НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Мнениеот Mateev » 02.05.2012 10:32

Даите да се разберем:

С надценка от 12 лева на MWh ние построяваме НОВИ 6% ВЕИ - Вятър и слънце.

Ти искаш за останалите 10% стари водни централи да дадеш още 11 лева? Та ние наново да ги бяхме строили, нямаше да струва толкова много.

Ако приемем, че ти си прав, и ДКЕВР изиграе подобен номер, то тогава не е ли редно политиците вместо да се жалват от ВЕИ-тата, открито да кажат

"Цялата ни енергетика е пред разпад. Трябва да я рехабилитираме, но парите за това ще са повече, отколкото ако я построим наново".
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот mia11 » 02.05.2012 11:35

И какво се оказва, че за нашите бъдещи 10-30 кв бъдещи централки няма място вече, много жалко наистина!
mia11

Мнениеот alabala963 » 02.05.2012 13:12

Надушвам световна конспирация!!!
Явно мафията се е внедрила в нашите среди. И мъти главите на ВЕИ ентусиастите. В мрежата си е обхванала целокупното селско население. Манипулират се данни за инсталирани ВЕИ за произведени ватове, но ...... ще дойде "Видов ден" и тогава .....
Майтапя се естествено.
А сега сериозно. В таблицата с използваната ВЕИ енергия най-голям дял заемат ..... ДЪРВАТА за огрев т.е това с което се топлят баба и дядо на село (и г-н Матеев включително, през лютите зимни нощи). Тази енергия се брои за ВЕИ, нищо че не е екологична, а в някой случаи и не е възобновяема, но си я включват както им е изгодно и по колкото им се иска без реално да може да се ПРОВЕРИ (ей така на око или по заповед на щуката).
Много ми е чудно сега като се издават от АУЕР гаранции за произход и дядо забрави да декларира колко дърва е откраднал и изгорил, колко процента ще се окажат ВЕИ-тата в БГ. Все си мисля, че в момента българската статистика се е поГърчила здраво. Бодро вървяхме по стъпките на Гърция.
Тъжното е, че хем убиха БГ бизнеса, хем позволиха безумните мегавати да настроят хората срещу фотоволтаиците, хем накрая ще лъснат голите ни гъзове.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот Дамян Николов » 02.05.2012 16:51

" хем накрая ще лъснат голите ни гъзове."
То май това е целта на занятието :)( в кръга на шегата).
И аз мисля, че трябва да се смятат само допълнителните 6% само, тъй като нали само тях "уж" ще надграждаме. Т.е. ще има по скъпа енергия.
И сметките да излезнат 2-3 стотинки отгоре най много.
Друг е въпроса крайната сметка.Там колкото решат.(Или по скоро-доколкото народа издържи).
Дамян Николов

Мнениеот venkap » 03.05.2012 06:16

Mateev написа:Даите да се разберем:
С надценка от 12 лева на MWh ние построяваме НОВИ 6% ВЕИ - Вятър и слънце.
Ти искаш за останалите 10% стари водни централи да дадеш още 11 лева? Та ние наново да ги бяхме строили, нямаше да струва толкова много.
Ако приемем, че ти си прав, и ДКЕВР изиграе подобен номер, то тогава не е ли редно политиците вместо да се жалват от ВЕИ-тата, открито да кажат
"Цялата ни енергетика е пред разпад. Трябва да я рехабилитираме, но парите за това ще са повече, отколкото ако я построим наново".

Не искам да давам на когото и да е 11лв. Просто съоръженията трябва да работят ефективно и сигурно, а те ще изкарат средства за инвестиции и по-важното ще предпазят от евентуални санкции, ако не успеем да произведем необходимата енергия от други възобновяеми източници.
Помисли малко в кой период от близката ни история е било подходящо времето за рехабилитация - през 90-те години, когато се занимавахме с площадна политика, създавайки си хиперинфлация и опитвайки се да оцелеем или първите десет години от новия век, които минаха под мотото на Белене и огромни средства в енергетиката бяха хвърлени в един проект предварително обречен на провал.
alabala963 написа: Тъжното е, че хем убиха БГ бизнеса, хем позволиха безумните мегавати да настроят хората срещу фотоволтаиците, хем накрая ще лъснат голите ни гъзове.

Каквито са политиците ни - такива са бизнесмените ни, каквито са енергетиците ни - такива са лекарите ни, каквито са икономистите ни - такива са футболистите ни ...
venkap

Мнениеот Mateev » 03.05.2012 22:28

Нали знаете приказката "Като се знам какъв съм инженер, страх ме е да отида на доктор".
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1wvm » 03.05.2012 22:51

Аз знам за Балканчето,дето на баира викало,кой ме направиииИИ,а надолу инженераааАА :D .
А между другото дървата на баба за огрев,тази година са с 30 процента горница.....а бе накъде отива тази държава.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот mladenovn » 04.05.2012 09:38

Ще ти кажа накъде, към съвременната форма на робство. Едно време бяхме под турско робство, сега сме под европейско. Колегата Матеев правилно е изчислил колко пари ще се изсмучат към чужбина, но най-лошото е, че това е в почти всички сектори на икономиката, големите търговски вериги и компании взеха целия бизнес в БГ, ще ни хвърлят някои лев колкото да не умрем от глад, каквото остане за данъци и осигуровки и цялата пара навън. В момента според мен положението е по-зле от 90-те години(с кеша имам в предвид), защото тогава бизнеса си беше на българи, кои отворил магазин, кои видеотека, кои някъв малък и среден бизнес, даже и мутрите си бяха наши и си харчеха и инвестираха парите тук:)) и парата се въртеше в държавата.
Сега защо мислиш, че искат да променят данъчното законодателство в сяюза и да може например немска фирма която печели в БГ да може да си плати данъка в Германия и ще стигнат и по-далеч понеже искат и да се уеднаквят и данъчните ставки и тогава и данъци да не плащат тук. Майката са си ебали, а пък с такива тъпи гъзолизци като ББ ще им е още по-лесно.
mladenovn

Мнениеот venkap » 05.05.2012 17:04

venkap

Мнениеот lz1wvm » 07.05.2012 20:34

mladenovn написа:Ще ти кажа накъде, към съвременната форма на робство. Едно време бяхме под турско робство, сега сме под европейско. Колегата Матеев правилно е изчислил колко пари ще се изсмучат към чужбина, но най-лошото е, че това е в почти всички сектори на икономиката, големите търговски вериги и компании взеха целия бизнес в БГ, ще ни хвърлят някои лев колкото да не умрем от глад, каквото остане за данъци и осигуровки и цялата пара навън. В момента според мен положението е по-зле от 90-те години(с кеша имам в предвид), защото тогава бизнеса си беше на българи, кои отворил магазин, кои видеотека, кои някъв малък и среден бизнес, даже и мутрите си бяха наши и си харчеха и инвестираха парите тук:)) и парата се въртеше в държавата.
Сега защо мислиш, че искат да променят данъчното законодателство в сяюза и да може например немска фирма която печели в БГ да може да си плати данъка в Германия и ще стигнат и по-далеч понеже искат и да се уеднаквят и данъчните ставки и тогава и данъци да не плащат тук. Майката са си ебали, а пък с такива тъпи гъзолизци като ББ ще им е още по-лесно.

Мутрите,магазините,видеотеките и други подобни правят фалшиви пари.Истината е в икономоката(производството).Ние разбирахме най-вече от земеделие и животновъдство.Защо европа налива толкова пари за програми по селскостопанство.Замислял ли си се.Еми естествено да си изнесат фирмите тук в България,и да ползват евтина работна ръка за ЕВРОПА.А ние защото имаме подпомагане от европа,няма да можем да си продаваме продукцията на страни извън европейския съюз.ТОВА Е ТОТАЛНОТО СЪСИПВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ.За да станем може би една Гърция.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот venkap » 07.05.2012 20:49

Разликата между Гърция и България е в това, че гърците крадяха от западноевропейците, а ние крадем от нас самите.
venkap

Мнениеот Lupus » 07.05.2012 21:58

venkap написа:Разликата между Гърция и България е в това, че гърците крадяха от западноевропейците, а ние крадем от нас самите.

Че крадем от нас си не е толкова страшно. Всички крадат от всички и има вътрешен оборот. :D . По-лошото е друго - ние топим пред Европа собствените си съседи, роднини, приятели. Ако някого трябва да осъдя и разстрелям за национално предателство е Калинката от ДФЗ. На маса хора от селското стопанство съсипа бизнеса и живота, само да направи кариера. А сега се спотайва и никой за нищо не я пипа...
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот lz1wvm » 09.05.2012 15:52

Къде е тая зъбла сега,с какво се занимава.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Mateev » 10.05.2012 10:36

Подготвя се за затвора.....
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот alabala963 » 10.05.2012 13:43

Като "братя" Галеви :)
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ