Винаги има нужда от втори

powerdistributor написа:Пичове днес се регистрирах във форума, понеже ми е много любопитно, пък и да си призная аз съм гадното копеле от дадено ЕРП, което задава новите технически условия за присъединяване на ВЕИ, имам много изненади за вас, особено в частта PV, а и един съвет относно загубите, прочетете чл.16 от правилата за измерване на количества енергия (известно под правило 9) и да коментираме. Поздрави на всички.
Чл. 16. (1) При отдаване на електрическа енергия от електропреносната мрежа, съответно електроразпределителната мрежа, към присъединен потребител, мястото на измерване е на страната с по-високо напрежение на понижаващия трансформатор на потребителя (ако има такава трансформация) или в мястото на присъединяване на потребителя към електропреносната, съответно електроразпределителната мрежа. Технологичните разходи на
енергия в дадено съоръжение (оборудване) са за сметка на неговия собственик.
(2) При подаване на електрическа енергия от преносното, съответно разпределителното предприятие, към производител, мястото на измерване е на страна високо напрежение.
powerdistributor написа:На ниско с корекция (КОЕФИЦИЕНТ), който как се пресмята? Някъде да има изложена методика? Да, ама не - мислете.
powerdistributor написа:Аз си мисля за чл.18, кой ще отнесе загубите в кабела или трансформацията, а БКТП ще има, дори и при десет PV по мерки и теглилки 311/312 за развитие на пейзанските райони.
Gio написа:...просто поредния простак във форума с някакви познания, но с никакви позиции - ако имаше кокал в устата, щеше ли да се лигави..?
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта