от bubolinka1 » 20.02.2015 16:36
Колко интелектуална енергия се влага от ЕВН, за да "НЕ СТАНЕ". Ще напиша, защото зная, че и Те четат тук.
През 2013г започнах покривна 5квП за изкупуване/ понеже е най-висока цената/, от м. Април 2013г до м. февруари 2014г мислиха мислиха и стигнах до договор за изкупуване. Всичко платено по присъединяването скъпо и пре-скъпо. През м. февруари 2014г измениха Наредба №6 -изцяло нова и онова дето го говореха от ЕВН, им беше написано в наредбата, за да не ми е изгодно за моя частен случай. /Данъците ми ще надвишават цената на произведеното-повече подробности не са нужни за казуса/
От м. юни 2014г започнах пак покривна 5квП, но за собствени нужди. Сега сме м. февруари 2015г и съм направил всичко до изготвянето на договор за изкупуване. Всичко е платено и направено с най-малки разходи, включително таксите към ЕВН/ имат милост, и помнят щото предния път много скъпото нищо не стана/. Системата е друга.
Сами си удължили срока да предоставят "договор за изкупуване" от 20 януари на 20-ти март, защото не били решили как да изглежда все още...за покривна 5квП за собствени нужди...
Самоналагащият се извод е: Кое е най-изгодното за ЕВН, за да Ви го направя ? В случая, всичко е мое, а парите са дадени/прежалени. Няма какво да се губи.
КОя е "въртележката" този път, която има да очаквам след 1 месец. Подготвя ли се отново изготвяне на изцяло нова Наредба № 6- или промяна в правилата за "изкупуване", които в случая са за собствени нужди.
Усещам какво Ги боли, че от 09-16 часа се произвежда ток, а от 17-22 часа се изразходва- Проблем ще стане, когато започне да "хартисва"...И как да ме одялкат, че им ползвам мрежата за "на ти-дай ми".
Зная, че не мога да се пазаря с тях, както и производители инвестирали няколко милиарда/Ей Ес например/. На кого да преча този път и с какво, освен че съм жив и не съм мързелив ?
В случая съм предвидил, всичко свързано с имота и ФЦ да е на едно ФЛ- моя милост, да отговаря на всички изисквания и стандарти както сградата, така и покривната система. В случая дори няма да генерирам разходи за адвокатски услуги, защото ще са удоволствие за мен когато ми се наложи да ги реализирам на себе си .
Изумен съм, колко интелектуална енергия се влага в нещо толкова дребно, за да НЕ СТАНЕ. На кого преча с тези 5квП за собствени нужди? ЕВН сами изисква договор за изкупуване, а сега не знае съдържанието и обхвата му за моя конкретен случай. Една ДКЕВР имаше, която не стигаше да разглежда жалбите преди.
Не съм член на фотоволтаичната асоциация- нужно ли е да отделям интелектуална енергия и в тази посока за тези 5квП ? Асоциацията за конкретния случай няма никакви правомощия.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.