Договор за присъединяване

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Договор за присъединяване

Мнениеот BLOT » 08.06.2012 12:24

Някой получавал ли е договор за присъединяване по новия закон? Имам пуснато искане за такъв от средата на април и ни вест, ни кост. В закона е записано, че трябва да са готови с проекта на договора. Става въпрос за централа 30kW- чл 24 ал. 1. В чл. 26 ал. 5 пише, че следва да го имам в тридесет дневен срок. Консултирах се с юрист и ми каза, че има право да ги съдя.
BLOT

Re: Договор за присъединяване

Мнениеот zkm » 08.06.2012 13:14

Здравей,
аз имам пуснато заявление за проучване за 30kW от 18.04.12. До сега имам само неофициален отговор от ЕВН Пловдив, че могат да ми одобрят едва 20kW срещу хубава почерпка. Чудя се и аз да пиша ли жалби или да си трая.
Бях останал с убеждението, че за малки мощности не могат да отказват........ама дали е така ?
zkm

Мнениеот BLOT » 08.06.2012 14:58

Не мога да отговря. Моето проучване беше още в началото на 2011 и тогава действаше стария заон. На мен ми дадоха становище в рамките на един месец и нямаша проблем (рушвети, почерпки и пр.). Мисля, че НАЙ- ВАЖНОТО е като отидеш при тях да си много добре запознат с нормативната уредба, понеже иначе може да те направят на маймуна. Отиди в КЕЦ-а, пусни молба да ти отговрорят писмено и мотовирано на заявлението. Пък и ти си в началото. Голяма част от нас са инвестирали десетки хиляди, а ония МУШМОРОЦИ не еб**ват, както си искат. И тъй като не се примирявам лесно, направил съм сума ти разходи, скъсаха ми нервите, няма да оставя нещата така. Имам възможност да точа дела с години и няма (дай Боже) да ми се отрази драстично на финасовото състояние. Исках просто да инвестирам свободни пари с добра норма на възвращаемост. Да се направи, да се инвестира, да..... ама НЕ. Успех!
BLOT

Мнениеот YordanIvanov » 09.06.2012 08:59

zkm написа:Здравей,
аз имам пуснато заявление за проучване за 30kW от 18.04.12. До сега имам само неофициален отговор от ЕВН Пловдив, че могат да ми одобрят едва 20kW срещу хубава почерпка. Чудя се и аз да пиша ли жалби или да си трая.
Бях останал с убеждението, че за малки мощности не могат да отказват........ама дали е така ?

И кой ти я поиска тази почерпка по-точно?
YordanIvanov

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ