Данните, които ДКЕВР "няма"

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Данните, които ДКЕВР "няма"

Мнениеот Think Green » 26.09.2012 21:02

http://think-eco.blogspot.com/ Тук можете да намерите данните, които от ДКЕВР твърдят, че нямат или не знаят. Разбира се, те са обществено достъпни, но те не искат да си направят труда да ги обработят и използват. Или по-скоро така им е пу-удобно. А и могат да говорят лъжи ...
Think Green

Re: Данните, които ДКЕВР "няма"

Мнениеот Think Green » 04.10.2012 12:41

Направих сметки и един анализ на това кой колко енергия произвежда. http://think-eco.blogspot.com/2012/10/blog-post_4.html

Мисля, че данните ще са интересни за всеки (аз бях доста изненадан за доста от числата, които се получиха). Позволих си да направя и малък анализ, но смятам, че всеки може сам да си направи анализа и изводите. Разбира се ще се радвам на коментарите ви.
Think Green

Мнениеот retro » 04.10.2012 12:48

Поздравления за Think Green!
Но ако в ДКЕВР ползват тези данни (които са добре подредени и обобщени) сигурно ще се объркат и забатачат съвсем - просто толкова им е "капацитета".
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Мнениеот petyostoev » 04.10.2012 14:21

Наистина,поздравления за Tink Green.
Така подредена тази информация е хубаво да се разпространи по медиите.И да се акцентира, че данните са от официален източник.
petyostoev

Мнениеот Day Energy » 04.10.2012 21:11

(поздравление за работата по оформянето на данните)

не съм сигурен за последните централи, за които ДКЕВР тепърва "гласува" лицензии:

- 25 МВ Черганово
- 50 МВ Плевен
- 10 МВ Любимец

цифрата на НЕК трябва да се прецизира, да не стане така че АУЕР в помощ на НЕК ще манипулират и тази статистика!
Day Energy

Мнениеот TT » 04.10.2012 23:08

Поискаха изслушване на Ангел Семерджиев заради тарифите за ВЕИ

Представители на фотоволтаичната асоциация поискаха председателят на Държавната агенция за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев да бъде изслушан в парламентарната комисия за контрол на енергийния регулатор. Мотиви за искането са приетите тарифи за присъединяване на възобновяеми енергийни източници.

Председателят на Българската фотоволтаична асоциация Никола Газдов припомни, че решението е дискриминационно и заяви:

Ние очакваме ДКЕВР да даде обяснение по какъв начин са сметнали тези тарифи, дали всъщност не можем да говорим за обогатяване, за една скрита държавна помощ към естествените монополи в енергетиката и, ако е така, следва да бъде понесена отговорност, персонална или колективна от членовете на тази комисия.

БСП обещаха на срещата, че ще внесат предложение за изслушване на Ангел Семерджиев. Сергей Станишев каза:

Съмнявам се господин Семерджиев да е взел заедно с останалите членове на комисията такова решение за една нощ или един ден на своя глава. И ако не се дадат убедителни обяснения, господин Семерджиев да си ходи.

От фотоволтаичната асоциация припомниха, че във Върховния административен съд има колективни жалби срещу решението. Ще бъде информирана и Европейската комисия, внесено е и писмо до еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

http://bnr.bg/sites/horizont/Economics/ ... 3volt.aspx

затопля се времето и стола на един БЪЛГАРОУБИЕЦ
TT

Мнениеот Day Energy » 14.10.2012 16:13

@Think Green -

http://think-eco.blogspot.de/

Connection closed by remote server

Check that the address is spelled correctly, or try searching for the site.
?!
Day Energy

Мнениеот Bobby » 15.10.2012 01:03

.com e не .de. При мен се отваря ..
Bobby

Мнениеот Think Green » 15.10.2012 18:22

http://think-eco.blogspot.com/ е адреса. Работи нормално. между другото в Капитал днес има статия за топ 10 вятърни централи (данните определено са по-актуални и пълни). Едни от първите данни, които публикувах. Поздравления за тях - нека публикуват и други подобни информации. Кълкото повече се знае за ВЕИ, толкова по-добре и толкова по-трудно управляващите ще лъжат хората.
Think Green

Мнениеот Day Energy » 15.10.2012 23:32

мен ме препраща към ".dе"; и сега от Германия функционира, явно този домайн също е блокиран от Китай.
Day Energy

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ