Тъпото правителство

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 01.12.2008 13:44

mackata, продължавай да се бориш. Между другото можеш другия път да агитираш повече по форумите, в които участваш, защото рядко се случва кандидат-занещоси да може да пише грамотно и ще направиш впечатление. :lol:
ferdy

Мнениеот Бозьо Кифлев » 24.01.2009 01:44

още не съм смогнал да изчета целия форум, но това изказване ме провокира.
Miro написа:Няма как да убедиш някой в България, че трябва да си гледа неговата работа и да остави другото на специалист. Тука всички сме по-лекари от лекарите, по-адвокати от адвокатите, по-конструктори от конструкторите и прочее...

признавам, че си прав, но винаги има едно "но". ще ти дам сбит резултат от едно културно изследване (IPMA World Congress, Krakow 2007), пък ти прецени сам.

немски и шведски професори направили изследване за културните разлики между двата народа в контекста на управлението на проекти. повечето подробности били сходни (близки народи все пак), но имало една огромна разлика - съвсем различни подходи при вземането на решението.

шведите държали на всяка цена да участват в процеса на вземане на каквото и да е по-сериозно решение. за всеки един от тях било важно да има възможност да присъства на обсъжданията, пък ако ще и нищичко да не разбере. целта била да има собствени наблюдения, да чуе аргументите на различните страни, да си състави собствено мнение, да може да вземе отношение (ако е достатъчно компетентен) и да се убеди лично, че няма скрито-покрито. несъобразяването с тази им национална особеност и недостатъчната информираност водела до съмнения по последната точка и оттам до неприемане на решението, недостатъчна мотивираност и какви ли не други проблеми.

германците били почти пълна противоположност. те очаквали да бъдат известени своевременно за темата на обсъждането за да преценят дали са компетентни по нея и ако са да се подготвят за участието си. ако не се считат за компетентни/подготвени по темата, те предпочитали да не си губят времето и по възможност да делегират отговорността на някой с признат авторитет.
не е луд този, който яде зелника ...
Бозьо Кифлев

Мнениеот Dimitar Andreev » 26.01.2009 13:31

Здравейте,включвам се във форума от далечен Лисабон,ами г-н Матеев направете нетиция,жалба,или бог знае какво пратете я до Станишев,копие до Министерството на енергетиката и до енергиината комисия в ЕС-Бруксел.Ако нямате координати за Бруксел то аз мисля ,че като си доида мога да ги намеря,отлачете се от всичкото това воето става в Б-я.Станишев едва ли знае за нези неуредици.Жозе Барозо когато посреща Станишев винаги го пита колко коромпирани е дал на съд,разберете едно ЕС е разтревожен от бунта който е бил в София/аз незнам къде и кога е бил-ноте знаят/.Бебето когато неплаче майката не го поглежда.
Dimitar Andreev

Мнениеот eng_angelov » 26.01.2009 21:11

Уважаеми господин Андреев,
Моля Ви като българин, да не съкращавате името на мъничката ни държава. България е не само име, а и емоция! Поне за мен.
Благодаря от името на хората на които им пука!
Аватар
eng_angelov

Re: Тъпото правителство

Мнениеот Charles » 30.01.2009 17:40

Абе стискай палци Рамадан Аталай (шефа на комисията по енергетика), да има някаква власт, защото той самия е затънал във фотоволтаични проекти и брани като лъв и тези условия, които са предоставени в момента. Ако го лашнат, ще видим звезди посред бял ден.
Charles

Мнениеот Dimitar Andreev » 30.01.2009 19:31

Незнам за какво да стискам палци!!! Пак предстои наказание в ЕК за България и то в областа на енергетиката.Така че Стонишев трябва да сменя някой който не си върши работата,който пречи на България . :(
Dimitar Andreev

Предишна

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ