Престижно ли е

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Престижно ли е

Мнениеот filmatoplo » 27.06.2010 15:37

Има ли бъдеще в това да учиш -Възобновяеми енергийни источници , става дума за гимназия след 7 клас .Паралелка в Електрото Бургас -като начало средно образование .Да записвам ли сина там -тия пущини ще мръднат ли напред след години 5-10.Приемам съвети всякакви -благодаря. :D
Последна промяна filmatoplo на 27.06.2010 15:48, променена общо 1 път
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот YordanIvanov » 27.06.2010 15:45

все ще го Убразоваш малко сина бе :)
YordanIvanov

Мнениеот filmatoplo » 27.06.2010 15:51

С О -значи :D за -Да ли се брои отговор 1 . :D
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

...

Мнениеот Gio » 27.06.2010 16:06

...в тази сфера нещата са като при компютърния дизайн - изкарат някоя година в университета учейки дисциплината, а през това време даскалите са ги обучавали на вече дори морално остарели техники. Желание трябва да има като за всяко нещо. Детето нека си учи каквато дисциплина желае - ти само го подкрепяй и анализирай за него нещата - все пак то няма твоя опит...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Vandal » 27.06.2010 18:55

Ако не престижно, то поне е фешън :D
Аватар
Vandal

Мнениеот filmatoplo » 27.06.2010 22:34

Не случайно бат Доган е и с такова образование :lol:
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот LazarG » 27.06.2010 22:49

Ами крушата къде да я търсим - няма под черешата я. Пращай го дятиту :D
Аватар
LazarG

Мнениеот filmatoplo » 03.07.2010 15:16

На класирането го приеха в строителния сега има още 1 тур на желания да видим какво ще стане -понеже писахме 5-6 училища -детска му работа искал да работи в банка нещял да монтира слънчеви панели като татко си. :D
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот LazarG » 03.07.2010 19:28

Ти не пита дали е престижно да си банкер обаче... :D
Аватар
LazarG

Мнениеот filmatoplo » 07.07.2010 14:18

След ден подаваме документи за Възобновяемите енергийни источници -ако го приемат добре , ако ли не -следващия път .Очаквах повече подкрепа тук , дори не лично за мен просто да се помислише за бъдещето на тая енергия .
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот ... » 07.07.2010 16:07

...
Последна промяна ... на 26.05.2011 12:59, променена общо 1 път
...

Re: ...

Мнениеот TheEngineer » 21.07.2010 23:06

Gio написа:...в тази сфера нещата са като при компютърния дизайн - изкарат някоя година в университета учейки дисциплината, а през това време даскалите са ги обучавали на вече дори морално остарели техники. Желание трябва да има като за всяко нещо. Детето нека си учи каквато дисциплина желае - ти само го подкрепяй и анализирай за него нещата - все пак то няма твоя опит...

При цялото ми уважение не съм съгласен, ама хич не съм съгласен.
Кое е морално остаряло, законите на Кирхов ли? Или тези на Максуел?
И какво означава морално остарели техники?
Не знам какви наблюдения имате. Както написах в една тема, аз уча вече 3-та година Електроенергетика в Технически Университет София и съм много доволен и от преподавателите и от базата. Повечето преподаватели си имат фирми/работят и са час с най-новите неща в сверата в която преподават. И какво означава морално остарели техники? В университета се преподават базови знания, техниките си се научават отделно и по желание на всеки студент. Ясно е, че един току що завършил 24г. бакалавър няма никакъв опит като проектант и не знае много неща които се научават в последствие. Опита на студента е следния, например в началото на семестъра покрай всичките лекции и упражнения са дава задание за даден курсов проект, например да се проектира един каква си системи или нещо друго и от там вече студента започва да чете книги, да се рови в инернет и да търси информация. През семестъра се ходи при преподавателя който дава напътсвия и най-накрая проекта се предава. Няма как да се научи нещо морално остаряло освен ако преподавателя не е някакъв стар дядка който одавна да не се интересува и да си преподава стари неща които само той да си знае.
Поне в нашия факултет това просто няма как да стане. Просто системата е така направена, че е невъзможно.
Не знам как са другите ВУЗ-ове.

А относно техникумите. Аз съм завършил техникум и имам доста големи наблюдения за много от техникумите в София защото имам познати и колеги които са завършили такива училища и тнт.
Там нещата седят по коренно различен начин. Като начало преподавателите са два типа (без изключение!).
Първи тип: Алкохолици които не могат да се реализират на друдовия пазар и понеже са се пропили и не са особено контактни и за това отиват в техникума. Общо взето от тях има какво да се научи и донякъде са полезни.
Втори тип: Некадърни жени инженери (последното звучи като негър скиор) които са изключително некадърни, за нищо не стават и естесвено не могат да си намерят работа и отиват в училището защото там секи го назначават.
Втория тип преподаватели са много по-многобройни от първия.

В техникума вече учат на стари неща, даже понякога грешни или абсолютно непотребни. НО въпреки, че аз не съм доволен от обучението в техникума там научих много неща. Пак има практика, има стажове (2бр.) досег с техника (поне в моето училище лично съм работил с уреди за по 300лв което за училище е много) и някак си човек и от там научава доста неща.
Като цяло си е индивидуално.

Но още веднъж, с това за университета въобще не съм съгласен и според мен е едно одавна изтъркало се клише!
TheEngineer

Мнениеот ferdy » 22.07.2010 00:22

ИнженерЪТ, титлата се връчва след още две години, първо. Второ, каквото научиш в университета, сам ще си го научиш. Всеки прави грешката да стигне донякъде и да си мисли, че знае всичко на света. Аз пък от моя техникум научих толкова много неща, че половин магистратура не пипнах учебник за друго, освен да го погледна по какво е всъщност и по какво съм на изпит. :lol:
ferdy

Мнениеот lz1wvm » 22.07.2010 00:37

TheEngineer явно за теб преподавателите се делят на две групи,които имат само отрицателни качества.
Как според теб ще изглеждат твоите връстници-преподаватели след няколко години. :roll:
lz1wvm

Re: ...

Мнениеот Gio » 22.07.2010 09:16

TheEngineer написа:
Gio написа:...в тази сфера нещата са като при компютърния дизайн - изкарат някоя година в университета учейки дисциплината, а през това време даскалите са ги обучавали на вече дори морално остарели техники. Желание трябва да има като за всяко нещо. Детето нека си учи каквато дисциплина желае - ти само го подкрепяй и анализирай за него нещата - все пак то няма твоя опит...

При цялото ми уважение не съм съгласен, ама хич не съм съгласен.
Кое е морално остаряло, законите на Кирхов ли? Или тези на Максуел?
И какво означава морално остарели техники?
...
Но още веднъж, с това за университета въобще не съм съгласен и според мен е едно одавна изтъркало се клише!

...инженерин, наблягай на граматиката и правописа, но и чети внимателно - споменах за компютърния дизайн, както и за ВЕИ - ако не си наясно с това, опитай да се запознаеш и тогава изразявай мнение. Бързането не води до далечни дестинации... Колкото до наставниците в университети, гимназии, техникуми, те се делят на два основни вида - преподаватели и учители, а не на посочените от теб морално анализирани категории. Преподавателите си пеят песничката и се скриват зад кулисите, а учителите научават на нещо хората до себе си. И Боб Марли бе дрога, но научи толкова много хора на доброта - направи така, че бели и черни да се прегръщат дори и след прожекция на "Амистад"...
А когато отишлия уж за обучение в дадено заведение няма у себе си тръпката, желанието да се научи, кажи ми как да стане това..?
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии