Проблеми с общината и властта!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Проблеми с общината и властта!

Мнениеот Богдан » 12.11.2009 01:57

Общината може ли да ми създаде спънки, да си реализирам проекта?
Не ми разгледа заявлението за разрешение за строеж или нещо подобно...
Някой патил ли е от общински своеволия или министерски?
Да са му искали непосилен рушвет и тн.
Да речем че общината е на ДПС, а там както знаем без позволението и одобрението на вожда, нищо не става! :oops:
Богдан

Мнениеот ferdy » 12.11.2009 14:50

Може, да.
ferdy

Мнениеот Богдан » 12.11.2009 20:39

До колкото знам,чиновниците не носят пряка отговорност за извършените от тях действия или бездействия.
Тогава какво правим, ако не искат да ми разглеждат документите?
Богдан

Мнениеот ferdy » 13.11.2009 00:23

Жалвате се, ако имате основание.
ferdy

Мнениеот RevSol » 13.11.2009 12:28

Ето какво пише в ЗУТ.

АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 232. (1) (Изм. - ДВ, бр. 106 от 2006 г., бр. 61 от 2007 г.) Наказва се с глоба от 1000 до 5000 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, длъжностно лице, което:
1. не изпълни или изпълни лошо или несвоевременно задължения, възложени му по този закон, актовете по неговото прилагане и другите правила и нормативи по проектирането и строителството, както и решения и предписания, основани на тях;
2. съгласува, одобри или издаде строителни книжа в нарушение на този закон, на актовете по неговото прилагане и другите правила и нормативи по проектирането и строителството, както и на действащите устройствени планове;
3. не вземе своевременно мерки за предотвратяване на незаконно строителство, за спиране или премахване на незаконно извършвани строителни и монтажни работи или за премахване на други последици от нарушенията;
4. изисква като условия за съгласуване и одобряване на инвестиционен проект или за разрешаване на строеж документи, каквито не се изискват с този закон или с друг нормативен акт;
5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) в срок, определен с нормативен акт: не се произнесе по искане за съгласуване, одобряване, съставяне или издаване на строителни книжа, скици, визи за проектиране и други; не извърши проверки или други технически услуги; не отговори на постъпила жалба; не препрати искането, съответно жалбата, на компетентния орган;

Както писа ferdy: Жалвайте се.
RevSol

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ