от ivanotsofia » 04.09.2009 13:48
Ами отиваш в pomagalo.com ,регистрираш се с имейл и после решаваш един тест по каквото си най-силен - биология, химия ,английски,български правопис и други и получаваш абонамент за 1 седмица или ако нямаш 15 свободни минути - пращаш SMS. после теглиш всичко по темата. Аз сега чета за PV-tata штото виждам в тоя форум адски много фенове на тях и ми е интересно.Гледайте сега штото интернета като цяло пък и тоя форум в частност са си най-вече свързани с информиране,информация,идеи и тем подобни, трябвя дя кажа нещо с големи букви.lz1wvm ме насочи към постовете на пауъра и като го питах, той миотговори точно с 1 изречение, а това засяга и PV-tata. Въпросът беше как най-евтино да се присъединя ако може без да изграждам ТП и да е евентуално на НН. И това е отговора:
До съществуващ трафопост или мрежа НН, отдалечени не-повече от 500 м.
Това е. Ако имота ти е по мил - плащаш за ТП, ако не искаш - търсиш подходящ имот.А на Gio ще му кажа, че нещата сигурно много приличат на PV-тата по отношение на присъединяването щото ето какви неща излизат като разбъркаш боба :
Miro:
Иване... и аз като ferdi първо те моля да пишеш на кирилица.
Следващото.... Процедурата по присъединяване на ВЕИ си е една и съща от гледна точка на ЕРП-тата. Подай си заявление за проучване за присъединяване и те ще ти кажат всичко. Доколкото знам има определена цена за изкупуване на електроенергия от биогаз и тя е в порядъка 114 до 147 лв/MWh в зависимост от инсталираната мощност...
Това, за което можем да те предупредим от сега (и което обстойно е засегнато във форума) е, че ще ти трябва много хартия - инвестиционен проект, съгласуване с РИОСВ, РИОКОЗ и прочее, разрешително за строеж, пълна техническа документация на генератора, сертификати, декларации за съответствие и т.н. Опасявам се, че генератор гаражно производство няма как да бъде присъединен към мрежата.
Аз започнах една нова тема за биогаза, но феновете ги няма нещо.......
VEI BIOGAS