Помощ за Биляна (5г)

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Помощ за Биляна (5г)

Мнениеот Milen Stefanov » 16.11.2010 21:51

Здравейте колеги,

Както повечето от вас и аз съм започнал проект за фотоволтаици. А целта на инвестицията ми е да осигуря възможност за дъщеря ни Биляна, когато порасне да учи в чужбина.
За съжаление, юни месец тази година на нея и беше открит рак. Тежката диагноза -алвеоларен рабдомиосарком, втори клиничен стадий беше поставена на 23.06.2010г. На рожденият и ден. Този вид рак е изключително агресивен и рядко срещан в световен мащаб (в България има общо 3 подобни случая). А причината за появата му все още не е известна на науката и медицината.
Вече сме направили 6 курса химиотерапия. Предстоят ни още 3 курса химиотерапия, като същевременно трябва да се направи и лъчетерапия. В България лъчетерапията е може би по опасна ако се направи, отколкото ако не се направи. Вече не искаме, а и не можем да си позволим експерименти и "неволни грешки". Става въпрос за ЖИВОТА на дъщеря ни. А това е нашият живот и този на нашите близки.
Предвид липсата на опит в България с лечението на подобен вид рак, подадохме документи във "Фонда за лечение на деца в чужбина" към Министерството на здравеопазването. След известно закъснение получихме отказ. А мотивът и препоръката им е да продължим лечението си в СБАЛДОХЗ гр. София. Там където неволно сгрешиха диагнозата в епикризата на Биляна. Там където ни проведоха неправилно лечение с химиотерапия за рак на коста, въпреки че ни приеха за лечение на рак на меките тъкани.
Ето защо потърсихме помощ от клиники в чужбина. В крайна сметка успяхме да подадем всички документи и да получим оферта за лечение от Университетската клиника в Мюнстер, Германия.Първоначално офертата от Мюнстер беше 130 000евро, но вече получихме нова по-ниска оферта вече от 50 000 евро (признаха направените до момента химиотерапии). Въпреки това и тя е все още е непосилна за нас.
Вероятноста за поява на този вид рак е по-малко от 1 към 1 милион. Нашето дете е едно. И ще потърсим помощ ако трябва от 1 милион места.
Ето защо се обръщаме към всички Вас, с молба за подкрепа- независимо каква и колко голяма е тя. Просто подкрепа. Вече сме започнали кампания за събиране на средства по набирателна сметка открита на дъщеря ни. Направихме и интернет страница с повече информация и документи за лечението. Ще потърсим помощ от всички големи и малки фирми които познаваме, близки, приятели, колеги, клиенти, познати и непознати. Всички които ни разберат и се поставят на наше място сме сигурни че ще ни помогнат.

Добавям и някои подробности от лечението ни до момента.
Най-важното което трябваше да направим след поставянето на диагнозата, бе да започнем незабавно лечение. И го направихме. Насочиха ни към СБАЛДОХЗ гр. София където се смята ,че е най-доброто заведение за лечение на детски онкологични заболявания в България....
Започнахме веднага лечението там. Няма да се впускам в подробности, ще спомена само,че кадрите в детска онкология СБАЛДОХЗ гр. София са незаменими. Не защото са най- добрите, а поради факта,че няма желаещи да работят там.
За съжаление още след първият курс химиотерапия лекуващият ни лекар ни призна ,че е допусната ГРЕШКА в епикризата която ни издаде за проведеното лечение. Вместо рак на меките тъкани, е записано рак на коста...
След проведената втора химиотерапия в СБАЛДОХЗ гр. София, направихме консултация с онколог от варненската детска онкология и се оказа че допуснатата грешка не е една. Тогава разбрахме,че лечението на което е била подложена дъщеря ни е също за рак на коста, а не на меките тъкани (каквото би следвало да е). И така щеше да продължи.
В момента провеждаме лечението в УМБАЛ"Св.Марина"ЕАД Варна - Клиника по детска хематология и онкология. Там бяха направени задължителните за това заболяване изследвания (миелограма, трепанобиопсия, РЕТ скенер). Изключително сме благодарни за положените усилия и внимание на доц. Валерия Калева и д-р Милена Белчева.
Кампанията ни вече набра скорост като резулатата е следният:
До момента са събрани:
18 791.63 BGN
869.63 EUR
566.23 EUR (paypal)

ЛИНК КЪМ САЙТА http://sites.google.com/site/helpforbibi/
Кампанията на http://www.save-darina.org/
Активна кампания върви във няколко форума, но основно в http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=89682 и http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=539664.0

Може да изпращате дарителски sms с текст на латиница DMS BILYANA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС. За повече информация посетете www.dmsbg.com

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА
Банка: СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК
IBAN BGN: BG80TTBB94005525321773
IBAN EUR: BG26TTBB94005525321775
BIC/SWIFT: TTBBBG22
Титуляр: Биляна Миленова Стефанова

Десислава Христова Иванова - майка /моб.тел. 0885 934469
Милен Цветанов Стефанов - баща /моб. тел. 0884 952211
Milen Stefanov

Мнениеот ferdy » 17.11.2010 01:27

Това е някакъв ад, ние ще помогнем с каквото можем. Губила съм близки от тази коварна болест и не искам на никой да се случва подобно нещо.

Колеги, дайте да опитаме да помогнем, ето това е трагедия, а не нашите проблеми с РИОСВ и разните му там ЕРП-та. Когато имаме обща цел, можем да постигнем чудеса, нека се включим.

По принцип не вярвам на дарителски кампании, но в този сайт дари-на проверяват фактите. Не че се съмнявам в думите Ви, Стефанов, не ме разбирайте погрешно.

Колеги, призовавам Ви да помогнем и за тези, които не могат да усетят съпричастност, ще напомня, че даренията се ползват с данъчни облекчения.

Нека всеки си намери причината да помогне сам. Благодаря Ви предварително!

25 души преди мен са отворили темата, няма и едно мнение, малко човещина няма да навреди.
ferdy

Мнениеот Miro » 17.11.2010 01:58

ferdy написа:....
25 души преди мен са отворили темата, няма и едно мнение, малко човещина няма да навреди.

Не е задължително да има мнения, важното е да помогнем на родителите да направят най-доброто за детенцето си.
Miro

Мнениеот KD Solar » 17.11.2010 10:06

Ferdy е права. Нашите проблеми са "бели кахъри" в сравнение с проблемите на г-н Стефанов.
Няма нищо по-ценно от това да виждаш как расте твоето дете и нищо по-тежко от това да го гледаш болно. Знам колко е трудно да гледаш невинните очичките, които ти казват "Татко, зле ми е".
Аз също съм баща и знам, че никой не е застрахован. Ние българите винаги си казваме: "Абе това на мен няма да ми се случи". Няма, ама се случва...
Към този момент във форума са регистрирани 2098 абоната и сигурно се ползва ТАЙНО и редовно от още 5 пъти по толко.
Ако всеки рагистриран абонат прати по 5 SMS това ще му отнеме не повече от 3 минути и 6лв.!!!

Нека да помогнем на детенцето да оздравее.

Децата нямат право да страдат
Последна промяна KD Solar на 17.11.2010 10:33, променена общо 1 път
Аватар
KD Solar

Мнениеот retro » 17.11.2010 10:22

Подкрепям. И изпращам...
Милене, Деси, стискам ви палци и бъдете уверени в успеха.
Колеги съфорумци, да уведомим и други наши познати и близки, който биха помогнали.
retro

Мнениеот petyostoev » 17.11.2010 10:53

Още снощи изпратих SMS .Ще изпратя и още.
petyostoev

Ще копирам информация за детето в социалните си мрежи...

Мнениеот pmihailova » 17.11.2010 11:17

Да изпратим смс е най-малкото, което може да направим за това слънчице....винаги съм съпричастна, защото имам 2 деца, ако на мен ми се случи нещастие, и аз ще се надявам на човещина..... не пожелавам на никого тази болка, кураж!
pmihailova

Мнениеот Milen Stefanov » 17.11.2010 22:03

Благодарим на всички !!!

Салдата по сметките вече са следните:

33 917.77 лв по левовата
1 541.20 евро по евровата
680.32 евро po paypa
l
Milen Stefanov

Мнениеот ivanvarna » 18.11.2010 09:25

преди 2 години успяхме чрез Нова Телевизия да помогнем на Горан от Варна и съответната сума бе събрана за 3 дена. Лечението беше проведено в Германия мисля че е успешно. Първо направихме брифинг в Спорта зала и телевизия Черно море я отрази и от там Нова Телевизия направи репортаж. После разлепихме големи плакати по улиците на Варна. Аз също съобразно възможностите си ще мина през Експресбанк. Ако мога да помогна и с друго тел.0878655999.
ivanvarna

Мнениеот патриот » 18.11.2010 12:57

Много ви съчувствам, но искам да ви споделя мнението си и това на китайската медицина.
В Китайската медицина няма диагноза или болест наречена "РАК"! Това е измислица на убийствените фармацевтичните компании.
Според китайците РАК означава заболяване на имунната система. В този случай трябва да се направи всичко възможно да се възстанови и подкрепи имунната система. Тогава вероятността да се оправи човек е над 99%.
Какво прави "съвременната" медицина. Химиотерапията и лъчетерапия доунищожават имунната система и дори да е имало голям шанс да се възстанови човек, възможността не е само пропусната, но и края е предопределен, независимо сега или след 5 години. Това е моята истината и на китайския народ. Историята го е показала и доказала.
Единствения шанс на момичето е да се обърне към източната медицина, независимо китайска или друга.
патриот

Мнениеот Mateev » 18.11.2010 13:55

Аз вече подкрепих каузата с дарение през PayPal. Днес ще направим превод и от името на СТС Солар. Пожелавам бързо набиране на необходимите средства и скорошно излекуване.

Призовавам всички посетители на форума също да помогнат кой с каквото може. Не знам дали ще построим слънчеви централи, но поне със сигурност всички заедно можем да докараме слънцето в очите и усмивката на едно малко дете.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Milen Stefanov » 18.11.2010 21:32

Здравейте,

Аз също съм съгласен,че природата със сигурност може да предложи най-доброто лечение. За съжаление и да се появи такова- веднага се смачква откривателя и се забранява да практикува (поне така се твърди в много статии). Така,че останахме на варианта да направим стандартното лечение , а успоредно с него и след това някои природни методи.
Ето и резултатите от кампанията до момента:

40 905.63 лв. по левовата сметка
3 556.34 евро по евровата сметка
698.21 евро po paypal

За SMS-ите за сега нямам информация, утре ако ми ги кажат ще публикувам и тях.

Благодарим ви още веднъж!!!
PS Моля който желае да сключим договор за дарение да не се притеснява, мога да изпратя на мейл нужните документи и договор.
Milen Stefanov

Мнениеот Milen Stefanov » 25.11.2010 23:52

Средствата за събрани и днес бяха преведени !!!
В понеделник живот и здраве сме в Мюнстер.
Благодарим на всички за подкрепата!!!!
Milen Stefanov

Мнениеот retro » 26.11.2010 00:51

Браво! Поздравления! И УСПЕХ!
retro

...

Мнениеот Gio » 26.11.2010 08:49

...дано Бог е с вас!..
Снощи съобщиха новината по една от телевизиите - успешно лечение и вяра в доброто ви пожелавам!..
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии