от Mateev » 26.03.2008 17:56
Сметни разходите за охрана, и ще видиш, че въобще не са минимални. Аз съм смятал - ако охраната е денонощна, то тогава трябват 4 човека по 500 лв. заплата. Плюс осигуровки, дрехи, някаква будка, отопление, GSM телефони, радиостанции, оръжие, транспортно средство и т.н. И като сметнеш за 10 години, се получава, че първите 50-100 киловата ще работят само за разходите за охрана!!!
Същото е и със счетоводните разходи. Сметни си сам и ще видиш, че първите 2 киловата работят само за счетоводните разходи.
Понаправи и други сметки за разходите и ще се ужасиш.
Затова аз навсякъде препоръчвам горещо централи на покриви. При тях наистина разходите са пренебрежимо малки. А на земята има огради, аларми, нощно осветление, разходи за бензин, за да наглеждаш от време на време, разходи за косене на тревата и почистване на храстите и т.н. и т.н. Първи си направи една средномесечна сметка на разходите. После я умножи по 12 месеца и след това по 12 години. И ще се ужасиш от числото.
Лесно им е на германците. Правят централи насред полето и ги изоставят без никакви огради, наблюдение или охрана. И спят спокойно. Но я го направи това в България и да видим колко време ще изтрае?