Гарантиране на прозрачноста в енергетиката

Нормативни документи, касаещи узаконяването на електроцентрали, използващи Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Гарантиране на прозрачноста в енергетиката

Мнениеот Joro762 » 11.04.2013 13:54

По повод на днешните писма от ЕВН с които ни питат дали сме съгласни да ни бъдат публикувани и разсекретени договорите пред общественоста ви поставям моето съгласие ;което им изпратих на мейла .Апелирам всички малки централи вързани към ЕВН да отговорят за да сме прозрачни.

отговора ми
Като собственик ФтЕЦ с. Крислово по повод ваши писма изх. № 1658\03.04.2013г. и изх. № 2000\10.04.2013г. относно вашето искане за осигуряване на пълна прозрачност „Гарантиране на прозрачността при изпълнение на лицензионните дейности в енергетиката” искам да дам съгласието си при условие, че освен договорите между нас и бъдат публикувани и още два важни момента в общата ни работа. Целта на това е още по-голяма прозрачност пред институциите и гражданското общество, а именно:

1. Изявленията за прихващане по чл. 104 от ЗЗД, сгласно Решение Ц-33 от 14.09.2012г. чрез което от заработения от централата приход се отдържат 39% тъй наречената такса достъп.
2. Моля да бъдат публикувани средствата с които е изградена централата ми както следва:
- лични средства – 30 000лв. собствени средства (работни заплати)
- средства на приятели и роднини и лизинг– 45 000 лв.
- 20годишен ипотечен банков кредит на стойност 52 000лв.за който дължа и лихви в размер на 10% годишна база като частно лице с обезпечение жилището в което живея
3. Eвентуалните задължения от страна на ИД Индъстри ЕООД към EVN България ЕАД за доставка и монтаж на стандартизирано табло за предаване на данни в реално време и дистанционно управление на централата на стойност 17 630лв. без ДДС.

Моля ако бъдат публикувани договорите да бъдат добавени и тези важни за обществото факти.
Joro762

Re: Гарантиране на прозрачноста в енергетиката

Мнениеот BLOT » 12.04.2013 10:46

Напълно съм съгласен с Жоро. И аз нямам какво да крия. Наскоро ми приключи и ревизията от НАП във връзка с възстановяването на ДДС поради инвестицията във ФтЕЦ. Мога дори да покажа и банкови извлечения, та най- накрая хората да разберат, че ние не сме милионери, бързащи да станат мулти такива.
BLOT

Re: Гарантиране на прозрачноста в енергетиката

Мнениеот Joro762 » 12.04.2013 11:26

Колега явно всички минахме под такава ревизия ама под вола теле не намериха а махало ;-)
Joro762

Назад към Нормативни документи