Тъпото правителство

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Тъпото правителство

Мнениеот Mateev » 24.11.2008 02:18

Сега съм леко пийнал и е настъпил момента да кажа това, което ми е на душата. Защото утре отново ще си замълча и ще го преглътна (както всяка една друга овца в България).

Защо строителството на соларни централи в България буксува? Ами отговорите са следните:

1. Обявяването на субсидиите преди една година. При това обявяване от строителство на централи се отказаха даже и тези, които имат пари. Защо да давам собствени пари, след като има вероятност да ми дадат субсидия? Да, ама субсидиите се забавиха. Месец, два, три, шест и т.н. Изтече цяла година в чакане на субсидии и не се знае дали няма да изтече още една. Какъв беше ефекта? Ами ТОТАЛНА ПАРАЛИЗА на строителството на слънчеви централи.

2. Нашето тъпо законодателство. Узаконяването на една соларна централа може да отнеме и две години. Това би отказало и най-големите ентусиасти. ВИНОВНИ - ами скапаното правителство и скапаното мнозинство от управляващи. Банда крадци и мошеници, мислещи само за своето обогатяване и обричащи нашите деца и внуци на мизерия.

3. Ниската изкупна цена. Шушулов буквално се подиграва с българските инвеститори, слагайки в решение Ц-033 възможно най-лошите параметри и от там възможно най-ниската цена. Не мога да повярвам, че в ДКЕВР са толкова тъпи и глупави. По-скоро обратното. Много са си наред в ДКЕВР, само дето Шушулов има партийна поръчка да бойкотира процеса на присъединяване на нови мощности от ВЕИ.

4. Бойкот на ЕРП-тата. Всички го виждат и няма какво да се лъжем. Но донякъде ги разбирам, защото те преследват собствените си интереси. И първопричината пак е СКАПАНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. И бандата крадци и мошеници, които не си мърдат пръста да го променят.

Как е в Германия?
Ами има един малък закон (или наредба - не съм много сигурен) в която с около 20 члена всичко е сведено до процедура, по-малка от един месец. Просто монтираш централата на покрива и ИНФОРМИРАШ ERP-то (а не да искаш разрешение и да попълваш 1000 документа). И то те присъединява без да каже гък. И започва да ти плаща преференциалната цена, без даже да се налага да му пишеш фактура. Просто и лесно.

Как е в България?
Не ти трябва да знаеш. Върви и се гръмни, че ще ти е по-лесно. В България атомни централи и 10 панела на покрива се узаконяват по един и същи начин !!!!! Няма майтап !!! Това е България, управлявана от бандити и мошеници !!! И ако случайно си инвеститор със свободни пари - бягай надалече от България и изчакай народа да махне от власт съществуващите бандити !!! Ако успее разбира се. А ако не успее - ами всички да си хващаме шапката и да се изнасяме в чужбина. 15% от българския народ вече го направиха и не съжаляват. И ако все още стоя в България, то е защото не искам да изпускам удоволствието на следващите избори да гласувам ПРОТИВ съществуващите управници. Няма значение за кого ще гласувам. Важното е да не е за някоя от управляващите партии. Вота ми ще е ТОТАЛНО ОТРИЦАТЕЛЕН против тях, а не ГРАДИВНО ПОЛЖИТЕЛЕН за някоя нова партия. До там ни докараха.

Искам да съм горд, че съм Българин, а не да се срамувам, че пак сме деветата дупка на кавала. За кой ли път.
Последна промяна Mateev на 24.11.2008 02:33, променена общо 1 път
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Miro » 24.11.2008 02:32

Като каза пийнал... Айде да направим едно соларно подпийване някой ден. Ама да не го кръщаваме конференция, семинар, работна среща или нещо такова, а да речем соларен запой. И без това в България нещата се решават предимно на маса...
Miro

Re: Тъпото правителство

Мнениеот rbg » 24.11.2008 07:02

Mateev написа:Сега съм леко пийнал и е настъпил момента да кажа това, което ми е на душата.

Леелее Матеев - ако ги плещиш такива на пияна глава - не искам да те слушам на трезва ;)

Ако имаш готови проекти - дай да ги разгледаме и забрави за субсидиите... По-скоро ще видиш розов слон, отколкото субсидии...

Разговарям с двама колеги от форума вече да съберем доста такива проекти под една шапка и тогава да се прави нещо както трябва и както си мечтаем - та да стане по-добре и от в Германия даже.

Айде приятно изтрезняване...
Resist it and the soul grows sick with longing!
rbg

Мнениеот Ronald » 24.11.2008 07:43

Подпийнал?
Поне една попържня да беше казал.
Аз ако ги напсувам , ще ме изтриеш...
Ама ти като админ,можеш.
Ronald

Мнениеот lz1wvm » 24.11.2008 18:49

Еййй то и ние се напиваме и си казваме някой неща ами управниците като се напият за какво си говорят ми е интересно :)
lz1wvm

Мнениеот venkap » 24.11.2008 20:17

Защо не си спретнем една партийка,така или иначе при наличие на 1234 с една повече или по-малко все тая. Мисля, че Матеев е готов вече за лидер. Пък и идеята на Миро не е лоша. Учредителен конгрес на Соларните Дългочакащи Специалисти (СДС), така можем и да откраднем някой глас.
venkap

Мнениеот EOS Technologies » 24.11.2008 20:25

Браво, Росимир! Добре го каза...

Имам една скромна идея. Във форума имаш над 700 регистрирани души. Ако можем да организираме една "петиция" до Министерството и ДКЕР с 3000-4000 подписа (мисля, че това е реално) с иск за премахване на Категория 3, т.е. централите трябва да минат в 5-а например и облекчаване на режима за присъединяване - това би било добра стъпка!?

В момента японски производители, които не искам да споменавам тук, организират подобни вотуми в Гърция. Имаме тяхната гарантирана подкрепа и те бързо биха дошли в България за да "помогнат".

Колеги, как мислите по въпроса?

П. Иванов
EOS Technologies

Мнениеот venkap » 24.11.2008 21:22

Сериозно, идеята е добра! Но си мисля, че идеята за партия също я бива, защото много еколози ще я подкрепят. Да не говорим за японците, след технологиите обичат най-много природата.
venkap

Мнениеот Mateev » 24.11.2008 22:16

Напълно подкрепям това, което написах снощи. Вярно е, че думите са малко силни, но това е в главата на всеки един от нас. Само където не смее да го изкаже на глас. :lol:

Съгласен съм с идеята за петиция до правителството. Но дали да не изчакаме следващото ................
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот EOS Technologies » 24.11.2008 22:24

Според мен, би трябвало да започнеме веднага. Цялата работа изисква поне 2-3 месеца. (пращане и събиране на подписи)... Нека да помислим, какво трябва да съдържа документа и как да го предоставим на всички желаещи за подпис.
EOS Technologies

Мнениеот Mateev » 24.11.2008 22:56

По скоро някой да поеме инициативата да измисли базовата версия на документа и после да я публикува за коментари. Пък после можем да си организираме една среща в Габрово или София и на нея да подпишем документа. Може и друго - всеки да изтегли документа, да го разпечата, подпише и изпрати в Габрово (в 5-6 екземпляра). А аз после ще поема ангажимента да изпратя по един топ листа на правителството, парламента, ДКЕВР и даже в Брюксел.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот venkap » 24.11.2008 23:05

Mateev написа:Напълно подкрепям това, което написах снощи. Вярно е, че думите са малко силни, но това е в главата на всеки един от нас. Само където не смее да го изкаже на глас. :lol:

Съгласен съм с идеята за петиция до правителството. Но дали да не изчакаме следващото ................

Не трябва да съжаляваш за това което си написал. Повечето са го изпитали на гърбът си. Ако направим петицията осем месеца преди изборите ще ни нарекат "циркаджии" и какво ли още. И каква полза ? От практика знам , че се правят ходове които имат повече от 35% за добър резултат. Това не пречи да се създаде организация за петицията. Най-логичните решения в момента, не се оказват най-добрите в бъдеще.
venkap

Мнениеот petyostoev » 25.11.2008 10:59

И аз съм съгласен за петицията и с удоволствие ще я подпиша,дали на обща среща или по друг начин,няма значение.И мисля,че сега му е времето.Но трябва добре да се изпипа.
petyostoev

HELIOTECHBG слънчеви колектори и системи www.heliotechbg.com

Мнениеот HELIOTECH » 25.11.2008 12:20

Няма да има полза от подписки и петиции , по добре е да сезираме някоя еврокомисия с план , за блокиране на плащания по предпресъединиетелните програми .поради незипълнение на поети ангажименти от страна на държавата... и да сезираме за отзоваване на всички евродепутати поради некадърност . и ето тотално ще си го начукаме. ... и без това 2009 е последната с грандово финансиране от ЕУ .. вече достатъчно забавяния има ...
^^^^^^^^^^ ||
| Греяна Ракия ||''''''\\__,
|______________||___|__|
(@)(@)'''''**|(@)=(@)*|(@)
оппп наздраве
Аватар
HELIOTECH

Мнениеот dobrin » 25.11.2008 15:06

Ами започна се (по-точно продължи се): http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=588733
dobrin

Следваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ