от Mateev » 21.09.2012 22:03
И двете мои централи са в стопански двор. Къщата ми - също. На практика в този стопански двор мога да строя каквото си искам - както жилищно строителство, така и промишлено. Тайната се крие в ПУП-а, който си извадих. Уредих така нещата, щото в него да пише "За жилищно и високотехнологично промишлено строителство". От тук нататък вратите са ми отворени практически за всяко едно строителство, което може да ми хрумне в бъдеще.
Всички стопански дворове в България имат уникалния шанс да бъдат превърнати в каквото си искате. Има редица членове в старите закони, които дават различни привилегии на стопанските дворове. Включая и привилегията в тях да се строи каквото си искате, нищо че по презумпция това е земеделска земя. На практика имате редкия и уникален ШАНС еднократно да си направите ПУП и лесно да преобразувате стопанския двор в нещо друго. И след това той губи статута си и привилегиите си. Аз се възползвах от това и го преобразувах в едно животно, каквото на практика не се среща по нашите земи - СТАТУТ, ДАВАЩ ТИ ПРАВО ДА СТРОИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ И КОГАТО СИ ИСКАШ. Може и да не ви се вярва, но номера минава и аз държа хартийката в ръцете си.
Трафопоста обаче си е мой (имам документ) и с този документ правя каквото си искам. В същото време трафопоста е на ЕОН, защото едно време ме принудиха да им го подаря, за да ме присъединят. Но това не ме притеснява. Аз си имам документ, че е мой, и те си имат документ, че е техен. Нека всеки да си използва собствения си документ за каквото си иска, стига взаимно да не си пречим и трафопоста да продължи да си работи. Това също е невероятно, но не забравяйте, че живеем в България.
Mateev