Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.
По-малко са от миналия път, а и за по-малка сума явно, щом общо по 312-та са подадени за 400 млн към момента, за миналия прием бяха към 260-270 млн, ако не се лъжа.
Хайде, Петьо, готви се и ти, до края на Септември остана още малко време, стискам ти палци.
Вече действат значително по-бързо, затова очаквам този път да не излъжат. По местните ДФЗ-та особено ме радват този път: имаме даже проект, изпратен за София след близо 2 седмици от подаването му.
От ОРА са бързички, моя проект го пратиха в София на осмия ден (щото експерта излизаше в отпуска и му бях симпатичен....), но в София НЕ Е мръднал и сантиметър от тогава. Та ....... няма значение колко бързо е отишъл в София, а дали е продължило разглеждането в ЦУ.
alabala963 написа:..... да за този прием последния става въпрос, а и по принцип тези в София от ЦУ не си дават много зор.
Е, да де и аз за последния говоря, защото от предишните имаше проекти, които бяха задържани по места по 6-8 месеца и отгоре. А и тия, новите надежди, в ЦУ вече трябва да се обучили, на по 6 месеца са вече, би трябвало да са по-пъргави.
По последната информация относно размера на ВЕЧЕ ПЛАТЕНИТЕ СУБСИДИИ по мярка 312 направих сметки и се оказа, че средната субсидия за 1 проект е 70 000 EUR. Това е добра новина. Явно проектите за селски туризъм рядко искат пълния размер на субсидията, което означава, че дори и да пуснат всички проекти за селски къщи, пак ще останат пари за още едно отваряне на 312.
Последна промяна Mateev на 13.10.2010 23:56, променена общо 1 път