външна връзка към трафопост

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

външна връзка към трафопост

Мнениеот Nikolay » 25.03.2012 01:20

Здравейте,
на етап окончателен договор съм централата е 15kW в регулация, като миналата година ме накараха да копая от централата да трафопоста. Имам информация че до 30 kW се присъединяват по облекчен режим и че са длъжни да ме присъединят до най-близката точка т.е. да стълба от който се захранва и къщичката в същия имот

Та въпросът ми е нарушили ли са закона или няма кой да ги задължи да ме прикачът на най-логичното място?
Nikolay

Re: външна връзка към трафопост

Мнениеот Емил » 25.03.2012 19:14

Минава ли въздушна мрежа ниско напрежение близо до теб?
Аватар
Емил

Мнениеот zerotolerance » 25.03.2012 19:39

Ти се радвай, че се присъединяваш на ниско и само ще полагаш САВТ, иначе можеше да те огрее някой реклозер или МКРУ :lol:
Charity begins at home
zerotolerance

Мнениеот eceo » 18.05.2012 01:34

Няма еднозначен отговор дали са Ви нарушени правата или не. Ако капацитета на мрежата е изчерпан, то единствения вариант е или да направите реконструкция на цялата линия НН до най-близката точка на имота Ви, или да се присъедините директно на шините на табло НН на трафопоста. Следователно ЕРП-то Ви е дало присъединяване в трафопоста. В наредба 6 ясно пише, че цялата реконструкция е за сметка на производителя.
eceo

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ