В търсене на изход

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

В търсене на изход

Мнениеот Cin gibi » 03.12.2013 18:36

Специално пускам темата отделно, сами преценявайте, защо:
Последните няколко години - за мен са години, за вас вие си знаете - се убедих, че нещо сериозно грешим, за да ни се случват постоянно едни и същи недоразумения. В икономически, в политически, в какъвто щете, план.
Засега, ще се въздържа от аспект инвестиции и ще се насоча към политическия, т.к. мори всинца ни.
Та, едни или други, партийните другари са си БОЛЕСТ - вас не ви знам, аз се убеждавам в това. Загнезди ли се кърлеж, пуска сам само, кога се насмуче. А тези тук насмукване нямат. Поредното "недоразумение" с "таксата слънце"- в кавички, защото си е целенасочена политика - го доказва. Виждате: Избори, протести, окупации - ефект няма. И няма да има. ДА речем, успеят някакси, свалят тези /говоря в трето лице не случайно/. И? Ами, ще дойдат други. Други негодници. Читави "там" почти не останаха а, и да са останали, не могат да повлияят. И...какво правим?
Пак избори? Пак протести? Пак окупации?
Няма смисъл. Не, и докато ние не променим обществото. Отвътре. защото, вярвам, назрява моментът. Защото, "Системата" е изчислена така, че да се самовъзпроизвежда. И да генерира корупция, непукизъм, разсипия. Няма да се получи някойси там да въведе правилните, работещи за всички мерки, закони, практики. Няма. Защото, това означава да се противопостави на глутница паразити и...сещате се.
Революция? Така излиза.
Но, революция без жертви, без крясъци, без експроприации. Тиха, спокойна И ЕФЕКТИВНА.
Тоест, не с висока видимост /че се прави нещо си/, а с висок ЕФЕКТ. С ПОЛЗА.
Как аз виждам нещата?
Няма да запълвам излишни редове, ще публикувам линк на нашата група във фейсбук, етотук: . Погледнете в самото начало, т.к. вече, към ден днешен, е трудно да се проследи същината. Същината е прилагането на ТОВА ТУК, като - след като всички сме застрашени от възраждането на поредната нелепица - се процедира, като се води широка разяснителна работа ДА НЕ СЕ гласува за субекти, ксерокопие от чиито документ отсъства пред избирателната секция /е, или вътре, ако се боят, че фенове на Другите ще ги скъсат/. Така, стъпка по стъпка, и при действащо текущо законодателство - доколкото, сами просто няма да пожелаят, не бидейки мотивирани, с изгорени мостове - ще въведем хора и с мотив, и с морал, и с дупе, на което да стиска да извършат промяната.
Останалото са илюзии, гледаме ги близо четвърт век.
И, ако не знаете колко е могъщ похватът, информация на ушенце: ВСИЧКИ политици го избягват.
Да видим, ще пита ли някой, защо.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Re: В търсене на изход

Мнениеот Cin gibi » 04.12.2013 18:38

Наблюдавам интересно развитие: Точно 0 /НУЛА/ % активност.
Види се, всички са на протеста. Което е и очаквано, и разбираемо. Позициите трябва да се защитават.
Обаче, нещо ми се види деж а ву цялата история. Вече видяно. Хайде, нека е от други сфери но, основното не се променя: Едни са се избрали, за да царуват.
А /едни други/ отвън протестират.
Викаме, свирим, веем плакати.
Нещо да се променя?
Максимум, се сменя /един с друг/... за да остане СИСТЕМАТА същата в своята същност.
Види се, /пак?/ ум патки пасе.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 05.12.2013 02:46

Не всички.Далечко ми е от северозапада да ида да протестирам :alien:
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 05.12.2013 13:37

fu4ko написа:Не всички.Далечко ми е от северозапада да ида да протестирам :alien:

E, само предположих. Освен това, винаги съм искал действията ми да бъдат без празен ход. Защото, каква полза, че съм настоявал, протестирал и т.н., ако методите на управление остават същите и управляващите - от едно тесто? Някой да ми обясни, аз не разбирам. Явно, липсва ми интелект. Щото, я се огледай по другите теми - колчем река нещо, веднага "спамя", "правя темите на парцал", "вдигам стари теми" - представи си, без одобрението на Vandal , например... Ето, човекът /сигурно/ протестира, а последните две години, какво САМ е сторил, за да недопуска да му се качват по главата, най-добре, да не го питам. Щото пак ще изляза аз крив, а той-прав, той протестира...
Даскалът ми в техническия по методи на изчисление ни казваше "- Бъдете мързеливи, колеги. Правете всичко тъй, щото да не се налага да повтаряте. Правиш от раз стабилно - оставяш зад себе си и - нататък. Трудолюбиви има много, в живота повтарят едни и същи грешки по сто пъти и пак не си вземат поука. Аутсайдери, ама с чест, понеже били "трудолюбиви", видиш ли."
Да се върнем на думата, значи: Поканил съм ви за запознаване с идеята в онази група. Защото, трябват ЕФЕКТИВНИ мерки на които И СЕГА, И СЛЕД ТОВА, политическите паразити ДА НЕ МОГАТ да противостоят. Справедливите протести /тези, дето се повтарят, потретят, подесетят/ са за "трудолюбивите".
Да пази Господ.

P.S.
И изобщо не целя, нито желая "да ставам лидер". Достатъчна награда би било да разклатим здраво клона, да опадат гнилите круши.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 05.12.2013 15:22

Ползата е никаква,както се вижда.Клона е здрав и крушите си седят.
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 05.12.2013 17:14

Дали не е, защото не правим това, което трябва?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот venkap » 05.12.2013 22:37

Cin gibi написа:Дали не е, защото не правим това, което трябва?

Това, което трябваше да направим, както трябва, трябваше да стане през периода 1990-1993 г.
venkap

Мнениеот Cin gibi » 06.12.2013 00:05

Може би. Ала въпросът е СЕГА какво правим. Няма как да се върнем назад. Да се вайкаме не върви, да се псуваме - ОК, да го изтърпи човек, стига това нещо да променяше...
Да, ама не, нали?
Сега пак ще каже някой, че съм преигравал, ама имаше ли ефект от всички тези нерви, губене на време, ядове? Протестът хвана ли декиш? Ако хваща, не е ли време за празнуване на победа над злите депутати?
Или - отново? - спамя?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 07.12.2013 00:06

Защо мълчим, колеги? Толкова ли няма положителни знаци от последната седмица? Някоя , макар и дребна но, засужаваща да бъде полята /да расте/ победа?
Защо не си посочим нещо мъничко но, обещаващо?
Прецакват ни - дай сега да мрем, така ли ? :roll: :alien:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 08.12.2013 23:50

Може би, сега е времето и мястото да се потвърди пословицата че това, което не ни убива, ни прави по-силни.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 16.12.2013 11:40

Не съм аз този, комуто повечето тук вярват и внимателно слушат и, предполагам, всеки има своите основания. Наблюдавам, обаче, признаци на умора, разочарование, ако щете ... и недостатък на трезв поглед /скромно мнение/.
Досега, сигурно се е събирало слънчевото братство неведнъж но, ми убягва нещата да са поставени вече - а откога е време ! - на здрава основа и, вместо бизнесът да е процъфтял за всички, е било само за някои и, в момента, доста заплашен, за сметка на "възникващия вторичен пазар". Не може всичко вече да се е случило, всичко да е изгубено, а шайка паразити да си създават страхотна възможност да яхнат изграденото от хората тук с висок риск на половин цена, за Бога.
Не е ли време да се свика - дву-или тридневна поредна? - национална конференция на живо на всички, живо заинтересовани от темата"? Форумите като този са нужни и изключително полезни но,
1.Тук сякаш се получава уклон или в техническа насока /за която форумът е страхотно място, и писаното остава/ или в търговска, или в бюроклатична /оплакванки, жалби, консултации и споделяне на стратегии за надхитряване/ и
2.Тук, De facto , е по-лесно да се троли
3.Тук, на форума, не се вижда човекът зад идеята и, съответно, лесно е да бъде - което се и случва - определен за "враг" и или бива избанен неправилният, или оставен да отклонява чрез подвеждащи маневри вниманието, силите и ресурса на общността.
4.Няма да казвам, че трябва да се съгласуват стратегии, действия, планове и т.н. Че /може/ да се случат добри познанства, да се заформят и основите на полезни сделки на такова събитие. То е ясно. Ала не виждам протестите вече да са довели или да има изгледи да доведат до желаните промени. Може да искам и аз на живо, да изложа това или онова. Неща, които тук бяха подминати, загърбени и дори оплюти, без да се вникне /смея да твърдя/ достатъчно. Защото, това, което очаква бранша при настоящото и очертаващо се и занапред обкръжение - а то няма да се промени без активни - И ЕФЕКТИВНИ, НЕ ЕФЕКТНИ ! - действия, никак не ми допада. Както по отношение на вече изградили ФЕЦ, ВЕЦ, ВетрЕЦ и др., така и на такива като мен, дето са в сянка /на практика, изолирани/ от онези, истински врагове, които сега го слагат на цялата нация.
Щото тук никой не е изключение.

П.П.
Искам, също така, да влеем надежда. Защото, такава има. Убеден съм. Ала, за да бъде видяна, трябва да отворим, освен очите, и ума си.
Поздрави на всички,
Т.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 16.12.2013 11:46

Давам джокер:

Докато реално не почувстват застрашена ВЛАСТТА си, паразитите ще се въртят, сучат, ще ни хвърлят прах в очите и др. такива но, нещата няма да се оправят. Гаранция.
А, ТОЧНО ЗАПЛАХА ЗА ВЛАСТТА ИМ, нито протестите, нито жалби, дела и т.н. не представляват. Досега, да бяхме цъфнали и вързали.

Някой да забелязва сериозни, явни признаци, че всичко се оправя?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 18.12.2013 01:07

А какво би било заплаха за властта им? Може би публичен разстрел
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 18.12.2013 10:15

Не точно. Щото ще опукаш един-двама-сто, а системата си остава стабилна. така е изградена, че да се самовъзпроизвежда. И всякакви искания, ако няма вариант за отзоваването им, си остават шум по вятъра. това, да сме били променяли конституцията, броя на дупетатите, да сме свиквали ВНС и така нататък, са специално поддържани тези за раздрояване и разсейване на обществения натиск и, сами по себе си, изискват вземане на мерки от...парламента. Кажи ми, как да стане сам мамун да се откаже от банана? Естествено, causa perduta.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 18.12.2013 10:27

Но, можем да ги филтруваме още преди изборите, като НЕ гласуваме, ако не дадат писмена гаранция - инструмент, с който да можем да ги отзовем и при текущото законодателство. И - стъпка по стъпка - вече тези хора, които реално са се ангажирали с работа за нас /и които можем да отзовем, на база този документ, подписан лично и нотариално заверен от тях самите, с който са свалили имунитет, достъпни са за следствие и съдебно преследване и може да бъдат изместени в регламентираните случаи, дори, след като са избрани/ та, вече тези хора, ще имат и духа, и мотивацията, и подкрепата ни като граждани, за да въведат промените. Силни крепости се превземат отвътре, а законодателната власт е една от най-силните. Време е да се разделим с илюзиите, иначе не ни чака добро. Нито в бизнеса, нито като граждани. за чегвърт век, това трябваше да ни дойде до ума...все някак.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии