Търси се партньор за производство на нова технология

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот EOS Technologies » 23.05.2010 20:52

Аз мисля, че знам за какво "устройство" става въпрос. По принцип един интелигентен "токоизправител", който взима ток от мрежата и мами инвертора при ММП-трекинга, че енергията идва от модулите.

Ако става въпрос за това - да има го при СМА в лабораторията, струва 3-4.000 евро и няма никакъв смисъл от него, защото:

става въпрос за измама, която много лесно се доказва (с индиц), т.е. твоята ФЕЦ дава повече (това ти е целта нали?) от всики останали ФЕЦ в региона. Значи има нещо фалшиво... Проверка и съд заради измама.

Ти получаваш пари, за ток идващ от слънчева енергия, не от друга. Така, че не знам що се занимавате с тази работа.

Говорил съм със СМА още преди 5 години. Те казаха, че от този уред няма икономически смисъл, дори и ЕРП-то да си затвори и двете очи и да ти признава всяка година 3.000квч на квп вместо 1.200.

Ако става въпрос за това, тогава това е отговора на въпроса, защо в БГ има толкова "спънки" от страна на ЕРП-тата. Защото от другата страна има един куп дявли, дето 24 часа на ден се мъчат да измислят, как да прецакат ЕРП-то. За това сме на това дередже - и ще си останем за винаги.

Ако не става въпрос за това, моля за извинение :-)
EOS Technologies

Мнениеот lz1wvm » 23.05.2010 23:06

EOS Technologies написа:.
Ако не става въпрос за това, моля за извинение :-)

Сигурно е на подобен принцип.Защото Freeenergy в третия си пост споменава,че устройството получава енергия от външен източник.
Ако не е слънце,луна или звезда,при другите случаи на енергиен източник,трябва да е вид измама.
lz1wvm

Мнениеот EOS Technologies » 23.05.2010 23:10

По закона за ВЕИ е споменато само слънцето.
EOS Technologies

Мнениеот lz1wvm » 23.05.2010 23:19

Taka e, но ако Freeenergy е хванал отразена слънчева светлина от луната като енергиен източник.Мисля,че няма да има проблем със закона за ВЕИ. :D
lz1wvm

Мнениеот EOS Technologies » 23.05.2010 23:20

Когато инвертора се събужда сутринно време, дава генераторното поле (модулното поле) на късо, за да му измери максималния ток. Тук е цаката - ако му предложиш изхода на един обикновен токоизправител (от 220В променливо на някакво си постоянно), ще изгори защитата на токоизправителя или бушона в ел. таблото. Така, че инвертора ще получи като резултат на своето "запитване" ампеража на предпазителя на въпросния токоизправител. Но и в това не съм сигурен, защото не знам за какво време инвертора дава на късо. Така, че може и нищо да не получи, щото предпазителя ще изгори много по-бързо.

Значи, машинката, трябва да ти "отвърне" някаква прилична стойност, така, че инвертора да може с помоща на напрежението на свободен ход на модулното поле да изчисли мулти-пауер-точката (МРР) и да почне да работи.

И пак казвам, това го има направено от СМА (поне за тях знам) и няма никакво приложение или пък пазар. Да не говорим за инвеститори, които ще влагат пари за производството на нещо, дето е забранено да се ползва там, за където му е предназначението.
EOS Technologies

Мнениеот EOS Technologies » 23.05.2010 23:28

lz1wvm написа:

Taka e, но ако Freeenergy е хванал отразена слънчева светлина от луната като енергиен източник.Мисля,че няма да има проблем със закона за ВЕИ. :D

:lol: Е, това не е дошло на ума на никой законодател. Ама няма да се учудя, ако наште вкарат такъв параграф - "без отразена светлина от луната"... или пък "за времето от 6:00ч сутринта до най-късно 22:30ч" може да се преобразува и изплаща енергия изкарана от слънцето :-)

Има една концепция на СМА, наричат я ТИМ (ТЕАМ). На просто казано: когато светлината намалее, включват все повече модули към все по-малко инвертори. Така, че и с минимално осветление на модулите (от Луната например), инверторът или инверторите не изгасват, а продължаватр да вкарват енергия в мрежата.

Цитат от СМА: адски много електроника и релета и прочие, за 3% повече на годишна база произведена енергия. Те са го патентирали преди аз да се сетя за това преди 2 години :-) и си признават, че няма пазар.

Вместо да изобретявате неща, що не дойдете на гурбет в Германия да се понаучите как се монтират куки под керемидите на покриви с 48 градуса наклон и да изкарвате по 10 евро на час и повече!?!
EOS Technologies

Мнениеот KD Solar » 25.05.2010 10:50

Ако става въпрос за такова устройство, това дава отговор на въпроса: Защо присъединяването на покривните инсталации в България няма да става в уведомително писмо до ЕРП-тата? Защото Ганчо ще сложи 5кВп и още на другия ден след вклчването ще "бухне" още едни 5кВп фалшива енергия. Е тогава, може инсталацията да му се изплати за 3-4 години, както ги оферират някои " фирми". Е за това сме на това положение !
Аватар
KD Solar

Мнениеот Miro » 25.05.2010 11:39

Надали би се случило. Не подценявам бай ти Ганя, но ЕРП-тата и ДКЕВР доматите надали ги ядат с колците. И да намериш устройство, което да лъже инвертора, че е стринг, то в най-добрия случай ще можеш да инжектираш не повече от 5-6 % в годишен план, без да те усетят.... тотално няма да си заслужава инвестицията.
Miro

Мнениеот Freeenergy » 25.05.2010 12:31

Колеги,

Въобще не става въпрос за измама или за черпене на ток от мрежата с тези интелигентни трансформатори. Говорим за това че устройството може да се сложи след Фотоволтаик, Вятърен генератор, акумулатор, дизелов или петролен генератор на ток и други източници. То увеличава тока. Технологията е способна не само да го удвои, но и да го утрои, очетвори или одесетори. Не мислех да ви плаша с тези цифри, но трябва да се каже, за да измести мислите за измама настрана.

Разбирам разсъжденията на всички, както и разбирам защо е трудно да се намери някой да вложи средства в това. Реално тази енергия не е спомената в закона и няма да е нито слънчева, нито вятърна и ще трябва тепърва да се приеме от закона, което ще е невъзможен процес, тъй като никой не иска (като оставим настрана обикновените хора) да се изкара на пазара свободната енергия.

Ако някой измисли начин как това да излезе наяве, смятам че това ще бъде доста полезна дискусия.

Поздрави
Freeenergy

Мнениеот Miro » 25.05.2010 13:49

Нека забравим за момент всички технически подробности и наистина допуснем, че това е реална машина, която примерно хваща енергия от етера, както да речем Тесла я е бил замислил.

Финансирам я аз, така че да изготвим реален прототип или дори да направим пълна конструктивна документация за да може да се почне реално производство. Дали няма след малко време да се събудя една сутрин с циментови ботуши на дъното на океана? Или да загина в автомобилна катастрофа...

Ако такава машина съществува, то тя може да работи единствено като гаражна разработка. Иначе би означавало революция в техниката, чиито икономически и социални последствия могат да са фатални...войни, глад, мизерия...
Последна промяна Miro на 25.05.2010 14:33, променена общо 1 път
Miro

Мнениеот levis » 25.05.2010 13:54

Мен ме убеди. Казвай колко милиона ти трябват.
Пари имам много, защото си имам едно устройство което от един лев прави два и т.н.
Така че давай да разработиме твойто.
levis

Мнениеот Слънчо » 25.05.2010 18:04

levis написа:Мен ме убеди. Казвай колко милиона ти трябват.
Пари имам много, защото си имам едно устройство което от един лев прави два и т.н.

:D Хе, хе! Че за какво ти е да произвеждаш енергия като си произвеждаш парички? За да си удвояваш пак паричките?
Като вица за оня дето си ловял рибка, а му давали акъл как да направи бизнес, че други да му го въртят пък той да си ... лови рибка.
Freeenergy, не разбрах - има ли прототип или няма?
Ако няма, колко пари се предполага, че са необходими за прототипа?
Ако има, колко пари трябват за производство?
Има толкова програми финансиращи иновации... Странно да се търси във форума. Иначе добър мохабед става...
Слънчо

...

Мнениеот Gio » 25.05.2010 19:28

...това е едно от нещицата за подобни цели - вече повече от година е на пазара, но цената му е такава, че по-добре да си я караме без подобрения... Разбира се, Freeenergy едва ли има предвид SolarMagic в постовете си тук...
Прикачени файлове
SolarMagic-Spec-Sheet.pdf
(648.89 KiB) 717 пъти
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Vandal » 25.05.2010 22:38

Freeenergy написа:Колеги,
Технологията е способна не само да го удвои, но и да го утрои, очетвори или одесетори. Не мислех да ви плаша с тези цифри, но трябва да се каже, за да измести мислите за измама настрана.
Поздрави

levis написа:Мен ме убеди. Казвай колко милиона ти трябват.

Честито на Freeenergy.
Имаме сделка, така че спри да бълваш простотии.
Аватар
Vandal

Мнениеот solar_power » 25.05.2010 23:56

Freeenergy колега,
звучите като поредния идеалист, който си е въобразил, че има устройство с КПД над 1. :)
Бихте ли обяснили технически погледнато все пак за какво става дума, понеже всичко казано досега от вас звучи като общи приказки от 1001 нощи. Не се сърдете на тона ми, но нека сме малко повечко реалисти все пак и предимно хора, които имат представа за тези неща.
Търсите инвестиции, но така и не се разбра КАКВО предлагате и каква ви е цената.
Аватар
solar_power

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ