Процедура за присъединяване в ЧЕЗ

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот powerdistributor » 20.08.2009 22:44

Интересува ме единствено енергията, нейните показатели, която внасяте в нашата мрежа, като и при наличие на хармоници, как да ви изключим дистанционно, нищо повече. Това е масова световна практика, като и сертифицирането на инверторите, така че ние не сме открили топлата вода. :lol:
powerdistributor

Мнениеот lz1wvm » 20.08.2009 23:06

Благодаря за просветляващия отговор.Но тази ваша мрежа...я изградихте или я закупихте.И ми е интересно как ще определите дали хармониците идват от инвертора или от Вашата мрежа.
lz1wvm

Мнениеот valka » 21.08.2009 00:01

powerdistributor написа:Интересува ме единствено енергията, нейните показатели, която внасяте в нашата мрежа, като и при наличие на хармоници, как да ви изключим дистанционно, нищо повече. Това е масова световна практика, като и сертифицирането на инверторите, така че ние не сме открили топлата вода. :lol:

Много удобно. Започваш в единствено число - "Интересува ме..." След това - "в нашата мрежа". И накрая завършваш с - "ние не сме открили топлата вода".
Кой си ти, коя е вашата и кои сте Вие. Масовата световна практика за изключване сте я проучили а масовата световна практика за включване къде е? :?:
valka

Мнениеот lz1wvm » 21.08.2009 00:09

powerdistributor ето ти един линк за да се ограмотите малко.

http://www.vbox7.com/play:de54691b
lz1wvm

Мнениеот Miro » 21.08.2009 00:19

Сериозно ли някой му вярва?!?!? :roll: .... Човека си намира гъдел да се гъбарка във форума, пък като взехте да му отговаряте сериозно...

А дистрибуторе.... имаш ли одобрен списък от електрически самобръсначки, че моята внася много хармоници, пък колко изнася не ми се мисли.... и ме притеснява да не ми дръпнеш шалтера...
Miro

Мнениеот masurev » 21.08.2009 09:16

powerdistributor, да не се познаваме случайно? :D:D:D:D
Според мен има малка неудочненост. Разпределителното предприятие НЕ МОЖЕ да посочи марка инвертори или каквато и да е марка, която може да се използва при присъединяването. Изискват само параметри, на които да отговаря апарата/съоръжението.
Ако си позволят да изискват определена марка нещо си (което аз наистина не го вярвам :) ) ще стане ......... а те не искат да се вдига толкова много шум гарниран с маса загубени дела с едри, едри глоби :D:D:D.
masurev

Мнениеот malchev » 21.08.2009 10:27

Тези марки Xantrex, Vanner, Bergey изглеждат много несериозно в интернет. Само Xantrex имат спецификации за соларни инвертори, които стават за БГ, обаче са светлинни години след лидерите. Инверторите на Vanner са само на 120Vac, а Bergey са основно специализирани във вятърни турбини.

Може и да не съм попаднал на правилните сайтове, но на прима виста, ако търся соларни технологични продукти, тези марки бих ги пропуснал без да се замисля.
malchev

Мнениеот venkap » 21.08.2009 10:52

Точно това цели powerdistributor. Разчита на информация от форума.
venkap

Мнениеот Mateev » 21.08.2009 16:42

Powerdistributor е писал във форума от 2 различни IP адреса. И двата са ADSL-и от мрежата на БТК. И двата се намират във Варна. Следователно става въпрос за служител на ЕОН.

Радвам се, че служител на ЕОН посещава форума. Надявам се също така че е прочел всички "мили" постинги по техен адрес и че е споделил с висшето началство какво е мнението на българските инвеститори за тях.

Въпреки че ЕОН ни е потенциален враг, и то възможно най-лошия от всички ЕРП-та, призовавам всички участници във форума да спазват благоприличие и да водят дискусията в дух на взаимно уважение и без обиди или обидни намеци.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ferdy » 21.08.2009 16:56

Значи е пълно менте. Такива промени в Е.ОН не се правят в момента, нямат и намерения. А и половината отдел е отпуск, така че няма начин това да е истина. Там вече работят кадърни хора, които са наясно напълно с всичко около фотоволтаиците и никой не би си позволил да се излага и да се държи по този начин.
Аз с измамници не разговарям, предлагам и останалите колеги да спрат да му обръщат внимание.
ferdy

Мнениеот powerdistributor » 21.08.2009 18:15

Радвам се относно интереса на IP-то, изводите са изцяло ваши. Аз ви давам някаква предварителна информация, а марките инвертори са примерни, както и другите средства. Със сигурност присъединяване чрез РОМ, РОС, РОМзк, на средно и ВЛДК на ниско няма да има. В началото на месеца ще излязат новите правила за присъединяване на производители от ВЕИ, после съм на разположение за коментари. Моят съвет е да прочетете внимателно наредба 6 и правилата за измерване на количества енергия. Като допълнителна сламка, ще бъдат цитирани доста стандарти, на които оборудването ви трябва да отговаря.
powerdistributor

Мнениеот Емил » 21.08.2009 19:57

ВЛДК-то си беше майтап от моя страна :D
Аватар
Емил

Мнениеот Eduard Borvski » 21.08.2009 20:36

Ясна е работата.... Носиш една торба с пари и нямаш грижи :wink: но както направи един приятел - взе торбата от инвеститорите, завъртя два телефона, намери се друг приятел, който му подписа - едно печено агне и много вино :D и после два месеца пили, яли и се веселили.....А спестетата торба беше голяма - 20 000 евро....Така че тия номера не минават....
Eduard Borvski

Мнениеот ReeT » 01.09.2009 00:19

Абе ЕРПеец дали аз не мога като Бай мангал да развърта парче стоманено въже с 2 тежести в кращата и да окася далекопровода а? кои ще плати загубите? :twisted:
ReeT

Мнениеот Lupus » 01.09.2009 06:24

powerdistributor написа:Здравейте отново, няма смисъл от нерви, всички желаещи ще бъдат присъединени към мрежата ако изпълнят определени технически условия. Примерно ще ви бъде приложен списък с одобрени статични инвертори. Също така ние предварително ви благодарим за любезността да спонсорирате нашите намерения за цялостна система за управление и контрол мрежа ниско и средно, закупувайки комутиращите устройства. Lupus, в тази брошура се описва продукта АП, а за автоматизацията му:
http://www.global-download.schneider-el ... 0804en.pdf

Сега ако ми кажеш и как ще свържеш Compact NSX с тази система - шапка ти свалям! :D
Ти май ни вземаш тук съвсем за канарчета?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ