Ето и моя опит с ЧЕС:
Ще подавам "Искане за проучване условията за присъединяване на нов обект към разпределителната електрическа мрежа". Викам си, сигурно е като при EVN - на страницата им в И-нет има бланка. Ровя се - За клиента" >> "Битови и стопански клиенти" >> "Бланки на услуги за разпределение". Викам : Тука е. Тегля - гледам бланка за потребители. Мисля си, че не е тази, обаче друга не намирам. Звъня по телефона, ония клиентския. Обяснявам - производител, фотоволтаици... Отговарят ми: Господине, на страницата имаме качена бланка, миже да си я изтеглите и попълните. Бланките са едни и същи. Затварят ми. Пак гледам бланката - не е тази. Викам щи им пиша на електронната поща:
--------------------------------------------------------------------------------
From: Данаилов
Sent: Friday, June 11, 2010 3:53 PM
To: За Клиента
Subject: Бланка за искане за проучване
Добър ден.
Интересувам се, от къде мога да получа Бланка за искане за проучване на условия за присъединяване на производители на електрическа към разпределителната мрежа. На Вашата И-нет страница има такава бланка, но мисля, че тя е за потребители на електрическа енергия. Знам, че при EVN бланките за исканията са различни. Дали и при Вас е така или бланките за потребители и производители на електрическа енергия, са едни и същи?
Успешен ден
Данаилов
Бързо ми пратиха отговор:
--------------------------------------------------------------------------------
Уважаеми господин Данаилов,
Във връзка с получено от Вас писмо по електронна поща, бихме желали да Ви уведомим, че бланка за услуга "Искане за проучване условията за присъединяване на нов обект към разпределителната електрическа мрежа" можете да получите в клиентки център на ЧЕЗ България или от официалния сайт на дружеството: www.cez.bg, от меню "За клиента" >> "Битови и стопански клиенти" >> "Бланки на услуги за разпределение". Бихме желали да поясним, че бланката е единна за потребители и производители.
Надяваме се, че сме Ви били полезни с предоставената информация.
С най- добри пожелания,
Дирекция "Обслужване на клиенти"
ЧЕЗ България ЕАД
БЕЗПЛАТНА СМЕТКА ЗА ТОК ОТ ЧЕЗ?!
Всяка седмица до края на годината един от Вас, платил сметката си за ток онлайн през системата www.ePay.bg, печели стойността на последната платена фактура!
Вижте как!
------------------------------------------------------------
Явно беше същата госпожа.....
Викам си, не може да е така и отивам до Търговски офис - "Изток" - ул."Г. М. Димитров" № 14; Е от там вече ми дадоха Истинска бланка. Прикачам я тук: