Предварителен договор с EVN

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот masurev » 26.01.2009 14:27

До dido 2

Ако меренето е в ТП никой не може да се присъедини към положения вече кабел.
Всъщност има един пиниз, който може да се направи, но пак е с добрата воля на ЕРП, а при положение, че те гърбят с мерене на ТП :( .
masurev

Мнениеот ping » 26.01.2009 23:50

masurev написа:По закон електропровода (в случая кабела) трябва да е изграден (положен) от съответното ЕРП и е негова собственост. Средството за търговското мерене (електромера) трябва да се монтира на границата на собственост, а кабела нека си се присъединява в ТП на ниската му страна.

Справки - Наредба N6 за присъединяване на потребители и производители на електроенергия.

Ако ти се занимава - с наредбата и Бог в EVN ... само дето Бог не може да ти помогне :D:D:D

Да де, само дето не се разбираме какво значи граница на собственост.
За теб явно граница на собственост е границата на имота ти.
но според наредбата граница на собственост е границата на собствеността на електрическите съоръжения.
Ако са ти дали точка на присъединяване съседното село - там е границата на собственост между твоите съоръжения и тези на електроразпределителното сружество.
ping

Мнениеот malchev » 05.02.2009 20:18

Някой забелязал ли е, че тарифите за снабдяване на СН и НН за стопански клиенти на ЕОН и ЧЕЗ се различават? При ЕВН са еднакви.
Направи ми впечатление, че тарифа СН е по-висока.
За справка - цените от страниците на трите дружества:

http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
http://www.evn-ec.bg/bg/businesskunden/stromtarife.asp
http://www.eon-bulgaria.com/bulgarian/c ... actual.htm
malchev

Мнениеот Nasko » 02.03.2009 16:52

Искам да помоля някой от колегите във форума ако е наясно с процедурите в енергото да ме посъветва как да постъпя в ситуацията в която съм попаднал, а тя е следната:
Фирмата която съм регистрирал/ООД/ преди година и половина специално за изграждане на ФЦ по мярка 312, преди 20 дена пусна заявление за предварителен договор/статута на земята вече е сменен/, като междувременно се сетих, че при положение, че е изминала повече от една година, губя 10 точки по горната мярка. Ето защо ме интересува, как е възможно да продължа с проекта като съсздам нова фирма, която да купи предишната и да направи проктите и съответно да кандидатствува за субсидия?
Мислите ли, че това е възможно или ще се наложи след закупуване на фирмата отново да искам предварителен договор от енергото на името на новата фирма и след това да преминем към проектиране? Благодаря Ви!
Nasko

Мнениеот ping » 10.03.2009 01:17

Споко, нямаш проблем.

Чл.13 ал.2 от Наредба 6 (за присъединяване на производители и потребители):
"Договор за присъединяване по ал. 1 може да се сключи и с лице, което е титуляр на право на собственост или друго вещно или облигационно право за ползване на обекта, за който друго лице има сключен предварителен договор за присъединяване или писмено становище за условията за присъединяване."
ping

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ