това идва самоизяждането и накрая, "суха и безводна земя" . Както и преди, така и сега, един-двама работят и творят , и десет ги крадат или пречат...Това е модела в БГ. Аз страдам от този модел.
Като говорим за обществените теории на управление, ще допълня г-т "Mateev", че има едни конкретни автори, които са изследвали причините за различното ниво на търпимост на корупцията в различните държави. Не е нужно тук да изброявам какво е съотношението в "цивилизованите " държави, когато такъв списък на държави уж не съществува, но всички знаят кои се те и в тях нивото на търпимост на корупцията е значително по-ниска от останалия свят.
Накратко, модел за себе си имам, той не е нов, не е и мой. Не знаех, че трябва да го изложа като възможност. Самодоказал се е и е описан в книгата "Съдии 17 глава"- от 6 стих нататък.
"Минимални човешки потребности" са гарантирани до толкова, доколкото следващият цар да стигне до извода, че не желае да изгражда империя/ а се въздържа до утвърждаване на царството на народа си/. Щото алчността не е добър съветник.
Що се отнася до себе си, не искам никой да ми вярва, защото не съм Господ и ще го разочаровам.
П.С. От корупционния модел страдам, но се радвам че не ме е повредил. E ма на, жив съм -разширявам наляво и надясно. Като цяло българският народ отива в небитието, защото харесва корупцията. Дори виждам, че не осъзнава какво е харесал.
Good wish !
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.