Фотоволтаична централа 15 киловата

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Фотоволтаична централа 15 киловата

Мнениеот maxsound » 20.06.2020 16:06

Би трябвало на практика да са едно и да действат по един и същи начин. На практика са три отделни електроразпределителни дружества и всяко си третира законите както му отърва на него. За едно и също нещо различните дружества се държат по съвсем различен начин.
maxsound

Мнениеот Mateev » 20.06.2020 18:34

maxsound написа:Матеев, на колко процента ти е натоварен юпиеса за сървърите ?

Те са няколко на брой 2-киловатови APC UPS-и. Предполагам са натоварени на максимум 40-50%, защото са изчислени да издържат 100%-ово натоварване на процесорите, но в повечето случаи то е само 5-10%.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот maxsound » 20.06.2020 21:26

Ето ти го отговора на твоята грижа. Ако юпиесите са натоварени на 10 процента започват да генерират капацитивна енергия на входа . Важи за онлайн юпиесите. Оптимално ти е 30-35 максимално 50 , 55- 60 процента. Поне това показва опита . Ако един юпиес е 2 киловата максималното натоварване е 1,2 киловата. Досега не съм срещал юпиес който да си държи товара на 100 процента. Или се задейства защита или се пали. А и вероятно твоите юпиеси са с външни батерии. Тоест максимално натоварване 1-1,1 киловата.
maxsound

Мнениеот Mateev » 21.06.2020 09:51

И аз предполагам, че е нещо подобно, но какво мога да направя по въпроса?

Един сървър консумира средно около 180-220 W мощност. Това го гледам по собствените му измервания в ILO-то. Има обаче пикове по 500-600W, когато процесорите се натоварят на 100%. Тези пикове ги ограничавам с функцията Power CAP на същото това ILO, като ограничението го правя на 400W, за да мога на един UPS да сложа 4 сървъра.

При това положение този UPS в 99% от времето работи с натоварване около 700-800W, и само в останалия 1% се натоварва до максимума от 1600 W.

Тя ситуацията беше много по-трагична, защото в мрежата непрекъснато стояха включени около 15 сървъра. Сега ги намалих до 6, заради скъпия ток и глобите, които плащам, но в действителност имам почти 40 сървъра, които искам да ги използвам за търсене на печеливши стратегии за търговия на FOREX пазарите. Тези сървъри ги подготвям за работа, но няма да ги включа преди да си направя система за автоматично компенсиране на капацитивната енергия.

Иначе за който не знае - сега е момента да си купи от eBay сървъри със супер параметри за смешни пари. Трябва обаче да побърза да го направи преди Англия да напусне Евросъюза. Става въпрос за сървъри HP DL360 G7 (или HP DL380 G7) с по 2 процесора XEON X5650 и с RAM 16 или 32GB по цени между 100 и 200 долара. Аз си напазарувах повече от 30 бройки за мене и още толкова за фирмата, и сега разполагам с колосална изчислителна мощ от над 1500 процесорни ядра.

Ако на някого му е интересно, мога да дам повече подробности какво точно да си купи, за да не се цакне.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот maxsound » 21.06.2020 13:14

Централен юпиес който да поеме всичко + разделителен траф с достатъчна мощност. При теб явно се трупа капацитивна енергия. Мрежови анализатор който отчита и хармоници имаш ли?
Частен случай е на входа на всеки две захрнвания на всеки сървър да има допълнително гретц и кондензатор на входа им. Това също оказва влияние.
maxsound

Мнениеот grants » 21.06.2020 17:08

Joro762 написа:Колега здравей
Като човека с може би най- голяма практика в съдилищата с тези мошета, ще ти дам съвет ! Недейте да чакате, адвокат и в АССГ жалба срещу мълчалив отказ . Успех

Дайте координати на читав адвокат.Може и на лично.
grants

Мнениеот Mateev » 21.06.2020 19:24

maxsound написа:Централен юпиес който да поеме всичко + разделителен траф с достатъчна мощност. При теб явно се трупа капацитивна енергия. Мрежови анализатор който отчита и хармоници имаш ли?
Частен случай е на входа на всеки две захрнвания на всеки сървър да има допълнително гретц и кондензатор на входа им. Това също оказва влияние.

За мрежови анализатор използвам електромер SIEMENS SENTRON PAC4200. Страхотен електромер, който има и LAN порт, включен е в мрежата ми и дистанционно мога да гледам всичко както в реално време, така и 2-3 месеца назад на 15 минутни интервали. Освен всякакви видове енергии анализира и показва графично и първите 15 хармоника по ток, напрежение и мощност. Интересна картинка, която като я види човек, и веднага се ужасява от киловатите, разпиляни по висшите хармоници. Добре че Енерго-про не го вижда това, иначе и там ще започне да ми натриса глоби.

Най-готината екстра са двата импулсни изхода, които мога да ги програмирам да ми излъчват импулси със стойностите на произволно избрани два канала от стотиците такива, които има електромера. Точно тези два изхода ще ги привържа към капацитивната и индуктивната реактивна енергия, и така ще подавам информация на един промишлен контролер SIEMENS LOGO 0BA8, който също е с LAN порт и също мога да го програмирам, настройвам и контролирам дистанционно от моя компютър. С този контролер ще комутирам индуктивните реактори (трансформатори) по степените на 2, и така се надявам да правя една сравнително добра компенсация.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Vandal » 22.06.2020 15:21

Пак те е погнала FOREX манията :)
Тези играчки стават ли за биткойни.
Имам 17кВп на свободния пазар и се чудя да взема акумулатори и да почна да копая.
Аватар
Vandal

Мнениеот venkap » 25.06.2020 15:13

Mateev написа:
Този ред с обратната енергия, която на електромера е като 8-ма тарифа, на фактурата се намира там отдолу при глобите, където има 2 реда - ОЕ (моят ред с обратна енергия) и реда за косинус Фи. Сумата за косинус Фи винаги ми е нулева, но в реда за ОЕ имам средно по 1500-2000 kWh, които ми ги начисляват по 0.10924 лв./kWh. Тоест вземат ми по 10 стотинки на всеки един върнат киловатчас (всъщност kWARh, въпреки че горе в колонката пише kWh).
...

Намери НАРЕДБА № 1 ОТ 14 МАРТ 2017 Г. ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ чл. 7, алинеи 8 ÷11.
venkap

Мнениеот jhoro » 21.06.2021 20:07

Със закъснение, но ...
Mateev написа:Аз знам какво ще стане, защото при мене се случи на практика. Миналата година през април ...

Сещам се за по-стара история. Когато бяха казали директно „Вие крадете ток, защото няма показания за дневната тарифа!“ Това - при еднопосочен, битов електромер.

А за капацитивната енергия - много производствени фирми „реват“, че трябва да си купуват „компенсатори“ ... Всичките електрически двигатели им развалят „косинус фи“.
Лошото е, че наблизо няма такава!
Когато питаш в западен форум - някой ти отговаря.
Когато питаш в руски форум - отговаря и също пита.
Когато питаш в български форум - 100 човека ти обясняват, какъв си идиот.
jhoro

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ