ЗАПИТВАНЕ ДО МЗХ И ТЕХНИТЕ ОТГОВОРИ
З а п и т в а н е
Г-н Министър,
Моля,за вашето тълкуване относно точките от ранкинг и по конкретно предприятието да е новосъздадено до 1 год.
Пише ви един обикновен гражданин, който имаше доверие във вашето правителство и повереното ви министерство. Но , уви определянето на точките от ранкинг оставени от вашите предшественици останаха, а това е основа за дискриминация и различен стандарт за одобряване на фирмите от ПРСР. Конкретен случай е моята фирма, и по -точно относно точките от ранкинг за новосъздадено предприятие до 1 год. Много други, също като мен, страдат от подобна дискриминация от страна на вашето министерство
Г-н Министър,
знаете ли, колко време отнема една процедура от закупуването на земя, процедура по урбанизирането и процедурите по договаряне с ЕРП , проектиране , и получаването на разрешение за строеж на фотоволтаична централа, а и подготовка на документи по кандидатстването по ПРСР мярка 312.
Да, аз знам и вашите служители знаят, но никой няма полза да има промени. За всички тези процедури е нужна над една година. Но, ако си платя тук -там мога да се включа в тази една година ./отново корупция/
Какво става по нататък с приема на документите по ПРСР? . Обявявате една дата за прием ,после променяте с друга дата , а ние които чакаме губим тези 15- 20 точки от ранкинг ,защото фирмата ми трябва да е на 1 година .
Задавам въпроса : Каква е разликата от една новосъздадена фирма до 1 год., която няма дейност до осъществяване на проекта , и друга която е поради гореизброените причини е на 18 мес. ? НЯМА-и двете стоят и чакат одобрение за да заработят ,но тази която е до 1 г има шанс, защото не е изгубила тези 15-20 точки, а и как се е справила с всичко това за 1год.
Г-н Министър,
С идването на вашето правителство имах надежда, че всички корупционни практики във вашето министерство ще са мит. Да, вие променихте много, но има още и аз ви изпращам една причина която създава корупция.
Всеки месец тази фирма има разходи и никакви приходи ,защото чакаме някой чиновник да си свърши работата по нашите проекти с години .Скоро много фирми ще обявим фалит .Но, на кого му пука. Че сме си дали последните спестявания за тези проекти, а когато ви избирахме имахме надежда за промяна и чуваемост от ваша страна.
Не ви пиша името на фирмата ми от съображение отново за дискриминация,не конкретно от вас а от добросъвестни ваши служители.
Поздрави
Георги Костов
e-mail.george.kavakov@gmail.com