Lupus написа:ferdy написа:Едва ли има нещо чак толкова гнило. Където има вятър - има и птици, има и идеи за генератори.
Ако в нещо не видиш "Дългата ръка на КГБ" или елемент на "Световната конспирация" нещата изглеждат твърде семпли, логични - ерго - скучни.
vaklin написа:Не следя темата за ветрогенераторите и ако информацията вече я има, моля да ме извините за повторението.
Край с перките на Калиакра. Дори и РV модули нямало да се монтират.
http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&task=view&id=36537&Itemid=96
Miro написа:Сега ако някой ми каже и какво общо имат фотоволтаичните модули с птиците и по какъв точно начин им пречат.... Аз дори съм публикувал снимки във форума как смейство гугутки си отгледа пиленцата зад инвертора ми
Y.Stoqnov написа:... чел съм, че отражението на слънчевите лъчи във фотоволтаиците пречело на прелета на птиците и ги обърквало...
Y.Stoqnov написа:... Също така съм чел, че фотоволтаиците помагат за естествения прираст на някой месни обитатели, защото им осигуряват спокойно местенце за гнездене, но пък пречи на други да се хранят нормално... сигурно за това, нямам идея?!?
Miro написа:Y.Stoqnov написа:... чел съм, че отражението на слънчевите лъчи във фотоволтаиците пречело на прелета на птиците и ги обърквало...
Глупости на търкалета. Отражението на светлина от фотоволтаичен модул е не повече от това на прясно изорана нива. Нали една от целите на всички производители на фотоволтаични модули е да минимизират загубите от отражение...Y.Stoqnov написа:... Също така съм чел, че фотоволтаиците помагат за естествения прираст на някой месни обитатели, защото им осигуряват спокойно местенце за гнездене, но пък пречи на други да се хранят нормално... сигурно за това, нямам идея?!?
И за това не е... Вярно е, че всяка намеса в природата дава своето отражение в една или друга посока. Примерно орането (че вече го захапах) е такъв гърч за полските обитатели, че няма накъде повече, ама никой не спира да обработва земята.
Друга е причината - да се спре развитието на ВЕИ. Явно това е един от лостовете. Предполагам знаете, че населените места НЕ СА изключени от областите по НАТУРА. Това ще рече, че няма да се дават положителни становища и за покривни инсталации... ако информацията от статията е вярна, а не е само провокация - за какво говорим?!?!
ferdy написа:Миро, в Натура не влизат границите на населените места, така че няма проблеми за бъдещи централи в регулацията.
ferdy написа:Ти пък отпаднала, сега ще ме караш да чета за да видя дали го няма и някъде другаде.
ferdy написа:Ако има и защитени зони, да, тогава вече е сложно. Ние имаме и едно ограничение за строителство по никаква причина заради тълкувания от едно малоумно РИОСВ на защитените зони.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта