Кога да подам документи за финансиране

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Кога да подам документи за финансиране

Мнениеот sandoto » 09.12.2009 22:11

Надявам се, че не задавам глупав въпрос. От едни места чувам, че документите за еврофинансиране се подават след предварителен договор с енергото и след получаване на строителното разрешение, от други чух, че можело да се подадат и веднга след ПУП. Моля за по-компетентно мнение.
sandoto

Мнениеот donpesho » 10.12.2009 15:56

Най-добре е в понеделник ,за да може до четвъртък да бъдат разгледани и в петък да получиш отговор,така събота и неделя може на спокоиствие да обмислиш всички варианти и ако имаш възражения в понеделник пак да ги подадеш!Особенно важен е часът на подаване ако е преди 10,30 то има вероятност чиновника все още да не се събудил или да има махмурлук от неделната вечер и да не си свърши качествено работата,ако е след 12,30 то субектът вече е настроен за обяд което предполага да не отдели достатъчно внимание към вашия проект.Така че наи-добре е в понеделник между 10,30 и 12,30 .
Аватар
donpesho

Мнениеот iliae » 10.12.2009 16:37

donpesho, Ти си бил много тъпо парче бе ..........
sandoto пиши на лично да те консултирам free.
iliae

Мнениеот donpesho » 10.12.2009 17:08

iliae написа:donpesho, Ти си бил много тъпо парче бе ..........
sandoto пиши на лично да те консултирам free.

И какво точно консултираш ФРИИ ?Преодреждане, одит ,бизнес план , 3 оферти , проекти , проект за присъединяване, икономическа обосновка . Има много написано по темата ,но някой трябва да го прочете
Аватар
donpesho

Мнениеот ferdy » 10.12.2009 20:25

Имам чувството, че напоследък тук е станало нещо средно между форумите на дата.бг и тийнпроблемс. Груб език, обиди, заяждане на дребно и нищо градивно.

Хайде да се стегнем малко.
ferdy

Мнениеот andrea » 10.12.2009 22:41

някой хора се заяждат основателно.. просто защото някои други ги мързи да четат и си задават глупавите въпроси веднага след като отворят форума без да се зачетат малко по подробно, което би им помогнало и относно други въпроси.
andrea

...

Мнениеот Gio » 10.12.2009 22:47

ferdy написа:Имам чувството, че напоследък тук е станало нещо средно между форумите на дата.бг и тийнпроблемс. Груб език, обиди, заяждане на дребно и нищо градивно.

Хайде да се стегнем малко.

...според мен една медийна "психоатака" над работещите в този наш бранш поражда една несигурност в колегите... Понякога несигурността "вентилира" в подобни изстъпления из публични места... Проблема обаче почти винаги е в задклавиатурното устройство...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 11.12.2009 10:02

Едва ли от несигурност можеш да наречеш колега "тъпо парче", по-скоро от липса на възпитание. Чудя се дали, ако някога на iliae му се наложи да търси фирма, в областта на работа на donpesho, няма да му е доста трудно да направи избора си.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 11.12.2009 11:07

...именно заради това споменах за проблем в задклавиатурното устройство :)
Аватар
Gio

Мнениеот Ivan Buzov » 11.12.2009 13:04

Sandoto - прочети си съответната наредба за съответното ерофинансиране - във всички си пише кое кога се подава, вместо да седиш пред компютъра и да чакаш някой да ти отговори. Примерно по Мярка 312 е след разрешение за строеж(но ти не си писал дали тя е еврофинансирането).
До колегите с фирмите и фирмените сайтове - доколкото знам г-н Матеев е направил този форум за популяризиране на технологията и дискусии по реални проблеми по реализацията на обекти. Когато някой пита или му се отговаря или му се посочва къде да си го прочете - това е възпитаното. Отдавна спрях да пиша активно защото по-голямата част от форума стана спам от фирми със сходна дейност на СТС и реално никакво показване на наистина тънките неща от реализацията на проектите, а резултата е силно разводнени специализирани теми. Ще кажете "та ние от това си вадим хляба" - добре но не пишете в специализираните теми, а в раздел свободни теми, там на спама никой не обръща внимание.
Никой не се е родил научен и затова питането е един от начините това да се поправи (а основния начин е четенето). Човека явно е объркан - така както всички сме били в началото. Нека бъдем малко по-толерантни.
Ivan Buzov

Iliae

Мнениеот iliae » 11.12.2009 17:39

Благодаря г-н Бузов за косвената защита, едни и същи неща ни дразнят.

Извинявам се за грубото изказване!

GIO, ferdy познавам се лично и с двама Ви, ако разберете кой съм ще разберете и защо съм реагирал така (моля не се опитвайте да разбере кой съм :) ). Регистриран съм от почти началото на форума, а имам само 24 (вече 25) поста - не е случайно! Г-н Бузов изрази причината много ясно.
Проблема наистина е в задкомпютърното устройство, НЕ ТЪРПЯ КОГАТО "колеги" КАТО donpesho СЕ ОТНАСЯТ ТАКА С КЛИЕНТИТЕ НА БРАНША. Не може да предлагаш услуга (продукт) и на потенциален клиент да му отговориш така. Утре този човек, който и без това е объркан, като му писне от цялата простотия, ще каже абе аре ........... и фотоволтаиците, дай да купя на щерката едно апартаментче или пък в най-добрият случай да пренасочи парите в друго производство. Да каже на приятелите си остави ги тези там с ВЕИ-то дай да измислим найкоя далавера, която ще се случи, при тях и без това не се знае какво става.
donpesho легитимираш се с логото на фирмата, която представляваш. Ако съм ти шеф си уволнен!

Още веднъж се извинявам за предния пост!
iliae

...

Мнениеот Gio » 11.12.2009 18:28

...
Последна промяна Gio на 13.12.2009 11:29, променена общо 1 път
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 12.12.2009 01:06

А какво ли ще си помислят бъдещите клиенти на бранша, като ни виждат да се държим така един с друг?

Щом се познаваме, значи знаете коя ми е сферата, какво работя и мислите ли, че ми е лесно да обяснявам на клиентите, че според мен трябва да се доверят на българска фирма за доставката и монтажа? Станали сме като в детска градина тук, все повече хора си позволяват волности и това вече не прилича на сериозен, професионален форум.

Няма значение кой прав, кой крив във всеки отделен случай напоследък.

Пак ви казвам: дайте да се стегнем, защото се излагаме пред аудиторията.

ПП. Между другото наистина понеделник 10,30-12,00 ч. е най-подходящото време за ходене по институции.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 13.12.2009 11:35

...между другото форумът бе сериозен до момента, в който разбрахме за създаването на фотоволтаична асоциация от вестниците. Сега е просто форум...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот ivanvarna » 13.12.2009 13:36

"Gio"
Вторник, 20 октомври 2009 17:02 | Брой на прочитанията: 496
Новоучредената Българска фотоволтаична асоциация ще бъде представена в сряда (21 октомври 2009 г.), съобщиха от Управителния съвет на асоциацията. Българска фотоволтаична асоциация (БФА) е сдружение с нестопанска цел, целящо успешното развитие в България на бизнеса с производство на възобновяема електроенергия от слънцето.
Учредители на БФА са 17 фирми с интереси в сферата на фотоволтаиката - производители на соларни панели, проектанти, инсталатори, инвеститори в изграждането на фотоволтаични централи, фирми, развиващи проекти, финансови институции, инвестиционни посредници и консултанти, съобщи Агенция Фокус.
Основната цел на БФА е да допринесе за създаването на устойчив бизнес модел в сферата на фотоволтаиката и да защитава интересите на всички засегнати страни - инвеститорите във фотоволтаични електроцентрали и инсталации, производителите на компоненти и продукти за фотоволтаичната индустрия, потребителите на електроенергия, както и държавните институции и компаниите, инвестиращи в енергийна и енергопреносна инфраструктура.

За да постигне обявените си цели, БФА възнамерява да се включи като равнопоставен партньор с енергийните дружества, организациите за защита на потребителите и държавните институции в процеса на създаване на промени в законодателството и нормативната уредба, както и да създаде капацитет за съвместна работа по подобряване на бизнес процесите в Националната електрическа компания (НЕК) и енергоразпределителните дружества на партньорски принцип, с цел създаване на ефективен модел за съвместна работа с тези заинтересовани страни.
ivanvarna

Следваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ