НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот petyostoev » 13.07.2010 13:42

Разбира се,че не трябва да е в ресторант.След това може.
Но като сме повече хора,ще се изслушат и повече мнения,нова Асоциация ли ще правим или масово в БФА.
Не съм казал,че непраменно трябва да влезем в БФА.Но мисля,че ако БФА се съобразят и с "дребните и малките",ще се спести ценно време,което не ни достига.На място ще претеглим плюсовете и минусите на единия и другия вариант.
petyostoev

Мнениеот YordanIvanov » 13.07.2010 15:37

Марков, да поканя човека и пред него да обсъждаме какво искаме ли?Не мислиш ли, че трябва да се покажем в по-стегнат вид, а не да говорим, че това ни е първа среща и "ей сега ще си дадем исканията, само да ги напишем за ден два"?
Аз съм навит и в Стара Загора да се срещнем, за мен е без значение.
YordanIvanov

Мнениеот Miro » 13.07.2010 18:03

Не знам как ще го приемете, но според мен е рано за такъв вид среща. Тука във форума има предостатъчно място, където да си избистрим идеята. Иначе там ще се превърне в говорилня (и накрая дружески запой) и нищо няма да свършим.

Затова моля да си формулираме предложенията, исканията, вижданията (или както там го наречем) в един документ с който всички сме съгласни. След това дали ще го предложим за подкрепа на БФА, на политическа партия, дали ще правим нова асоциация и прочее е въпрос на друг разговор. Но първо трябва да сме наясно какво точно искаме - да посочим конкретни текстове от законови и подзаконови нормативни актове, които създават спънките и мотивирано да предложим как да се променят. За да направим това среща не ни трябва, а само да отделим от личното си време... после някой (да речем ferdi ;) ) да систематизира и редактира документа.

След това е въпрос на коментар с БФА, дали биха подкрепили нашия документ или има нужда да се прави отделно сдружение.
Miro

Мнениеот YordanIvanov » 13.07.2010 18:19

В тази връзка ако искате си дайте скайповете да направим един конферентен чат ако искате.
YordanIvanov

Мнениеот YordanIvanov » 14.07.2010 22:53

Каква активност :lol: :lol: :lol: , напълно нормално, когато става въпрос за конкретни действия.
Ако искате да се срещнем декември 2012 :)
YordanIvanov

Мнениеот Invincible » 15.07.2010 09:49

Явно среща трудно ще се организира, всяко чудо за 3 дни. Предлагам чрез форума да подготвим документ с препоръки относно новия закон за ВЕИ. Ако някой може да сложи драфта тук, ще е още по-лесно. След като е готов единствения вариант е да се разпространи чрез БФА, след тяхно одобрение, защото е несериозно автора да са група физически лица или група ООД-та.
Invincible

Мнениеот YordanIvanov » 15.07.2010 10:44

Защо не се наемеш ти със срещата?
YordanIvanov

Мнениеот Invincible » 15.07.2010 11:26

Това е най-малкият проблем майна. Стига да дойдат достатъчно сериозни участници от форума, с най-голямо удоволствие ще го организирам.

Предлагам:

18.07.2010 (неделя) - град Пловдив - 18:00 часа

Нека който ще присъства, в срок до събота (17-ти) да ми пише ЛС, за да знам бройката. За толкова кратко време едва ли ще успея да осигуря конферентна зала, така че ще се съберем в заведение. До събота ще напиша в кое точно. Приемам коментари и предложения за часа на срещата.

Пак повтарям, за да има смисъл от едно такова събиране, най-важното е да присъстват основните участници от форума, тъй като те са движещата сила на надигащото се недоволство. Ще бъде страхотно и ако г-н Матеев или негов представител от СТС присъства.

п.п. Това ли е най-актуалния драфт на закона?:

http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php ... c&start=45
Invincible

Мнениеот DanielDimov » 15.07.2010 12:13

нека да е някое по-централно място та всички да пътуваме по равно и да не се навираме в голям трафик!

централните градове са Габрово и Казанлък... нека мястото на срещата да е или в някой от двата града или на някое хубаво местенце около тях!
DanielDimov

Мнениеот YordanIvanov » 15.07.2010 13:57

18-ти е доста рано според мен.
YordanIvanov

Мнениеот Day Energy » 15.07.2010 15:35

YordanIvanov написа:В тази връзка ако искате си дайте скайповете да направим един конферентен чат ако искате.

след уточнение в рамките на RB Group, ние ще участваме в един конферентен разговор.

Daniel Nikolov
Day Energy

Мнениеот Markov » 15.07.2010 16:03

И според мен 18-ти е много рано. Може би 24.07 събота на обяд, в подходяща конферентана зала на минерална вода и кафе. С предварителна подготовка за дискусията. Мястото може да бъде и Сара загора, ако Джио още желае да поеме организацията. Много важно е да присъстват най активнита участници във форума, като Матеев, Миро, Ферди, Вандал, Пеьо Стоев и другите да не ги изреждам всички. До тогава можем да обсъдим във форума дневният ред, темите и евентуалните решения, които ще се вземат.
Аватар
Markov

...

Мнениеот Gio » 15.07.2010 23:05

...искам да знам каква е основната идея за това събиране - смята ли се, че БФА може да бъде представител и безрезервно заставащ на позиция защитник на интересите, които смятаме да отстояваме, или ще се обсъжда и вкара в действие идеята за създаване на ново НЕЩО..? Искрено, лично - говорете, защото по мое мнение губенето на време си е загуба на живот...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 15.07.2010 23:52

Ако не 18-ти има среща, аз няма да мога да дойда, гоним срок до 19-ти за проектите и нямам и секунда до тогава. За 24-ти, да сме живи и здрави, ще мога.

Идеята е да се разпише нещо до тогава и да се съберем и да го коментираме, както и да видим дали да направим нова асоциация или БФА ще се заинтригува да си разшири дейността.
ferdy

Мнениеот Miro » 16.07.2010 00:59

Колеги, пак повтарям, че среща не е належаща, докато не сме си свършили работата. Ако за 23 или 24-ти сме готови с нашето становище - ок, но в момента ще си е чиста проба говорилня в сферата на добрите пожелания.

Нека да кажем така - среща на 23-ти или 24-ти. За 23-ти колегата Day Energy може да подсигури конферентна зала в Пловдив. Други колеги виждам също изявяват желание да поемат организацията, така че е въпрос на коментар. Но когато и където да е срещата, до нея трябва да имаме разписан документ с нашето становище по:

1. Закона за ВЕИ и драфта на променения закон за ВЕИ
2. Националния план за действие за Енергията от Възобновяеми Източници
3. Енергийната стратегия на България
4. ЗУТ
5. Закона за енергетиката
6. Наредба 1 ма МРРБ за номенклатурата на видовете строежи
... и други нормативни актове...

На срещата ще обсъдим как да го прокараме - наше сдружение, БФА, кой какви контакти може да намери по парламентарни комисии и прочее. Ако стигнем до ново сдружение, срещата може да бъде учредително събрание. Въпросът не е толкова в сдружението, колкото в това кой ще върши работата....и ако преди да се съберем не отделим време да разпишем собствените си виждания - надали след това някой ще го направи.... пак ще влезем в ежедневито и тези неща ще останат на заден план.
Miro

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ