В търсене на изход

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: В търсене на изход

Мнениеот venkap » 24.12.2013 19:55

Cin gibi написа:Абе хубаво ги приказваме за тези хубави системи, само не казвате как, аджеба, да се стигне до тях.

При сегашната конституция има един единствен вариант - избор за Велико народно събрание с единствена точка да няма повече Велико народно събрание.
venkap

Мнениеот Cin gibi » 24.12.2013 23:31

Леле, колко си наивен, Venkap ! Да не кажа нещо по-солено. Ами нали, за целта, трябва да се разпусне ТОЗИ парламент, като, преди това, ТЕЗИ управляващи създадат съответните условия. Я обясни, моля, как си представяш сами да си направят контра?
Освен това, никаква полза няма от нови избори и бла-бла-бла, ако не може да се отзовава. Кой, ТЕ ли ще изградят системата, с която ТЕ да бъдат подчинени на избирателя? Ти си представяш ТАКА, други си представят другояче, а паразитите се възползват, разделят ни и ни владеят. Мен ми стигат толкова лъжи. Мислиш, че с искане пред тях, СЛЕД като си ги избрал, ще им накривиш калпака? Пука им.
Изобщо, връх на нелепостта е първо да ги допускаме, на юнашко доверие, и после да скачаме и да крякаме. Абе трябва някакъв разум, в крайна сметка: Първо, морална цедка и писмен ангажимент, ПРЕДВАРИТЕЛНО сваляне на имунитета /за какво им е СПЕЦИАЛЕН, ако конституцията гарантира свобода на словото? И нека следствието свободно разследва ВСЕКИ, с/у когото има съмнение. И, ако излезе даже копче, да отговаря пред съда. Виж, ако са чисти и почтени и си вършат работата, народните представители са бетонирани във властта. Защото, ако вършат това, което писмено са обещали, много трудно ще събереш гласове за отзоваване. Ала вариантът "избрал си ме-ще ме търпиш цял мандат" /дори и да съм боклук/ ИЗОБЩО не бива да е опция. То и каква опция е само веднъж на 4 години да те питат ...кой да те такова следващите 4? Поумняването, някак, не ни е сила, ако ще повтаряме едни и същи стратегически грешки. Учете се бе, хора! Вземайте си урок от грешките и не ги повтаряйте едни и същи, избори след избори. щото постоянното повтаряне на едни и същи грешки е доказателство за малоумие. Умните се учат от грешките си, а мъдрите-и от чуждите. По-евтино е, някак, и щетите силно се ограничават.
Освен това, нелепо е намаляване броя на депутатите. Защо ли? Ами, за да остане представителност. Ако сега трудно се стига до депутат, дали ще е по-лесно, ако броят им намалее двойно? Как мислите? Пък и така е някак по-трудно да купиш всичките. Хората са повече, ала апетитът им-еднакъв. Снижаваш бройката... и, най-много, мизата да се вдигне. Щото интересите извън стените на парламента ще останат долу-горе същите.
Изобщо, изтрезнявайте. На пиян акъл само белите /поразиите/ може да са "свестни".
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот venkap » 25.12.2013 23:20

Cin gibi написа:Леле, колко си наивен, Venkap ! Да не кажа нещо по-солено. Ами нали, за целта, трябва да се разпусне ТОЗИ парламент, като, преди това, ТЕЗИ управляващи създадат съответните условия. Я обясни, моля, как си представяш сами да си направят контра?...

Дааа, имаме диаметрални различия относно организацията на бъдещите избори. Аз не смятам, че сегашните политици трябва да " създадат съответните условия" и не искам сами да си " направят контра", защото знам, че това е нереалистично. Достатъчно е да намалят 4%-та бариера и регламентират мажоритарен елемент.
Относно датата от изборите. Ами тя е фиксирана по закон. Ако става въпрос за предсрочни избори, то това се решава от решителността на суверена. Това от мен и накрая един съвет - не приемай нещата лично.
venkap

Мнениеот Cin gibi » 25.12.2013 23:27

Ето, колко реалистично гледаме на нещата: Ами нали пак ТЕ ще трябва да решат за свалянето на 4-%-та бариера? Нали пак ТЕ приемат/или не/ изборния кодекс? Нали ТЕ манипулират закона така, щото /за определени хора/ той да е тясна врата у широко пОле и са майстори в заобикалянет му.
ЗАТОВА, ИМЕТО НА ТАЗИ ВЛАСТ Е "ЗАКОНОДАТЕЛНА".
НАЙ-ВАЖНАТА ВЛАСТ.
Та, тези твои твърдения не мога да ги приема лично, а само хумористично, споко.
Да не говорим за "решителността на суверена". Дума да няма, добре звучи но...Подскажи, моля, КОЕ ТОЧНО промениха протестите? Ти не смяташ? Интересно е какво смяташ, наистина но, влияят на нещата ФАКТИТЕ.
И те не подозират, че нас ни има, нито им пука някак от нашите мнения. Пред тях, и боговете мълчат.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот venkap » 26.12.2013 00:12

Cin gibi написа:...Да не говорим за "решителността на суверена". Дума да няма, добре звучи но...Подскажи, моля, КОЕ ТОЧНО промениха протестите? Ти не смяташ? Интересно е какво смяташ, наистина но, влияят на нещата ФАКТИТЕ...

Зависи какво си очаквал. Протестите промениха част от гражданското общество. Показаха на политиците, че под тяхното до скоро безметежно управление, клокочи вулкан. Вулкан който се е събудил, но никой не може да предвиди кога ще изригне. Вече по-голяма част от обществото знае, че чрез натиск могат да се постигнат определени цели. Остава, същото това общество, да осъзнае, че желания краен резултат, може да се постигне само, ако протестите са оглавят от политическа формация, най-малкото за да получат международна подкрепа.
venkap

Мнениеот Cin gibi » 26.12.2013 00:51

Ново доказателство.
Или за наивност, или за задни мисли...или и за двете.
Вулканът клокочи но, дори и да избухне и да помете този-онзи, системата е изключително имунизирана с/у същностни изменения. Тоест, да речем, настава бунт, измитат сегашните, идват нови...а похватите им остават. Поне, по отношение възпроизводство на статуквото, манипулации, контрол и т.н. Защото, няма инструмент на искане И ПОЛУЧАВАНЕ на отговорност. То искането лесно, ала компенсация за нанесени щети - друг път.
А оглавяването на протестите от политически субект...Ами и този филм ме го гледали вече. Ала дори след няколко прожекции, измененията в перспективата са главно, приближаване до терминал 1, демографският срив, разните форми на национализация на загубите и приватизация на печалбите и т.н.
Освен това, онези паразити са овладели и съзнанието на зомбираните си сънародници в много висока степен, щом хора с претенции, като неколцина тук, току им повтарят тезисите.
Ала какво се чудя? Защо, мислите, е това внимание към МАСмедиите от страна на всички управляващи, от Ленин насам? Формират МНЕНИЯ, според които гражданит...простете, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ им да действат, вместо разсъдливост и прочит на фактите, от които, да си вадят самостоятелни изводи. Защото, така е ефективно. С минимални усилия - максимален резултат.
За разлика от действията на масите, които,
1. Се оказват лесно програмируеми
2.Предвидими.
3.Контролируеми и...
4.БЕЗОПАСНИ за организаторите на събитията. Изземат ни контрола над собствения живот, хора.
И после, добри хора като вас тук, лапат мухите, протестират което е ЕФЕКТНО но, не и ефективно.
И кръгът се затваря, а там, битият-бит, ебаният -ебан...
Ето защо, не очаквам venkap, например, да си признае. Може и да не е бит, ама... :roll:
-Как беше, "И не приемайте нещата лично" :mrgreen:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот saraneron » 26.12.2013 09:42

Заформя се само един сериозен отговор и той е:Терминал 1, всичко друго е илюзия !По-малка или по-голяма за съжаление!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот lz1wvm » 26.12.2013 11:04

Да,явно така правят Българите,просто мислят като депутати...то и аз се замислям,но явно не съм Българин.
И честита Коледа.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Cin gibi » 26.12.2013 13:04

lz1wvm написа:Да,явно така правят Българите,просто мислят като депутати...то и аз се замислям,но явно не съм Българин.
И честита Коледа.
Не разбрах как "така" точно, "мислят като депутати". Поясни, Велико, пор фавор.
И честита коледа също. :alien:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот saraneron » 26.12.2013 17:10

Mасите са торът в политическата саксия !А там никога не са виреели цветя а само плевели!
saraneron

Мнениеот lz1wvm » 26.12.2013 18:47

Cin gibi написа:
lz1wvm написа:Да,явно така правят Българите,просто мислят като депутати...то и аз се замислям,но явно не съм Българин.
И честита Коледа.
Не разбрах как "така" точно, "мислят като депутати". Поясни, Велико, пор фавор.
И честита коледа също. :alien:

Мислят първо за г*за си.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Cin gibi » 26.12.2013 19:14

saraneron написа:Mасите са торът в политическата саксия !А там никога не са виреели цветя а само плевели!

Яко! И...къде е твоята точно саксия ? :drunken:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот saraneron » 27.12.2013 07:46

Малко в страни от терминал 1 , на един гъз разстояние ,тук е голям кеф,когато ми се работи работя ,като ме домързи и спирам, с глупости не се занимавам,гледам да не пикая накриво!Ако не мислиш за гъза си, скоро ще разбереш ,че някой друг вече мисли за него и му се точи, я по добре мисли за светлото бъдеще!
saraneron

Мнениеот fu4ko » 27.12.2013 17:22

saraneron написа:Ако не мислиш за гъза си, скоро ще разбереш ,че някой друг вече мисли за него и му се точи

:mrgreen:
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 27.12.2013 20:58

saraneron написа:Малко в страни от терминал 1 , на един гъз разстояние ,тук е голям кеф,когато ми се работи работя ,като ме домързи и спирам, с глупости не се занимавам,гледам да не пикая накриво! Ако не мислиш за гъза си, скоро ще разбереш ,че някой друг вече мисли за него и му се точи, я по добре мисли за светлото бъдеще!

Въпрос: Ако нечий гъз е нащето светло бъдеще...
Какво, тогава, е нашето мрачно настояще ?
:roll:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии