питанка за акумулатор

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

питанка за акумулатор

Мнениеот TexHoTpoHuk » 09.10.2011 02:33

Здравейте , колеги !

Интересува ме как да си сметна колко време ще може да захранва една акумулаторна батерия като са ми известни напрежението на батерията и нейния капацитет и консумацията на устройството .

Конкретно става въпрос за 12 волта акумулатор 7Аh . Устройството което ще захранва е 12 волта и консумира 0.5A постоянно .
Колко време ще може да го захранва акумулатора преди да е напълно изтощен , за да не се прецака .

Благодаря !
TexHoTpoHuk

Re: питанка за акумулатор

Мнениеот Lupus » 09.10.2011 10:01

TexHoTpoHuk написа:Здравейте , колеги !

Интересува ме как да си сметна колко време ще може да захранва една акумулаторна батерия като са ми известни напрежението на батерията и нейния капацитет и консумацията на устройството .

Конкретно става въпрос за 12 волта акумулатор 7Аh . Устройството което ще захранва е 12 волта и консумира 0.5A постоянно .
Колко време ще може да го захранва акумулатора преди да е напълно изтощен , за да не се прецака .

Благодаря !

В идеалния случай - 14ч. Това обаче зависи от много други неща - околната температура, колко цикли "заряд-разряд" са правени с този акумулатор, на каква възраст е и т.н. Разгледай внимателно таблиците и графиките в приложения файл.
За да е сигурно, че няма да скапеш акумулатора се прави схема, която следи напрежението на акумулатора и при спад под 10.8V изключва товара.
Прикачени файлове
SPa.pdf
(751.7 KiB) 558 пъти
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот TexHoTpoHuk » 09.10.2011 12:08

Благодаря ти за отговора , Lupus !!!
TexHoTpoHuk

Назад към Свободни теми и дискусии