купувам 12 волтов ветрогенератор-300-500 вата

Всичко за ветрогенераторите. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот petar1 » 01.11.2011 17:32

Здравейте , с риск eriman1 и gio да се разсърдят бих желал и аз да се включа в тази интересна дискусия.Представете си следното : искам да си купя например телевизор (който може да струва повече от малък ветрогенератор) , отивам си аз до техно*олис или подобен магазин и искам да разгледам и търговеца ме посреща с брошурка например , разглеждам аз на картинка телевизора който съм си харесал и човека ми казва "дай сега капаро 500 лв. примерно и чакай 1 месец" да речем да го доставим от другия край на света.Как мислите , ще се съглася ли? Как различните магазини за машини ВНАСЯТ техника и рискуват и имат в наличност някакво количество стока.Разберете , че в търговския бизнес си има рискове , а някои търговци искат просто да си "вържат гащите" както се казва като искат капаро за стоки със сравнително ниска цена и за единични бройки.Друг пример : отивам да си купувам кола на старо от някой автосалон и представете си там търговеца ми показва разни картинки от интернет на коли , да си харесам , да му оставя капаро ХХХ лв. и да ми я докара от германия да речем (или от където е колата).Вие ще си купите ли кола която не можете да видите , пипнете , да я запалите (ако изобщо запали де) ей така само от картинка.Как търговците на коли на старо внасят и залагат тези пари и РИСКУВАТ? Например поръчах си преди време от г-н Матеев ей така по телефона един панел , човека си го има в наличност и му беше по път и ми го докара до ВКЪЩИ и беше попълнил, подписал и подпечатал документа с който ми го продате панела , БЕЗ да иска капаро или нещо подобно и му платих на място при получаването.Значи г-н Матеев е ПРЕЦЕНИЛ , че съм коректен клиент и че няма да му "вържа тенекия" като ми опакова и доставя един панел без да съм го платил предварително.Съответно аз съм си го получил и платил.Поръчвал съм стока за 60 (шестдесет) лв. от друг търговец който иска предварително да я платя в банка на банковата му сметка и чак като получи потвърждение на превода на ЦЯЛАТА сума си мръдва за*ника да ми прати по куриер устройството.За бога та става въпрос за 60 лв. , не 600 , 6000 и т.н.АМАН от търговци които нямат НИЩО на склад и предлагат на клиента само картинки срещу капаро.Така , че подкрепям почти напълно колегата jorji_bg (без гадното писане на латиница , честно доста трудно се чете)
petar1

Мнениеот WindSolar BG » 01.11.2011 18:03

Господин petar1 . Ти някога купувал ли си си нова кола? Отиди в който и да е дилър на нови автомобили и питаи какво имат на СКЛАД. Най вероятно 1 или 2 коли и те са мостри които нямат екстри , общо везето най-евтиния вариант, отварят ти едни карталози да си избереш точно това което искаш( а не като в комунизма да нямаш никакъв избор) , даваш капаро и чакаш. Давам ти пример с нова кола защото ветрогенератори над 3 кВ струват колкото нова кола и повече. Аз пак ще повторя че имам ветрогенератори на склад , най-много 2-3 от малките но вариантите на всеки модел са много и предлагам клиента да си избере това което иска и това от което има нужда а не да се ограничава с наличното. Просто разграничавайте стоките , едно е да продаваш домати ,друго е телевизори итрето са скъпиу машини и т.н. Аз ти давам пресен промер със Жоржи. Той си е купил ветрогенератор на 24 волта за 1600 лв при условие че търсеше на 12 волТА и му дадох цена 1300 лв . Това се случи преди 3-4 месеца. Сега тои си го е купил ама щото не са му стигнали парите е взел само една част от системата и чака да събере пари за да си получи и другАта. Ако беше купил от мен още преди 2 месеца щеше да се радва на перката си :) . Капарото се взима за да си сигурен че клиента няма да се откаже от покуъпката защото ако бях поръчал ветрогенератора на Жоржи без да му взема капаро и тои от после реши че не иска да го купи или няма пари аз ще имам един нестандартен ветрогенератор и шях да му търся пазар незнам си колко време. Помисли малко и ше видив че съм прав!
Продавам ветрогенераторни и хибридни системи от 300 до 20 000 Вата. 0896 737402
facebook : WindSolar BG
WindSolar BG

Мнениеот lz1wvm » 01.11.2011 19:36

petar1 мисля,че нещата с пазарната икономика стоят по различно.Те зависят от държавата.Повечето фирми в България са търговски,независимо дали продават домати или централи.И те зависят от държавната политика.След като няма условия за производство за дадено нещо(защото е свързано,най малкото с ред бюрократични процедури и т.н.),то тръгва да се внася от чужбина. :D .За това са и големите търговски вериги,които споменаваш.А също така и изградените мегаватови проекти на чужди фирми в България.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот alabala963 » 01.11.2011 21:12

Моя позната пък произвежда (производител директен, а не прекупвач търговец) визитни картички по 10 стотинки едната и въпреки това не държи нито една на СКЛАД. Има само мостри. И взима парите на клиента предварително, нищо че са 10 лв. (не 100, не 1000)...... Чудна работа защо още има клиенти па макар и "коректно мислещи".

.... та, всяка стока си има начин на продажба и този начин зависи от мн. фактори ..... дори и от манталитета на пазарните субекти. Може би ветрогенераторите като достигнат по брой продажби колите и телевизорите и те ще се продават в супермаркета отсреща, но за сега не са толкова МАСОВА стока, че да се поддържат количества на СКЛАД.
.... И друго, не е виновен eriman, че не ти е продал генератора или ти, че не си го купил от него. Просто не е имало сделка, без някои да е ощетен, а щом няма ощетени - значи няма и виновни.
Не можеш да коментираш кой как си продава стоката без да си вътре в нещата му (ама от страната на продавача, а не на купувача), както и той няма резон да коментира твоя избор.
Аватар
alabala963

...

Мнениеот Gio » 01.11.2011 22:20

...позволявам си допълнение на alabala963 - Gio не се сърди, petar1 - преминал я е тази възраст отдааавна - просто си продава продуктите успешно :)
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Lupus » 01.11.2011 22:57

alabala963 написа:Моя позната пък произвежда (производител директен, а не прекупвач търговец) визитни картички по 10 стотинки едната и въпреки това не държи нито една на СКЛАД. Има само мостри. И взима парите на клиента предварително, нищо че са 10 лв. (не 100, не 1000)...... Чудна работа защо още има клиенти па макар и "коректно мислещи".

.... та, всяка стока си има начин на продажба и този начин зависи от мн. фактори ..... дори и от манталитета на пазарните субекти. Може би ветрогенераторите като достигнат по брой продажби колите и телевизорите и те ще се продават в супермаркета отсреща, но за сега не са толкова МАСОВА стока, че да се поддържат количества на СКЛАД.
.... И друго, не е виновен eriman, че не ти е продал генератора или ти, че не си го купил от него. Просто не е имало сделка, без някои да е ощетен, а щом няма ощетени - значи няма и виновни.
Не можеш да коментираш кой как си продава стоката без да си вътре в нещата му (ама от страната на продавача, а не на купувача), както и той няма резон да коментира твоя избор.

:cheers:
+1
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот petar1 » 01.11.2011 23:58

Аз просто изразих мнение , нали е разрешено .А примера с визитните картички не е много коректен , та нали това са просто празни картончета на които се изписва (печата) информацията на всяка отделна фирма поотделно , нали всяка има различно име телефон и т.н. и няма как да се поддържат готови на склад .Взимат се парите предварително защото ако ги напечатате с данните на фирмата и човека се откаже , нали ще имате "х" на брой визитки с напечатани КОНКРЕТНИ данни на фирма и какво ще ги прави тогава Вашата позната - за печката или рециклиране.Или искате да кажете че не се поддържат на склад празните картончета ?
petar1

Мнениеот jorji_bg » 02.11.2011 00:10

ериман-неможе да се пишеш за тарговец на дадена стока която ти самият неразполагаш-а може даже и дане сиа виждал и на живо--купи и внеси поне 2-3 ветрогенератора от наи евтините от тези по 1000 лв -тогава се пиши че си някакав тарговец-избрал сам по скапиат ветро заштото тарговеца има няколко на складдал видях ги и ги пипнах--докато ти ме караше да ти изпраштам пари от пз до варна без да сам те виждал теб и стоката ти с която неразполагаш --и в замяна ште ми пратиш някакав документ че аз сам ти дал капаро от 600 лв и после ти ако ме озлажеш аз какво мога да направа освен да пиа една студена вода за твое здраве --штото само адвокатскиа хонорар е 300 лв да вода дело срешту теб --слушаи -изтрииси обявата и несе пиши за такав какавто неси и оште повече нито имаш офиси и представетили в страната за да искаш капаро от 600 лв нагоре--ти си за прокорор--аз се занимавам с тарговиа от 1992 година та до днешни дни и то оспешно и ти казвам че ти ериман ако караш по този начин никога ништо няма да продадеш--хората искат капаро но поне имат 5-6 вида артикули да покажат и за някои изклъчение което в момента го немат като артикул --а ти искаш пари от хората без да имаш ништо да покажеш не си излагаи ми си плъу на петите оттук докато е време
jorji_bg

Мнениеот Gio » 02.11.2011 01:02

jorji_bg написа:ериман-неможе да се пишеш за тарговец на дадена стока която ти самият неразполагаш-а може даже и дане сиа виждал и на живо--купи и внеси поне 2-3 ветрогенератора от наи евтините от тези по 1000 лв -тогава се пиши че си някакав тарговец-избрал сам по скапиат ветро заштото тарговеца има няколко на складдал видях ги и ги пипнах--докато ти ме караше да ти изпраштам пари от пз до варна без да сам те виждал теб и стоката ти с която неразполагаш --и в замяна ште ми пратиш някакав документ че аз сам ти дал капаро от 600 лв и после ти ако ме озлажеш аз какво мога да направа освен да пиа една студена вода за твое здраве --штото само адвокатскиа хонорар е 300 лв да вода дело срешту теб --слушаи -изтрииси обявата и несе пиши за такав какавто неси и оште повече нито имаш офиси и представетили в страната за да искаш капаро от 600 лв нагоре--ти си за прокорор--аз се занимавам с тарговиа от 1992 година та до днешни дни и то оспешно и ти казвам че ти ериман ако караш по този начин никога ништо няма да продадеш--хората искат капаро но поне имат 5-6 вида артикули да покажат и за някои изклъчение което в момента го немат като артикул --а ти искаш пари от хората без да имаш ништо да покажеш не си излагаи ми си плъу на петите оттук докато е време

...я люблю фасул чорбой и овнешкой с месой...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 02.11.2011 01:14

Да вметна по темата за визитките (опит: 4-5 години втора работа в рекламна агенция и печатница, изработила съм хиляди календари, тефтери и всякакви изг*зици :) ): не се купуват празни картончета, а цели огромни картони, които се разкрояват, режат и печатат по конкретни параметри: текст, размери, ъгли, с или без голд печат и т.н. Има стотици цветове, гланциране, релеф, дебелина, качество. Това прави хиляди комбинации и въпреки, че ежедневно се поръчват визитки при въпросната мацка, би било безумие да държи на склад всичко различно от картон бял гланц и бял мат.

По аналог: хиляди варианти ветрогенератори, държат се на склад най-популярните 5-10 вида. Но когато вече знаем кои са най-популярните, т.е. когато има пазар и знаем неговата ориентация.

И все пак не бих предлагала стока по форумите по този начин, лично мое мнение. Ако се беше появил през 2007 година, когато всички се учехме един от друг, щяхме да ти ръкопляскаме, но когато си закъснял от първата вълна: трай си докато не станеш наистина добър и това започне да ти личи.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 02.11.2011 01:22

...ferdi, нека погледнем назад колко "весели" са коментарите на така наречените "първи" - дори и технически такива. Никой не оспорва първенство, но тук не говорим за нещо необратимо... Сравнението с визитките бе на място и не мисля, че обидната за всички останали демонстрация на посредственост от разни съфорумци, били те и с практика, е на място...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 02.11.2011 01:50

Весели са някои, нормално е, беше ново, но някои останаха "основоположни". :lol:
ferdy

Мнениеот Vandal » 02.11.2011 10:08

Едно е сигурно и това е че jorji_bg никога няма да си купи нещо от eBay. :D
Аватар
Vandal

Мнениеот Gio » 02.11.2011 10:43

Vandal написа:Едно е сигурно и това е че jorji_bg никога няма да си купи нещо от eBay. :D

:) :) - много точно казано!..
Аватар
Gio

Мнениеот WindSolar BG » 02.11.2011 14:36

Жоре, ти от каде знаеш дали имам офис, какво имам и нямам на склад бе момче? Казах ти не говори глупости по мой адрес повече. Интересна логика имаш, значи даде повече пари за ветрогенератор защото го пипна????? Като го пипна усети ли колко ток прави или сигурно го завъртяхте на ръка до 600-700 об. мин. и той взе да бълва ватове? Ти да не купуваш басма, че като я пипнеш да разбереш каква е? Аз имама мостра поставена на моята къща и всеки който иска да си купи идва и вижда как работи системата а не как изглежда! Аз съм инженер и се занимавам с техника и монтаж на най-различни неща . Аз незнам как смееш да коментираш моя наччин на работа след като ти от 20 години се занимаваш с търговия и все още живееш в каравана и нямаш 2 лв в джоба? Мисля че е време да смениш твоят метод на търговия.
ferdi не разбирам какъв е проблема да предлагам стоката си тук и кадето и да било в интернет? Нали тук е форум за алтернативна енергия?Или големите в бизнеса не си правят реклама? Мисля че грешиш много и запомни че единственото от което няма да закубиш е безплатната реклама! Имам си офис , сайта ми е в процес на изработка , имам сериозна реклама във Варна и мисля че няма нищо лошо да предлагам и тук.
Продавам ветрогенераторни и хибридни системи от 300 до 20 000 Вата. 0896 737402
facebook : WindSolar BG
WindSolar BG

ПредишнаСледваща

Назад към Ветрогенератори