Бързи мерки срещу брутализма на новия закон за ВЕИ !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 16.04.2011 15:14

Колеги, само с шум не става. В понеделник трябва да поискаме срещи с парламентарната комисия, с Трайков, с Дянков, с ДКЕВР и с Борисов и трябва да им обясним какво правят в момента, защото явно не знаят.

Ако цената, която ДКЕВР ще определи е по-ниска и с 15 % от сегашната, ние просто умираме. Вложили сме средства и години време за развитието на бизнеса си, някои са заложили имущество и всичките си средства, защото са повярвали, че от нашето ще стане държава.

Големите чужди лобита успяха да си защитят интересите, за нас никой не се бори. Ако не си помогнем сами, ще ни съсипят банда корумпирани малоумници.
ferdy

Мнениеот retro » 16.04.2011 16:06

Ето тези "народни" представители са предложили бенефициентите по ПРСР да не могат да се възползват от преференциалните цени за изкупуване на електроенергия:

Предложение от н. п. Д. Добрев, В. Николов, Н. Недялков, Н. Белишки и Д. Атанасов:
В чл. 31 се правят следните изменения и допълнения
.....
3. Ал. 7 се изменя така:
"(7) Разпоредбите на ал. 1 - 6 не се прилагат:

1. за енергийни обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници по чл. 25 и чл. 26, ал. 2;
2. когато инвестицията за изграждането на енергийния обект за производство на електрическа енергия е била субсидирана със средства от национална или европейска схема за подпомагане."
4. Създава се нова ал. 8:
"( 8 ) В случаите по ал. 7, т. 2 електрическата енергия, се изкупува от обществения доставчик или съответния краен снабдител по цена, определена от ДКЕВР, при условията и по реда на съответната наредба по чл. 36, ал. 3 от ЗЕ."
......
Комисията подкрепя предложението по принцип.

http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/2659

Д. Добрев (Хасково) - http://www.parliament.bg/bg/MP/1057
В. Николов (Габрово) - http://www.parliament.bg/bg/MP/1002
Н. Недялков (Стара Загора) - http://www.parliament.bg/bg/MP/1046
Н. Белишки (Панагюрище) - http://www.parliament.bg/bg/MP/931
Д. Атанасов (Варна) - http://www.parliament.bg/bg/MP/860
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

...

Мнениеот Gio » 16.04.2011 17:17

...всичкото е ГЕРБ. Ангажирам се за контакт със заралийския дизайн - ще докладвам...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот retro » 16.04.2011 18:27

Gio написа:...всичкото е ГЕРБ. Ангажирам се за контакт със заралийския дизайн - ще докладвам...

Браво Gio, ако му имаш кординатите - звъни му и искай среща, нищо не губиш, пък и това му е работата на н.п.

Матеев дали няма връзка с габровското н.п. (н.п. е съкращение от народен представител, а не - "нещо противно")...

Други от форума - от Варна, Хасково, Панагюрище - също биха могли да опитат осъществяване на директен контакт със съответните н.п.-та.

ferdy спомена, че ще поеме Бойко, Трайчо, Дянков и ДКЕВР. Vandal и други софиянци да и помагат. И аз, с каквото и колкото мога...
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

...

Мнениеот Gio » 16.04.2011 18:42

...тежка артилерия съм включил вече за среща с този н.п., но не мисля, че районирането е правилен подход. БСА трябва да излъчи нещо от рода на делегация, за да се иска среща с тези главочи на високото ниво. Те са силни личности поотделно, но заедно са слаби. Бързата реакция от наша страна би довела до липса на координираност между тях. Трябва запис на разговора,трябва присъствие на медии - с техните камъни по тяхната глава...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот YordanIvanov » 16.04.2011 20:38

Може ли да публикувам писмото публично?!?
YordanIvanov

Re: ...

Мнениеот energy11 » 16.04.2011 20:40

Gio написа:...тежка артилерия съм включил вече за среща с този н.п., но не мисля, че районирането е правилен подход. БСА трябва да излъчи нещо от рода на делегация, за да се иска среща с тези главочи на високото ниво. Те са силни личности поотделно, но заедно са слаби. Бързата реакция от наша страна би довела до липса на координираност между тях. Трябва запис на разговора,трябва присъствие на медии - с техните камъни по тяхната глава...

Колеги, ще опитам да разбера дали може по някакъв начин да се влезне в контакт с комисията преди или след тяхно заседание (макар, че се съмнявам достъпа да е лесен). Те заседават във сряда, идеята е както каза Gio да се съберат които могат членове и учредители на БСА, заедно с някоя медия/и да се иска за кратка среща, на която да изложим позиците си.
energy11

Мнениеот Lupus » 16.04.2011 21:06

Качвам писмото след леки правописни и стилистични корекции. Мисля, че отдолу трябва да има някакви подписи, ако е от името на асоциацията - от Председателя и.
YordanIvanov написа:Може ли да публикувам писмото публично?!?

Може би не сега, а когато се прати до адресатите и медиите.
Прикачени файлове
otvoreno_pismo v4.doc
(40.5 KiB) 715 пъти
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот BulSpace » 16.04.2011 23:28

И аз писах... :(

Сигурен съм, че си имат дългосрочен сценарий за тия събития и хората си го следват. Сигурен съм и че действията ни в момента са вече предвидени и че ни използват...

Познайте колко мегавата вече са пуснати в експлоатация от парковете на корейците край Търново и дали случайно,някакси няма 50 - те мегавата да са завършени и пуснати в експлоатация преди новите шокови ценови изменения(август 2011)!

Тъжно е как поредната индустрия, в която можехме да се включим, отново беше опропастена от две правителства(уж мноооого различни).

Предлагам да започнем залагания коя от двете горещи теми по света ще бъде омазана от нашите политици в най-скоро време:

1. Електромобили (обещанията за светло бъдеще в България вече започнаха)

или

2. Производство на биодизел от водорасли (управляващите все още не са чули за бума на инвестиците в сектора през последните 5 години).....
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace

Мнениеот YordanIvanov » 17.04.2011 09:53

Хора, писмото е хубаво, но не е ок да се предлага пред депутати, министрит и членове на комисията по енергийната политика. Ще е хубаво ако успеем да направим нещо читаво с факти, предложения и конкретни цифри до довечера, за да може утре да се действа.
YordanIvanov

Мнениеот Vandal » 17.04.2011 10:13

Lupus добре се е справил.
Давайте да се организираме днес и от утре както казва Данчо да действаме.
Все още имаме някакъв шанс да им покажем грешките.
До колкото знам и Матеев подготвя нещо.
Аватар
Vandal

Мнениеот sunny_boy » 17.04.2011 10:29

Според мен във финалната версия на писмото, трябва ясно да се очертаят вредните последствия от евентуалното приемане на закона в предлагания му вариант. Задължително трябва да посочим препоръки, ясни искания за приемане/неприемане на определени текстове, за да не звучим само като коментатори/странични лица, а като лица, които са засегнати от тези процеси. Ние трябва да предложим на комисията, какви точни промени да се направят, не можем да искаме и да очакваме да приемат текст на закона, които е удобен за нас, ние трябва да им подскажем, да изискаме, да настояваме в писмото, какво конкретно да приемат, съответно да не приемат. Затова трябва да има 1-2 важни искания, които да бъдат изброени в самото писмо.
sunny_boy

Мнениеот YordanIvanov » 17.04.2011 10:47

Да, така е. Писмото трябва да бъде с конкретни предложения И ДА СА ПОСОЧНИ ЗАГУБИТЕ, КОИТО ЩЕ ПРЕТЪРПИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА. Или поне приблизително...
Мисля, че едно правилно решение би било да се обърне към медия групите:
Например: http://noframe.tv/contacts/
YordanIvanov

Мнениеот Lupus » 17.04.2011 14:38

Мисля, че писмото така е добре, защото крие емоционален заряд. Не вярвам, че един дълъг и скучен анализ, пълен с цифри би помогнал. Той просто няма да бъде прочетен!
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Vandal » 17.04.2011 14:53

Още леки редакции.
Прикачени файлове
otvoreno_pismo v5.doc
(44 KiB) 665 пъти
Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ