Подмяна на СТИ

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Подмяна на СТИ

Мнениеот BLOT » 20.02.2014 10:09

Онзи ден отварям таблото да си засеча колко енергия съм произвел и снй- голямо учудване видях, че е смене електромера. Без никой да ми се обади, без да съм потвърдил данните на сваления електромер. Подменен е електромера и е сложен модем. За какво им е да го сменят и защо да сложили модем за дистанционно отчитане като моята централа е по 30кВ?
BLOT

Re: Подмяна на СТИ

Мнениеот KD Solar » 20.02.2014 12:56

BLOT написа:Онзи ден отварям таблото да си засеча колко енергия съм произвел и снй- голямо учудване видях, че е смене електромера. Без никой да ми се обади, без да съм потвърдил данните на сваления електромер. Подменен е електромера и е сложен модем. За какво им е да го сменят и защо да сложили модем за дистанционно отчитане като моята централа е по 30кВ?

И не само да ти се обадят - трябва да присъстваш и да подпишеш протокола - крайни показания на стария - нови показания на новия.

Попитай ги официално и им поискай протокола с твоя подпис!
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот ferdy » 20.02.2014 13:32

Сменят ги заради ПТЕЕ и балансирането, поискай си протокола, както Краси ти каза.
ferdy

Мнениеот Joro762 » 20.02.2014 13:48

BLOT написа:Онзи ден отварям таблото да си засеча колко енергия съм произвел и снй- голямо учудване видях, че е смене електромера. Без никой да ми се обади, без да съм потвърдил данните на сваления електромер. Подменен е електромера и е сложен модем. За какво им е да го сменят и защо да сложили модем за дистанционно отчитане като моята централа е по 30кВ?
Правят подготовка за летния режим-)Няма до30 до 200 всички сме под ножа-)
Joro762

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ