dilqnps написа:Господин Матеев просто се е пошегувал с това за безплатен одит в днешно време нищо не е безплатно,дори и да утидеш до тоалетната пак плащаш, аз сутрин като стана и само от леглото и пак пари харча така, хора няма да минете тук нищо без пари и аз стигнах до следния извод
не се е пошегувал - просто това си е в реда на нещата - той предлага "all-around" услуга и съответно в калкулацията на безплатните неща влизат и платените - като навсякъде...
dilqnps написа:1)няма кой да те финансира за изпълнението на проекта
има една приказка - не е важно кой си, а кого познаваш ...
и според мен е много правилна - особено що се отнася до финансиране на такива проекти...
dilqnps написа:2)трябва да имаш много пари за да платиш на хора които ще ти изготвят проекта
всичко все още е на принципа свободен избор и взаимно съгласие с обща цел/интерес - или аз съм станал идеалист ?
dilqnps написа:3) Трябва да платиш за одит на фирмата с която работиш и която ще осигури материaлите за направата на ФЕЦ .
или да се споразумеете нещо ...
dilqnps написа:4)трябва да платиш и на хора които ще направят така,че да си получиш субсидиите
ако мислиш да ставаш зависим от тях разбира се...
от друга една гледна точка - направи ги те да зависят от теб ...
чета от 3 дни в този форум и съм във фаза "самообарзоване" все още, но разбрах следните неща:
1. мярка било 311 или 312 - максимума е 200.000 евро и то ако проекта ти е до 1М евро, които разпределени между 6 гигавата проекти може и да не стигнат до теб, пък ти си каднидатсвай на воля...
2. РСР - хубаво - но не е ясно дали ще стигнеш до края...
3. трансгранична инвестиция - и това хубаво - само ти трябва чуждестранен инвеститор убеден в ренатабилността на проекта...
4. програма за конкуретноспосбоността на България спрямо ЕС - е това е вече пълна гяволия
5. програма за увеличавване заетоста в региони с безработица над определен % ...
6. програма за ангажираност към малцинствата ...
и като ги сметна всичките - а може би и още, които са ми неизвестни все още - излиза, че трябва да ми плащат на мен само за идеята - на теория... НО на практика - сакън !
dilqnps написа:5)Държавата трябва да заплаща повече пари за произведена мощност за да ти е сигурно връщането на парите,които си теглил ако изобщо някой ти обърне внимание или те финансира изобщо
аз знам едно от баща ми - с държавата ортак се не става ...
dilqnps написа:6)Няма хляб в този бранш все още в нашата страна България.Между другото всеки един изминал ден тези модули стават все по добри и по добри как ще се реши този проблем незнам аз стара техника няма да купя така,че незнам кога ще се оправим и разберем .........
не съм съгласен - ако нямаше хляб, нямаше да никнат като гъби нови и нови фирми и фирмички...
за модулите - те си имат лимит, който може да бъде изчислен донякъде, зависещ от много фактори...
пък за разбирането - и това ще стане някой ден
успех