Проблем с EVN

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lz1wvm » 17.06.2010 21:31

Днес нямаше ток около 7 часа.Не само при мен или в нашето село,а целия район беше като дискотека(пиша най-вече от потребителска гледна точка)
Надявам се във форума да влизат и представители на ЕРП-тата.

Драги ми ЕРП-та......незнам какво правите....профилактика,авария или изграждате далекопроводи.Но това не е нормално спиране на тока.За подобни случаи,би трябвало да уведомите потърпевшата община,или поне съответните кметства за това трайно прекъсване.
При следващ подобен случай,ще извадя разпечатка от спиранията на тока и запис с разговора с диспечечера Ви от националния телефон.
И ако г-н Матеев позволи ще го кача във форума,ако не....отива в други инстанции. :)
lz1wvm

Мнениеот vaklin » 20.06.2010 23:10

Вече втори месец няма резултат от внесен за съгласуване проект. Някой минавал ли е скоро процедурата без да има такова забавяне.
А за неспазване на сроковете някой да е сезирал ДКЕВР и това да е дало някакъв положителен резултат или ... токът си тече ли тече и без Комисията.
vaklin

Мнениеот ferdy » 20.06.2010 23:51

Надзорът ти е слаб, смени го.
ferdy

Мнениеот sunny_boy » 21.06.2010 13:11

vaklin написа:Вече втори месец няма резултат от внесен за съгласуване проект. Някой минавал ли е скоро процедурата без да има такова забавяне.
А за неспазване на сроковете някой да е сезирал ДКЕВР и това да е дало някакъв положителен резултат или ... токът си тече ли тече и без Комисията.

Колега, моят съвет е да отидеш е централата на ЕРП-то и да искаш среща с човека които отговаря за координацията между КЕЦ-те им. Това ти го казвам от личен опит с ЕВН. А иначе последните нито веднъж не ми предоставиха документи в срок според наредба 6. Говорих и с комисията и те ми казаха пуснете писмена жалба. Истината е, че трябва да им "досаждаш" постоянно, ако разбира се нямаш някои познат, които работи там. В момента в които си взех одобрените проекти влезнах лично с човека от ЕВН и той влезе в стаята на своя колега откъдето взе моите проекти съглазувани. Въпросният му колега не беше в стаята, а колко дълко са "престоявали" проектите там е трудно да се каже. А ти иначе си чакаи, ако нямаш бърза работа....

Мейд ин Бългерия!!!
sunny_boy

Мнениеот vaklin » 21.06.2010 19:58

Благодаря за съветите! Ще се възползвам и като за начало ще им подосаждам, а после .... надявам се да излезнат леко прашасали, но готови и съгласувани от някое чекмедже.
vaklin

Мнениеот eceo » 28.06.2010 20:55

sunny_boy написа:
vaklin написа:Вече втори месец няма резултат от внесен за съгласуване проект. Някой минавал ли е скоро процедурата без да има такова забавяне.

Колега, моят съвет е да отидеш е централата на ЕРП-то и да искаш среща с човека които отговаря за координацията между КЕЦ-те им. Това ти го казвам от личен опит с ЕВН. А иначе последните нито веднъж не ми предоставиха документи в срок според наредба 6. Говорих и с комисията и те ми казаха пуснете писмена жалба. Истината е, че трябва да им "досаждаш" постоянно, ако разбира се нямаш някои познат, които работи там. В момента в които си взех одобрените проекти влезнах лично с човека от ЕВН и той влезе в стаята на своя колега откъдето взе моите проекти съглазувани. Въпросният му колега не беше в стаята, а колко дълко са "престоявали" проектите там е трудно да се каже. А ти иначе си чакаи, ако нямаш бърза работа....

Мейд ин Бългерия!!!

Точно пък в ЕВН, и то точно в Пловдив и региона мога ти кажа, че номера става с рушвет на определено място. Само ще ти подскажа, че за предварителен договор за да не стане след 1 век и за да ти го направят цената започва от 1000 лв... А номерата с далечното присъединяване са ясни и на децата. Целта е или да те откажат за да не правиш ФЕЦ или ако е възможно да си кабелират част от електропровода за твоя сметка. Скоро имах такъв проект. На 50m от имота ВЛ 20kV. Те поискаха присъединяването да стане на 4km от мястото.... по този начин законно и безплатно си кабелират ВЛ в този участък.

п.п. ВЛ20kV и мястото на присъединяване са от един и същ извод. И тия ЕРП-та са си чисти български, ами само имената са им чужди.
eceo

Мнениеот KD Solar » 29.06.2010 15:50

Скоро имах такъв проект. На 50m от имота ВЛ 20kV. Те поискаха присъединяването да стане на 4km от мястото.... по този начин законно и безплатно си кабелират ВЛ в този участък.

Ти си късметлия. ВЛ20kV ми минава през имота, а ми дават становище да оборудвам свободна килия в подстанция на 20км!!! Вече нямам думи. Изморих се
Аватар
KD Solar

Мнениеот vaklin » 29.06.2010 16:44

Ти си късметлия. ВЛ20kV ми минава през имота, а ми дават становище да оборудвам свободна килия в подстанция на 20км!!! Вече нямам думи. Изморих се

Не, нее, ти си късметлията. Ако проекта ти е от ония 100 мегаватовите имаш даже и готова килия в подстанцията :lol: и имаш основание единствено за почерпка. А ако си малка мощност пак си късметлия защото надали има друг с такова УНИКАЛНО становище. Някой ден като започне налагането на "интелигентните мрежи" твоето становище ще е голям коз за новаторите.
vaklin

Мнениеот KD Solar » 29.06.2010 17:15

Колега vaklin, радвам се за теб, че са ти останали сили да се шегуваш.
Добре, че не съм тоя със 100-те MW, защото пак лошо: присъединяването ми е на 20kV, пак щях да го ям. :oops:
Голям късметлия съм- нема що - единия имот присъединяване НН, ама на 700м (640м да бъдем по-точни). Не ме питай, какъв ми е кабела!!!
Другия - 90кW повтарям 90кW - присъединяване - от една планина в друга, пресичайки международен път. Е тоя кабел не мога да си го представя, пък камоли да го сметна. Е това е късмет. Да бех играл тото миналата седмица.
Късметлия съм, че жена ми още не ме е изгонила, ама къде ще иде с дете в ръцете. :twisted: Ще търпи, къде ще ходи, да е гледала като се е женила. :shock:
Аватар
KD Solar

Мнениеот lz1wvm » 03.07.2010 17:19

Спирания на тока в наше село.
Прикачени файлове
няма ток.TXT
(16.16 KiB) 690 пъти
lz1wvm

Мнениеот Lupus » 03.07.2010 21:18

lz1wvm написа:Спирания на тока в наше село.

С какво е правен тоя лог файл?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ