Miro написа:Надали някой ще възрази. Самата процедура по изготвяне на ПУП започва с виза, за да е ясно как трябва да се проектира ПУП-а.
ferdy написа:Джизъс, чак кулминация? Правиш се, че не знаеш за какво говоря или? Не се чувствай длъжен да ми отговаряш.
ping написа:Ако ПУП - а почваше с виза, едва ли щеше да има такива реакции.
...
ПУП започва със заповед, или разрешение за ПУП. А този който издава това, не издава виза и обратно.
...
Miro написа:ping написа:Ако ПУП - а почваше с виза, едва ли щеше да има такива реакции.
...
ПУП започва със заповед, или разрешение за ПУП. А този който издава това, не издава виза и обратно.
...
Бе май говорим за различни неща, но все пак да се чудя аз ли ям доматите с колците или в околните ми общини процедурата е бъгава...та значи за смяна на статута:
1. Вадим скица на парцела.
2. Завираме се при главния архитект, за да удари визата върху скицата
3. Ръгаме в общината искане за започване на процедура по промяна на предназначението и изготвяне на мотивирано предписание за изработване на ПУП.
4. Почваме бясно да съгласуваме скицата с който намерим и не намерим от тези, дето главния архитектин ни е писал върху визата, вадим становища, удостоверения, евентуално правим ОВОЗИ-МОВОЗИ, коловози, бетоновози...опс, тея последните бяха накраяи т.н. и т.н.....
5. Изготвяме ПУП..
6. И започва пинг-понг-а между ОЕСУТ и ОД Земеделие...
Общо взето така минава процедурата при нас...може да не е правилно, знам ли... Ама пак си мисля, че така трябва да е. За да направиш ПУП трябва да имаш становище от ЕРП, ВиК, БТК и т.н. а как ще го вземеш ако не им представиш виза?
ferdy написа:Виза = одобрение за намерение. Дали то ще е под формата на подпис и печат върху скицата или ще е с писмо от кмета, със същите подпис и печат, какво значение има? Всяка община, имам чувството, че си е отделен континент и редът е различен почти за всичко и обикновено е някаква вариация на нормативната база.
И ти се изненадваш точно по начина, по който ме критикуваш, че аз съм реагирала. "Виза" не означава непременно "виза за проектиране".
ping написа:Какво значение има ли? Ами има следното значение - в наредбата за присъединяване искат виза за проектиране, за да подадеш искане за проучване.
Точно за виза за проектиране говорим....
През цялото време говорим за виза за проектиране, а ти кажи за каква виза говориш, след като не е "виза за проектиране"?
Ако прочетеш постовете ми по тази тема ще си припомниш, че говоря че можеш преди ПУП да вземеш виза за проектиране, абсолютно легално във всяка община.
Т.е. аз не съм изненадан с нищо, още повече че както се оказа не говорите за виза за проектиране.
Ама вече няма значение, тя темата се разводни доста.
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта