Тъпото правителство

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот DanielDimov » 27.11.2008 17:13

на европейците избирателната система е същата, но не се краде толкова - защо? каква е разликата която прави краденето толкова по-трудно при тях?
DanielDimov

Мнениеот Miro » 27.11.2008 17:31

Vandal написа:
Miro написа:Чърчил се беше изказал, че демокрацията е ужасна система, но за съжаление още няма измислена по-добра..

Това го е казал не за демокрацията а за партиите. :)

Цял ден се чудих какво аджеба е казал Чърчил, щото всеки го цитира различно... като Хемингуей за морето и провинцията...та го намерих де:

"Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time."
(from a House of Commons speech on Nov. 11, 1947)

"Демокрацията е най-лошата форма на държавно управление, с изключение на всички онези други, които са били пробвани от време на време."
Miro

Мнениеот lz1wvm » 27.11.2008 18:20

Аз мисля че едно от важните условия е да се гласува на избори и това да се коментира открито а не като се пускат бюлетините да се крият и да не казват за кого са гласували.И точно баба ми която не е сред живите вече ,съм я питал по три пъти за кого е гласувала на избори но тя все не чуваше въпроса ми.
lz1wvm

Мнениеот venkap » 27.11.2008 19:54

И четирите условия са верни, но могат да се заменят с едно, липса на елементарна дисциплина.
venkap

Мнениеот EOS Technologies » 27.11.2008 23:31

Изводът е, че България е една бедна държава. Народът е осакатен, научен само на едно: сутринта да се събуди, от там нататък го поема партията. Когато наборите до около 1960 година си отидат, тогава може би ще се оправят нещата. Или ако се присъединим към Германия! :-)

Гутен Абенд алерзейтс!
EOS Technologies

Мнениеот Ronald » 28.11.2008 09:48

Проблема на България е,че има малко истински предприемачи.Повечето са бизнесменчета оплетени с партии.Малко народ сме,лесно се управляваме и манипулираме.Няма го духа на предприемачеството.За да бъде един човек предприемач е неоходимо той поне малко да мисли за хората около него, да рискува заради нещо ново, нещо в което има бъдеще...
Ronald

Мнениеот deroo » 28.11.2008 18:46

Докато ние тук сме на сладка раздумка, продължаваме да финансираме милото ни правителство.Преки данъци, ДДС, такси,акцизи,всевъзможни налози за движими и не- активи,осигуровки,патенти, лицензи,разрешителни.........отделно милиардите под масата.
А някой замислял ли се е как ежедневно с покупките си на стоки и услуги,включително административни и фирмени, ние де факто подпомагаме същите кръгове и лобита , които иначе горещо ненавиждаме и копнеем да изритаме от върховете на властта и криминалния бизнес. Това аз бих нарекъл спирала на доброволното заробване!
deroo

Мнениеот Lupus » 28.11.2008 20:43

deroo написа:Докато ние тук сме на сладка раздумка, продължаваме да финансираме милото ни правителство.Преки данъци, ДДС, такси,акцизи,всевъзможни налози за движими и не- активи,осигуровки,патенти, лицензи,разрешителни.........отделно милиардите под масата.
А някой замислял ли се е как ежедневно с покупките си на стоки и услуги,включително административни и фирмени, ние де факто подпомагаме същите кръгове и лобита , които иначе горещо ненавиждаме и копнеем да изритаме от върховете на властта и криминалния бизнес. Това аз бих нарекъл спирала на доброволното заробване!

И какво трябва да направим? Да не плащаме данъци (тоест да закрием държавата) да не пазаруваме от магазините, да не караме коли, да не говорим по телефоните и да не гледаме телевизия - въобще да се върнем в първобитнообщинния строй и да се придържаме към натуралната размяна. Това ли е идеята? Нека все пак говорим разумно!
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот mackata » 29.11.2008 11:39

Съжалявам, че пускам линкове от други сайтове и форуми.
http://images21.snimka.bg/004256749-big.jpg
Решение на ОИК за за регистрация.
http://forum.investor.bg/viewtopic.php? ... bcb4033e97
Този линк показва, как хората приемат и реагират на някой различен от техните представи за политик.
http://images21.snimka.bg/004256445-big.jpg
Новият политик
http://images17.snimka.bg/002912664-big.jpg
Политически живот.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186941
Кандидат кметска кампания.
Кампанията ми излезе цифром и словом 500 лева.
:)
http://images21.snimka.bg/004371990-big.jpg
Резултатите от изборите за Кмет - 2007
http://images21.snimka.bg/004257004-big.jpg
Резултатите от изборите за Кмет - 2003
45 гласа ръст.
http://www.kompasbg.com/index.php?optio ... =1-11-2007
Изразяване на подкрепата си за новозибрания кмет.
Мислех си тогава и още мисля, че е свестен човек, но обвързаноста му ще му попречи да направи това което иска за града си.
Или иначе казано ще изпълни 10-20 % от това което иска, а 80-90 % ще му бъде казано какво да направи.
Това е лошото.
След изборите.
http://images21.snimka.bg/004347484-big.jpg
Та, мисълта ми е, че трудно се допускат хора които не са обвързани и неконтролеруеми.
За 20 години демокрация не разбраха, че комисионните са 10%.
Както казвам на всички избори, като стана Кмет ще се върнем към родово-общинният строй, първо ще оправим рода после Общината.
:)
Кметът на града, който и да е той винаги е хвърлял много пари и усилия да си прави положителне образ, а колко по лесно е да правиш нещатата така, че да не ти се налага да си плащаш за това.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот Lupus » 29.11.2008 12:33

@mackata,
Не е ли още рано за новата предизборна кампания? :D
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот mackata » 29.11.2008 12:38

Рано ли ?
Аз не съм излизал от нея.
Ако трябва да я изтрия.
Само един да каже и го махам.
Изразявам мнение в картинки и документи.......повечко ли ти идва ?
А и това е минало.....не обещавам нищо.
Това е разликата, много е лесно да кажеш какво ще направиш.
Трудно е да покажеш какво си направил.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот deroo » 29.11.2008 16:42

И какво трябва да направим? Да не плащаме данъци (тоест да закрием държавата) да не пазаруваме от магазините, да не караме коли, да не говорим по телефоните и да не гледаме телевизия - въобще да се върнем в първобитнообщинния строй и да се придържаме към натуралната размяна. Това ли е идеята? Нека все пак говорим разумно!

Нищо не предлагам - това е констатация !!!
А за разумни предложения съм открит, но да са и ефективни.Защото от много разум и толерантност нещата стигнаха дотук.Считам , че срещу организираната престъпност не може да се противодейства с европейски механизми.Просто защото самата тя действа на друга основа и с различни похвати.
deroo

Мнениеот Lupus » 29.11.2008 17:29

deroo написа:Нищо не предлагам - това е констатация !!!
А за разумни предложения съм открит, но да са и ефективни.Защото от много разум и толерантност нещата стигнаха дотук.Считам , че срещу организираната престъпност не може да се противодейства с европейски механизми.Просто защото самата тя действа на друга основа и с различни похвати.

Ето едно разумно предложение:
На времето също е имало такъв проблем след Освобождението и Стамболов приема ЗАКОН ЗА БОРБА С БАНДИТИЗМА и направо полеви съд и присъда- няма следствия, дознатели, че загубени доказателства, че не важали в съда и тн. В резултат България става икономически БАЛКАНСКИ ТИГЪР до Балканската война.
Може да не е по европейски, но е достатъчно ефективно! :D
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот eng_angelov » 29.11.2008 19:43

Има един основен принцип - икономиката да диктува политиката, а не политиката да диктува икономиката. Когато агнетата наречени "гласоподаватели" пораснат достатъчно за да гласуват за личности а не за партии, тогава ще има и качествени политици. КАКЪВТО НАРОДЪТ - ТАКИВА И УПРАВНИЦИТЕ МУ!
Аз не вярвах в неподправеността на изборните резултати до избора на Симеон, когато видях, че агнетата могат да променят всичко.
Как един качествен човек да стане политик, когато около него всичко ще бъде боклук назначен партийно, а не по заслуги.
Един от моментите в които съм бил засрамен от това, че съм българин беше когато на местните избори (мажоритарен вот) в Русе избраха за кмет Елеонора Николова (въздържам се от коментар), вместо един от най - далновидните бизнесмени Гено Генов (лека му пръст).
Никой не ни е виновен че си избираме тези говеда да ни управляват. Тъкмо нахраним едните и ги научим как да изглеждат умни и богати и ги сваляме да сложим "нови".
Аватар
eng_angelov

Мнениеот EOS Technologies » 29.11.2008 21:55

@Lupus: много добра идея
EOS Technologies

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ