Според Айнщайн само две неща са безкрайни на този свят - ВСЕЛЕНАТА и ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ. За първото обаче не бил много сигурен.
Та не се учудвай, когато се сблъскаш с глупост и простотия в особенно големи размери. Напоследък доста често се сблъсквам с глупаци, простаци и олигофрени в държавната администрация, така че нищо вече не може да ме учуди. На мен самия ми се е налагало да пиша разяснения за разликата между AC и DC мощност в писмо до ЕВН. Писмото беше дълго 3 листа и беше написано именно като за олигофрени или за 3-годишни деца от детската ясла. Повода да го напиша беше именно един подобен случай на мой клиент, на когото се наложи да вдигнем мощността на панелите с 5% и от ЕВН бяха отказали да сключат анекс към договора, защото видите ли, трябвало да има ново проектиране и ново съгласуване на проектите. Останах гръмнат от тоталната некомпетентност на случителите на ЕВН и се наложи да седна и да напиша това писмо за олигофрени, в което най-подробно разказах какво е това AC и DC и има ли то почва у нас. И как промяната на DC мощността няма да доведе до никаква промяна в AC частта - броят и мощността на инверторите остават същите, таблата са същите, стойността на предпазителите са същите и т.н и т.н
Важното е, че най-накрая изглежда писмото ми попадна в малко по-компетентен човек, защото най-накрая ЕВН се съгласи да направим анекс без да правим ново проектиране и съгласуване.
Та съвета ми е следния:
Седнете и напишете едно писмо като за олигофрени, но в него текста трябва да е много тактичен и в никакъв случай не трябва да има намеци за това, че писмото е правено да се чете от некомпетентен глупак.