Не е моя работа да се бъркам в този проект, както и на инвеститора. След като видях покрива първото, което ми хрумна беше да отлея цяла плоча на покрива - поне 100mm с добра армировка. Сигурно сте обмислили и този вариант, като не знам защо сте го отхвърлили.
Практически след като го обмислих видях следните недостатъци: неравностите на покрива са големи и в някои участъци дебелината на бетона ще е значително по-голяма, респективно не е ясно дали сградата ще издържи такова натоварване.
Но има много предимства: получаваме равен и здрав покрив за основа, избягваме трудоемкото изстъргване на старата изолация (което е абсолютно задължително преди полагане на нова), сложно запълване и укрепване на отворите където сега се намират капандурите - сега така или иначе ще се отлива бетон и там, а доколкото виждам от снимките не са малък процент от покривното пространство.
Ако неравностите по покрива са много големи - могат да се запълнят с по-лек и евтин от бетона материал.
Също бих заложил металните стъпки за конструкцията преди отливане на бетона.
Възможно е варианта да е изключително неподходящ - това е моето мнение без да знам преценката на конструктора. Но така и така сте решили да качите 50-100 тона - една полоча 420 m2, би тежала точно толкова. Икономически погледнато разликата няма да е повече от 6-7 хиляди лева.
Така или иначе сте решили как да го правите, но аз виждам един сериозен проблем на конструкцията ви. При отливането на ивиците - между самите тях ще се образуват корита (разбрах, че покрива е много неравен), които при дъжд и снеговалеж ще събират вода, която лятото ще разрушава горния слой на изолацията под действието на UV лъчите, а при отрицателни температури ще се образува лед.
Подобна ситуация съм наблюдавал и хидроизолацията трудно издържа 3 зими, поне в нашия регион.