УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕИ 26.01.2011

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕИ 26.01.2011

Мнениеот TT » 13.02.2011 14:39

Това е много интересна тема относно УНИКРЕДИТ БУЛБАНК - ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕИ
от 26.01.2011 г.

Но дали другите банки в България ще засегнат темата в скоро време което всички инвеститори очакват с голям интерес?

Дали веднага ще подготвят кредитни продукти на базата на НОВИЯ ЗАКОН за ВЕИ?

До колко другите уж Български банки са компетентни по темата?

Какви ще са условията на всяка Банка за финансиране на ВЕИ проекти?

Дали ще се конкурират помежду си за да ни спечелят ????

А знаят ли че Чуждите банки със стаж по финансирането на ВЕИ проекти, се очаква да навлязат на нашия пазар и да им отнемат клиентите под носа ????

А интереса на Инвеститора и на Банката ще е в основата на всичко.

----------------------------------------------------------------------
Изказване на Представител на УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
видео
http://www.ebfbusiness.tv/index.php?pag ... &pagenum=1
Последна промяна TT на 13.02.2011 18:03, променена общо 1 път
TT

Мнениеот matev » 13.02.2011 15:43

Забележете ,че става на дума от видео материала за големи проекти и за финансово стабилни и печеливши фирми.За нас по мярка 312 вратата е затворена.НИЕ СМЕ НОВОСЪЗДАДЕНИ И РАЗВИВАЩИ СЕ .ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО.
matev

Мнениеот Vandal » 13.02.2011 15:44

Коментирали сме въпросната банка.
Дава кредити единствено ако купиш модули от Соларпро.
Аватар
Vandal

Bulbank i Solarpro

Мнениеот Day Energy » 13.02.2011 16:22

там нещата са едната ръка мие другата..

"аз ще продължа да си погасявам задълженията за неработещата линия, но ти виж как да проправим едан кредитна линия за асемблираните ни модули, че иначе и двамата ще сме на червено"...

DN
Day Energy

Мнениеот Mateev » 13.02.2011 17:08

Vandal написа:Коментирали сме въпросната банка.
Дава кредити единствено ако купиш модули от Соларпро.

Дава кредити за всякакви модули, ако инвеститора има достатъчно обезпечение. Ако обаче инвеститора е с недостатъчно обезпечение или е преценен като рисков, започва дълъг списък от допълнителни уговорки.

Нали знаете - една банка дава кредит с удоволствие САМО ако докажете, че нямате нужда от кредит (имате пари, бизнес, неипотекирани имоти и т.н.).
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот matev » 13.02.2011 17:37

Г-н Матеев,
Втори път публикуваш тази истина ,на която аз не вярвях, но вече съм напълно убеден в нея.Сега обаче какво да правим.Остава да ти подаря на тебе или на някой друг централата за да я дазавърши защото моите шансове полека-лека се изчерпват.Просто язък за тригодишното тичене.
matev

Мнениеот Day Energy » 13.02.2011 17:56

matev написа:Г-н Матеев,
Втори път публикуваш тази истина ,на която аз не вярвях, но вече съм напълно убеден в нея.Сега обаче какво да правим.Остава да ти подаря на тебе или на някой друг централата за да я дазавърши защото моите шансове полека-лека се изчерпват.Просто язък за тригодишното тичене.

Като съм се разчел днес тук, поне да ви подсетя. Преди почти 1 година (20.04.2010) сме предложили стоково кредитиране; бях ви писал да коментирате с Матеев!

DN
Day Energy

Мнениеот andrea » 13.02.2011 18:00

Банките задължително искат работеща фирма гарант с възможност за покриване на вноските по кредита, докато центалата заработи или нещо се случи и никога не заработи.
Отделно искат обезпечение на 120-130% размера на кредита. Може без такова обезпечение, но фирмата гарант трябва да бъде доста стабилна.
Ако нямате други кредити и добра credit history е голям плюс.
Това са моите впечатления от срещите ми с банки.
andrea

Re: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕИ 26.01.2

Мнениеот TT » 13.02.2011 18:05

TT написа:Това е много интересна тема относно УНИКРЕДИТ БУЛБАНК - ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕИ
от 26.01.2011 г.

Но дали другите банки в България ще засегнат темата в скоро време което всички инвеститори очакват с голям интерес?

Дали веднага ще подготвят кредитни продукти на базата на НОВИЯ ЗАКОН за ВЕИ?

До колко другите уж Български банки са компетентни по темата?

Какви ще са условията на всяка Банка за финансиране на ВЕИ проекти?

Дали ще се конкурират помежду си за да ни спечелят ????

А знаят ли че Чуждите банки със стаж по финансирането на ВЕИ проекти, се очаква да навлязат на нашия пазар и да им отнемат клиентите под носа ????

А интереса на Инвеститора и на Банката ще е в основата на всичко.

----------------------------------------------------------------------
Изказване на Представител на УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
видео
http://www.ebfbusiness.tv/index.php?pag ... &pagenum=1

Не става Въпрос какво е финансирането към днешна дата, а какво ще бъде след като закона влезе в сила.
TT

Мнениеот joro76 » 15.02.2011 21:07

matev написа:Забележете ,че става на дума от видео материала за големи проекти и за финансово стабилни и печеливши фирми.За нас по мярка 312 вратата е затворена.НИЕ СМЕ НОВОСЪЗДАДЕНИ И РАЗВИВАЩИ СЕ .ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО.
Колега Матев абсолютно си прав ето това е голям проблем и за мен също .Ако участвам в програмата с фирмата ;която има собственост ;кредитно досие (добро)и с нейните парите с банката нямам проблем но имам проблем с ДФЗ ;защото фирмата ми е създадена 2004 година и не е новосъздадена и другото е за персонал и приходи също .Ако направя фирма нова тогава пък съм ок със ДФЗ но банката ти сочи пръста .Е питам аз докога ние българите инвеститори все ще се въртиме в омагьосани кръгове с каквото и да се захваниме ;вместо помощ от държавата и разбиране какво получаваме винаги ...И не разбраха ли че във всяка държава със силна икономика основно перо е малкия и среден бизнес !!!!!!
joro76

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ