Сфазиране

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lz1wvm » 20.07.2009 22:36

А идеалната синосуида се получава от въртенето на генератора.
какво се върти във инвертора че да получаваш синосуида на изхода?

Идеална синусоида няма.Тя се получава от възбуждането на генератора(по-голямо или по-малко).Също и от магнитните загуби при въртенето на ротора.А инвертора има LC верига(както писаха колегите) която предполагам се доближава доста до синусоидата.
lz1wvm

Мнениеот valka » 20.07.2009 23:18

Темата ми беше интересна докато разбирах горе - долу за какво става въпрос. И когато се цитира някое твърдение или формула, нека да има и коментар, може и да не е компетентен, но да има коментар за какво става въпрос. Отне ми един час да търся в старите учебници по електротехника формулата "I = Im * sin (omega t)" , и още един час в интернет. В една от търсачките попаднах на първи отговор - ILoveIM.com. Ако е така проблеми няма, и аз съм на принципа правете любов - не война или, че щепсела си пасва най добре с контакта. Молбата ми е да бъдете по конкретни :lol:
valka

Мнениеот DanielDimov » 20.07.2009 23:24

това е формулата на функцията на променливия ток от времето, но защо колегата пише тази формула не стана ясно...
DanielDimov

Мнениеот Lupus » 20.07.2009 23:26

Тя темата толкова се отдалечи от заглавието си, че стана безсмислена.

Добавено:
DanielDimov написа:това е формулата на функцията на променливия ток от времето, но защо колегата пише тази формула не стана ясно...

То ако прегледаш повечето му постове и там е същото. А когато зададеш конкретни въпроси, не получаваш смислен отговор.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот lz1wvm » 20.07.2009 23:44

Хубаво е да се разискват конкретни неща(така ни се изясняват нещата).Но Beboko в няколко поста изписа електротехниката която сме учили години наред.
Поздрави
lz1wvm

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали