На терена на монополите се появи Робин Худ

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

На терена на монополите се появи Робин Худ

Мнениеот retro » 15.02.2014 20:03

Частни фирми печелят добре от събиране на дългове на клиенти от "Енерго-Про". ЕРП-то се оплака в прокуратурата, че е ощетено с 800 хил. лв.

Любомир е на 27 години, юрист. Работи от дома си и казва, че е служител във фирмата на брат си Велизар. С прилична заплата.

През 2012 г. на двамата им хрумва идея как да взимат пари от монополите по законен начин. Един вид да работят срещу лошите в полза на добрите (потребителите) и същевременно да си изкарват прехраната. Правят го досега, и то успешно. Според Любомир справедливостта е на тяхна страна и дейността им е законна. От "Енерго-Про" - енергоразпределителното дружество на Североизточна България, наричат действията им "източване" и подават сигнали в прокуратурата и Министерството на правосъдието. По техни изчисления само за периода юни-ноември 2013 г. ЕРП-то е претърпяло вреди в размер на около 800 хил. лв., при положение че първоначалните задължения са били не повече от 94 хил. лв.

Велизар има регистрирани на свое име десетина фирми. Повечето са със специално подбрани имена, които навяват асоциации за някой като Робин Худ -

"Аватар ъф Джъстис", "Дефендър ъф Фейт", "Гардиън ъф трут",

"Прътект ди Инъсънт", както и "Агенция за защита на човешките права ООД". Според данните от Търговския регистър дейностите им са доста разнообразни - консултация, маркетинг и проучвания; посредничество и представителство на български и чуждестранни физически и юридически лица; гражданско и промишлено строителство; ремонт и поддръжка на недвижими имоти; проектиране, строителен и инвеститорски контрол; сделки с интелектуална собственост; трансфер на ноу-хау; рекламна и издателска дейност, както и всяка друга дейност, разрешена от закона. ....

от САМУИЛ ДИМИТРОВ

http://www.segabg.com/article.php?id=686116
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro
 
Мнения: 588
Регистриран на: 05.03.2009 20:06

Re: На терена на монополите се появи Робин Худ

Мнениеот bubolinka1 » 17.02.2014 10:25

Със своеволията си ЕРП- са много уязвими, но за хора търпеливи и адвокати... За обикновените хора не е възможно да се поставят изисквания да имат познания във всяка област, всички да са с предприемачески дух и да защитават живота си сами. Правовата държава се гради бавно и много време ще мине, докато се разбере, че чужденецът никога няма да гледа с добро око било то на гости или приел гости./справка- Битие 28-29 глава/респ. Цар Фердинанд. Това важи и за ЕС- той не е създаден от българи, които пък иначе биха се продали.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59


Назад към Публикации в медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта