Анеск към вече сключен предварителен договор?

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ...

Мнениеот retro » 29.06.2011 18:59

Gio написа:...Предварителният договор е сключван при стария закон и не знам как нов закон влиза в сила със стара дата... ЕРП-то да си прави анекси към договорите сключени след влизането в сила на новия закон - защо закача старите..? Нека някой обясни това, ако обичате...

retro написа:
Gio написа:...бих искал да запитам юридически грамотните хора тук възможно ли е закон да влезе в сила със задна дата? :shock:
..........
Това са разсъжденията на един юридически неграмотник - бих искал да ви чуя по въпроса... мерси!..

Предполагам, че имаш предвид в питането си дали закона има действие в миналото (ex tunc) . Отговора е ДА, само по изключение, и то с изрична разпоредба. Източник: чл.14 от ЗНА (Закон за нормативните актове).

http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=1321
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Re: какво е това?

Мнениеот joro76 » 29.06.2011 19:40

867348 написа:Колеги,преди около месец подадох документи за окончателен договор/договор за присъединяване към ЕВН за 80кв. Сега ми се обадиха по тел. и вместо за окончателния ме викат първо да подпиша анекс към предварителния и да платя такса 25лв на киловат, пък после и още веднъж ще плащам за договора за присъединяване. :x . Нормално ли е това? Казаха ми от ЕВН, че предв. бил по стария закон, а оконч. договор по новия.
Колега и аз ги имам тези премеждия ;като теб.Седнахме изчислявахме и излезна ;че по новия закон се плаща много по малко от стария за присъединяване .А отделно и от ЕВН ми казаха че прекарване на кабела от централата до трафа ще го прикарват те с всички процедури ние щели сме да плащаме по 26лв с ддс на метър ;което е една добра оферта като се замислиш ....
joro76

Мнениеот Gio » 29.06.2011 19:59

retro написа:
Gio написа:...Предварителният договор е сключван при стария закон и не знам как нов закон влиза в сила със стара дата... ЕРП-то да си прави анекси към договорите сключени след влизането в сила на новия закон - защо закача старите..? Нека някой обясни това, ако обичате...

retro написа:
Gio написа:...бих искал да запитам юридически грамотните хора тук възможно ли е закон да влезе в сила със задна дата? :shock:
..........
Това са разсъжденията на един юридически неграмотник - бих искал да ви чуя по въпроса... мерси!..

Предполагам, че имаш предвид в питането си дали закона има действие в миналото (ex tunc) . Отговора е ДА, само по изключение, и то с изрична разпоредба. Източник: чл.14 от ЗНА (Закон за нормативните актове).

http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=1321

...благодаря! Значи ли това, че спокойно мога да си търся правата? Смятам да направя потвърждение на инвестиционното си намерение с входящ номер и всички тези салтанати. Не е въпроса в плащането на парите - не мисля, че трябва да се навеждаме и приемаме всяко нещо за даденост. Бих искал да чуя мнението ви - не само това на retro - неговото мнение по въпроса съвпада с моето, като чета постовете тук... с известно закъснение...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Слънчо » 19.07.2011 13:20

Ей, хора!
Какво ще правим с тези мощности сега освободени от спекулативните проекти? То голям вакум ще се образува в нея изведнъж. Да не повредим мрежата, хей! :lol:
Слънчо

...

Мнениеот Gio » 19.07.2011 13:58

...не се безпокой - той се запълва от Натуркрафт - виж публикации в пресата...
Аватар
Gio

Мнениеот mp » 22.07.2011 17:25

Така, при подписването на анекс към вече сключен предварителен договор трябва да заплатя на ЕРП - 1995 лева - за 78,2 кв. пика мощност....и забележете срока на договора остава от сключването предварителния. Така, че вече нямам 1 година за изграждането на централата, а 9 месеца. Супеееееееееееееееерррр!!!
mp

Мнениеот Vandal » 22.07.2011 18:48

Това е срока да сключите окончателен договор, а не да построите централата.
Аватар
Vandal

Мнениеот TT » 22.07.2011 19:08

Vandal написа:Това е срока да сключите окончателен договор, а не да построите централата.

Ммммм даааааа,
а има и такива инвеститори които от последвала неглижираност покрай новия закон, са пропуснали ВЧЕРА 21.07 да платят, и са гризнали дръвчето.
TT

Мнениеот mp » 30.07.2011 13:49

Да Гио, и аз това питам -
"Предварителният договор е сключван при стария закон и не знам как нов закон влиза в сила със стара дата... ЕРП-то да си прави анекси към договорите сключени след влизането в сила на новия закон - защо закача старите..? Нека някой обясни това, ако обичате... "
mp

Мнениеот joro76 » 30.07.2011 22:23

mp написа:Да Гио, и аз това питам -
"Предварителният договор е сключван при стария закон и не знам как нов закон влиза в сила със стара дата... ЕРП-то да си прави анекси към договорите сключени след влизането в сила на новия закон - защо закача старите..? Нека някой обясни това, ако обичате... "
Колега в случая ЕРП ти отговарят; това е новия закон и ние трябва да го спазваме и после другата заучена фраза е -ние не мислиме законите ако имате нещо против тях отнесете се към тези ;които ги правят .
joro76

...

Мнениеот Gio » 04.08.2011 17:06

...а вече си имаме и една сумичка към тази за присъединяване от приблизително 16000 лв., която ЕВН определят за телекомуникационно съоръжение за наблюдение и дистанционно управление на централата - всичко това за всички централи над 30 kWp... Ето например за централа от 50 kWp с присъединяване към съществуващ трафопост на 45 м, се заплати 1250 лв с анекс, а впоследствие с окончателния договор "кацват" още 16999 лв. за тази "телекомуникационна" изгъзица... Абсурдна действителност, подкрепяна от правителството...
Аватар
Gio

Мнениеот joro76 » 04.08.2011 19:27

Gio написа:...а вече си имаме и една сумичка към тази за присъединяване от приблизително 16000 лв., която ЕВН определят за телекомуникационно съоръжение за наблюдение и дистанционно управление на централата - всичко това за всички централи над 30 kWp... Ето например за централа от 50 kWp с присъединяване към съществуващ трафопост на 45 м, се заплати 1250 лв с анекс, а впоследствие с окончателния договор "кацват" още 16999 лв. за тази "телекомуникационна" изгъзица... Абсурдна действителност, подкрепяна от правителството...
В тази цена влиза ли ти кабела от обекта до трафопоста
joro76

Мнениеот TT » 04.08.2011 19:29

Gio написа:...а вече си имаме и една сумичка към тази за присъединяване от приблизително 16000 лв., която ЕВН определят за телекомуникационно съоръжение за наблюдение и дистанционно управление на централата - всичко това за всички централи над 30 kWp... Ето например за централа от 50 kWp с присъединяване към съществуващ трафопост на 45 м, се заплати 1250 лв с анекс, а впоследствие с окончателния договор "кацват" още 16999 лв. за тази "телекомуникационна" изгъзица... Абсурдна действителност, подкрепяна от правителството...

Цитирай тази част от договора в която ЕВН го изискват.
TT

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ