?истанционно стартиране на котел с sms

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

дистанционно стартиране на котел с sms

Мнениеот luxorus » 15.05.2008 15:56

Здравейте,прекрасен сайт,между другото.Занимавам се с отопление и газификация на малки и средни помещения.Имам един въпрос,не знам дали някой ще може да ми помогне,но се надявам.Монтирахме отоплителна инсталация в едно селце близо до Самоков.Тя се състои от комбинация м/у котел на дърва и електрически.принципа на действие е много елементарен.превключва се от единия на другия котел автоматично чрез електрически задвижващ вентил,който следи температурата на изходящата вода на котела на дърва.Когато темп. на изходящата вода падне под 50гр,задвижката превклщчва на електрическия котел.По този начин се цели константна температура на вилата.та въпроса мие...при положение че и двата отоплителни уреда не работят,възможно ли е дистанционно да се стартира ел.котела,чрез sms или някакъв модем,за да може хората,когато пристигнат на вилата,да е топло.Благодаря предварително...
luxorus

Мнениеот 5er » 15.05.2008 18:06

такам - да ти отговоря на въпроса - отиди и погледни този адрес: http://bsm-bg.com/product.php?language=bg&id=44 - извинявам се на админа за рекламата- не работя за тях само ги ползвам.
управлявам си с техен gsm модул вече 2 година къща до самоков- чрез избиране на един номер на прима карта :) 1 ел.котел и 4 входа - когато някой се пробва да влезе - ми изпраща смс че някой вече е там:)
5er

Мнениеот lz1wvm » 15.05.2008 21:50

това също може да помогне http://constructor.bg/shop/product_info ... ef1b788b60 :)
lz1wvm

Re: дистанционно стартиране на котел с sms

Мнениеот Lupus » 15.05.2008 22:41

luxorus написа:Здравейте,прекрасен сайт,между другото.Занимавам се с отопление и газификация на малки и средни помещения.Имам един въпрос,не знам дали някой ще може да ми помогне,но се надявам.Монтирахме отоплителна инсталация в едно селце близо до Самоков.Тя се състои от комбинация м/у котел на дърва и електрически.принципа на действие е много елементарен.превключва се от единия на другия котел автоматично чрез електрически задвижващ вентил,който следи температурата на изходящата вода на котела на дърва.Когато темп. на изходящата вода падне под 50гр,задвижката превклщчва на електрическия котел.По този начин се цели константна температура на вилата.та въпроса мие...при положение че и двата отоплителни уреда не работят,възможно ли е дистанционно да се стартира ел.котела,чрез sms или някакъв модем,за да може хората,когато пристигнат на вилата,да е топло.Благодаря предварително...

Вижте това дали Ви върши работа и ми пишете на мейла или на РМ:
www.uni98-bg.com/right/HG07.doc
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Назад към Свободни теми и дискусии