ОТКАЗИ ПО м312 ПОД 55т

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

ОТКАЗИ ПО м312 ПОД 55т

Мнениеот GORO11 » 12.11.2011 11:31

вече има масови откази по м,312 под 55т Аз съм потърпевш
всяка надежда угасна
GORO11

Re: ОТКАЗИ ПО м312 ПОД 55т

Мнениеот KD Solar » 12.11.2011 11:51

GORO11 написа:вече има масови откази по м,312 под 55т Аз съм потърпевш
всяка надежда угасна

И не само под 55т.
Наш проект е с 55т. и е отхвърлен поради "недостатъчен бюджет".
Аватар
KD Solar

до МЗХ

Мнениеот GORO11 » 13.11.2011 08:52

ЗАПИТВАНЕ ДО МЗХ И ТЕХНИТЕ ОТГОВОРИ

З а п и т в а н е
Г-н Министър,
Моля,за вашето тълкуване относно точките от ранкинг и по конкретно предприятието да е новосъздадено до 1 год.
Пише ви един обикновен гражданин, който имаше доверие във вашето правителство и повереното ви министерство. Но , уви определянето на точките от ранкинг оставени от вашите предшественици останаха, а това е основа за дискриминация и различен стандарт за одобряване на фирмите от ПРСР. Конкретен случай е моята фирма, и по -точно относно точките от ранкинг за новосъздадено предприятие до 1 год. Много други, също като мен, страдат от подобна дискриминация от страна на вашето министерство
Г-н Министър,
знаете ли, колко време отнема една процедура от закупуването на земя, процедура по урбанизирането и процедурите по договаряне с ЕРП , проектиране , и получаването на разрешение за строеж на фотоволтаична централа, а и подготовка на документи по кандидатстването по ПРСР мярка 312.
Да, аз знам и вашите служители знаят, но никой няма полза да има промени. За всички тези процедури е нужна над една година. Но, ако си платя тук -там мога да се включа в тази една година ./отново корупция/
Какво става по нататък с приема на документите по ПРСР? . Обявявате една дата за прием ,после променяте с друга дата , а ние които чакаме губим тези 15- 20 точки от ранкинг ,защото фирмата ми трябва да е на 1 година .
Задавам въпроса : Каква е разликата от една новосъздадена фирма до 1 год., която няма дейност до осъществяване на проекта , и друга която е поради гореизброените причини е на 18 мес. ? НЯМА-и двете стоят и чакат одобрение за да заработят ,но тази която е до 1 г има шанс, защото не е изгубила тези 15-20 точки, а и как се е справила с всичко това за 1год.
Г-н Министър,
С идването на вашето правителство имах надежда, че всички корупционни практики във вашето министерство ще са мит. Да, вие променихте много, но има още и аз ви изпращам една причина която създава корупция.
Всеки месец тази фирма има разходи и никакви приходи ,защото чакаме някой чиновник да си свърши работата по нашите проекти с години .Скоро много фирми ще обявим фалит .Но, на кого му пука. Че сме си дали последните спестявания за тези проекти, а когато ви избирахме имахме надежда за промяна и чуваемост от ваша страна.

Не ви пиша името на фирмата ми от съображение отново за дискриминация,не конкретно от вас а от добросъвестни ваши служители.

Поздрави
Георги Костов
e-mail.george.kavakov@gmail.com
GORO11

ОТГОВОР ОТ МЗХ

Мнениеот GORO11 » 13.11.2011 08:57

До

Г-н Георги Костов

Относно:

Ваше запитване, получено на електронната поща на министъра на официалния сайт на министерството minister@mzh.government.bg
получено на 03.10.2011г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КОСТОВ,

Във връзка с Ваше писмо, постъпило в Министерство на земеделието и храните по електронната поща на министър д-р Мирослав Найденов, Бихме искали да Ви информираме, че:
Разпоредбите на Наредба № 29/11.08.2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" са в съответствие с Европейското законодателство, което е правна рамка за прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007 - 2013 г.
Критериите за оценка определени за мярката са един от механизмите за насочване на инвестициите към приоритетни за ЕС цели, определени в общите индикатори по Програмата в които е заложено за настоящия програмен период да се финансират проекти на 1600 новосъздадени микропредприятия и 2600 други микропредприятия по мярка 312.
Горецитираните количествени цели относно общите индикатори аналогично, пропорционално са заложени в програмите за развитие на селските райони на всички 27 европейски страни.
В допълнение Ви информираме, че съгласно Заповед № 03-РД/2237/19.10.2011 г. на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие"- Разплащателна агенция, публикувана на страница на ПРСР: prsr.government.bg, прием на заявления за безвъзмездно финансово подпомагане по мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" ще се проведе в периода между 09.11.2011 г. и 09.12.2011 г.

С уважение,
Кабинет на министър д-р Мирослав Найденов
GORO11

Мнениеот GORO11 » 13.11.2011 09:03

След този отговор за останалите 2600 фирми който са над 1 г имахме малко надежда но уви с отказа тя умря.
GORO11

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ