А някой знае ли колко ще бъде така чаканата от нас фиксирана тарифа ?
Тарифата всяка година ще се променя в зависимост от процента (чл.12 от преоктозакона), който сме постигнали. Ако греша ме поправете !
Mateev написа:А какво ще стане със съществуващите проекти по 312 ??????????
Преди около месец аз предупредих всички клиенти на СТС Солар да си извадят окончателен договор. И знаете ли какво се получи? Голяма част от тях получиха не окончателен договор, а едно писмо че разбирате ли, ние сме пратили запитване до НЕК и сега чакаме отговор. А НЕК естествено ще забави този отговор (една моя централа чака такъв отговор от март месец).
Vandal написа:.......Трябва да предложим думите малки и средни предприятия да се замени с юридически лица.
Mateev написа:Искам да споделя едно нещо, свързано с новия закон за ВЕИ, което не знам дали сте осъзнали.
Според новия Закон за ВЕИ централи над 30kWp могат да правят САМО МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ.
Според мярка 312 субсидии се дават САМО НА МИКРОПРЕДПРИЯТИЯ.
Тоест излизането на закона ще отреже възможността да се правят централи над 30 kWp по мярка 312. До 30 kWp може, но самата мярка с нейните изисквания за проект и строително разрешение влиза в конфликт с новия закон, който казва че може и без тях.
С две думи:
ВРЕМЕ Е ДА ПОГРЕБЕМ МЯРКА 312 !!!
Остава само 311 - за земеделски производители. До нова година все още не е късно да си направите земеделски производител и да завъртите някоя фактура с оборот от земеделска продукция. Например да намерите някой приятел с краварник и да ви даде няколко крави под наем, за да може фактурите от продажба на мляко да минават през вас.
Vandal написа:Говориш така сякаш закона вече е приет.
Нали има обществено обсъждане в момента.
Трябва да предложим думите малки и средни предприятия да се замени с юридически лица.
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта